29 Mart 2017 Çarşamba

Sevgili Umut Akyürek ben size "Homofobi suç" dememiş miydim?


Umut Akyürek bana, "Hem homofobik olsam n'olcak, suç mu?" demişti. Ben de "Demokratik ülkelerde suç." demiştim. Sonra da sosyal medya sayfalarından beni engellemişti. Hakkında homofobiden suç duyurusunda bulunulmuş.

Hadi içindeki homofobi Hollanda ile yaşanılan siyasi kriz yüzünden ortaya pörtledi diyelim. İnsan içindeki çatışmayla yüzleşmez mi bu vesileyle. Bu eşcinseller niye tepki gösterdi bana demez mi? "Homofobik değilim, eşcinsel dostlarım var." dedi. Uzun süre çark etmedi sonradan kaldırsa da eşcinsel karşıtı paylaşımını.

Buradan şunu çıkarabiliriz. Sözde homofobik olmasak da özde homofobiğiz ama bunu bir türlü kabul edemiyoruz. Eşcinseliğin ne olduğunu bilmediğimiz için empati kuramıyoruz ve laflarımızın birilerinin hayatlarına maolabilecek nefret zincirinin bir parçası olduğunu düşünemiyoruz. Üzüyoruz, üzülüyoruz ama iyi veya kötü her yaşanmışlıktan bir tecrübe, bir ders çıkarabilmeliyiz.

Bu olay sayesinde de eşcinsel karşıtlığının öyle veya böyle homofobi olduğunu, eşcinsellerin de bu homofobiye artık sessiz kalmayacaklarını, insanca yaşama haklarına gölge düşürebilecek her türlü söyleme tepki gösterebileceklerini, eşcinsel karşırlarının da istedikleir şekilde at oynatamayacaklarını görmüş bulunmaktayız. Umarım bir gün eşcinsel karşıtları homofobilerine cezai yaptırım da alarak, her kafaları esince nefretlerini kusmazlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder