29 Mart 2017 Çarşamba

Devlet eşcinselliği yasallaştırmadığı sürece, homofobi yüzüden kan akmaya devam edecektir


Kayseri'de kendisine 'travesti' diyen arkadaşını bıçakla yaralayan sanığa 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Haber bu...
Tabiki buradaki olayı direkt homofobiye indirgeyemeyiz. Çünkü tartışmalarda, kavgalarda kişiler birbirini aşağılayacak bir kelime mutlaka bulacaktır eşcinsellik hakaret olarak kelimesi olarak kullanılmasa bile ama insanlar hali hazırda eşcinsellik üzerinden ötekileştirme yapabiliyor, hakaret edebiliyor, birbirini aşağılayabiliyor, birbirine saldırabiliyor...
Tavsiyem eşcinselliğin normalleştirilmesi. Eşcinsellik normal karşılansa, insanlar birbirini eşcinsellik üzerinden aşağılar mı; hayır.
İnsanlar homofobinin cinayete kadar varan zararlarını gözardı edebilirler ama homofobi denilen illet eşcinsellere olan nefreti pekiştiriyor ve bu nefret üzerinden aşağılama ve dışlamalarda bulunulabiliyor.
Heteroseksist bir dünyada yaşadığımız için, eşcinselliğe bakış açısını normalleştirmek öyle hemen ha diyince mümkün olmayabilecektir elbette ama...
Devlet denilen kurumun bütün vatandaşlarını, bütün varoluşları kapsayacak bir politika izlemesi insani bir gerekliliktir.
Devletin varolan gerçekleri görmezlikten gelme lüksü ve yok saymak için gerekçesi olamaz. Eşcinsel olarak doğan insanlar ve bilimsel veya sosyal anlamda bir eşcinsellik gerçeği vardır. Devlet sırtını dönerek Lut Kavmi gibi dogmaları gerekçe olarak sunamaz eşcinsel karşıtlığına. Din üzerinden, ahlakçılık üzerinden eşcinsel haklarına karşı sessiz kalamaz. "Eşcinsel hakları muhafazakar demokratların işi değildir..." demenin ne hukukta, ne de insanlıkta yeri vardır. Devletsen bütün vatandaşlarını eşit olarak düşüneceksin; sana karşı olanları bile, düşünceleri ve yaşam tarzı sana ters olsa bile. Devletcilik yandaşlık demek değildir...
Neden hala eşcinseller yasal olarak tanınmıyor ve de homofobi nefret suçları kapsamında değerlendirilmeyerek eşcinsellere yapılan saldırılar hakimlerin insiyatifine bırakılıyor?
Bu böyle devam ettikçe, yani eşcinsellik tanınmadıkça ve homofobi nefret suçları kapsamında değerlendirimediği sürece, eşcinsellik nefret edilecek şey olmaya, insanlar eşcinselliğe kötü gözle bakmaya, eşcinsellik üzerinden birbirini aşağılamaya, dışlamaya devam edecek ve bu durum insanların birbirine karşı nefret kusmasına ve ölümlere kadar gidebilecek kavgalara sebep olabilecektir.
Belki kavgalar ve cinayetler homofobi olmadan da gerçekleşecektir ama en azında bir noktadaki nefret eksilecek, en azından insanların doğuştan getirdikleri cinsel yönelimleri üzerinden-eşcinsellik üzerinden saldırıda bulunulmayacaktır. Çünkü eşcinseller sırf cinsel yönelimleri, eşcinsellikleri yüzünden de nefret saldırılarına maruz kalmakta ve nefret cinayetlerine kurban gitmektedir.
Homofobi sadece eşcinselere karşı tehlikeli değil, insanların birbirine eşcinsellik üzerinden nefret etmelerine de sebep olduğu için acilen halledilmesi gereken bir sorundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder