18 Mart 2017 Cumartesi

Gay'lerin yeni fenomeni Bahar Candan!


Bir köşe yazarı "İşte Benim Stilim" yarışmacısı Bahar Candan'ın gay lobisinin desteğini aldığını yazmış. Mmm! Böyle bir lobi mi varmış TV dünyasında? Oysa ben, gay'lerin muhafazakar iktidarla birlikte ekranlardan uzaklaştırıldığını biliyorum. Gay sanatçılar olmayınca, gay'ler tarzlarına uygun kişilere mi destek vermeye başladılar acaba? RTÜK bu gay lobisinie nasıl bir yaptırım uygulayacak merak ediyorum. Hani eşcinsellikle ilgili her şeyi özendirme bahanesiyle yasaklıyor ya? Bahar da buna tabi olur mu acaba?

Şahsen ben böyle bir gay lobisinin falan olduğuna inanmıyorum. Saçma gelecek ama Bahar'ı çok beğendiğim için, onunla ilgili birkaç haber paylaşmıştım "Tüm zamanların en fenomen yarışmacısı" diye. Üzerime mi alınmam gerekiyor acaba "gay lobisi dedikleri kişi ben miyim?" diye düşünmeden edemedim! Tabiki de şaka Da... Gerçekten internet çağında TV veya müzik-magazin piyasanın bulunduğu noktada olmak gerekmiyor bu konuyla ilgili düşüncelerin belli noktalara ulaşması için. Bakınız, Umut Akyürek sosyal medya üzerindeki eşcinsellik üzerinden yaptığı Hollanda'nın Türkiye politikası ile ilgili neredeyse bütün paylaşımlarını sayfalarından temizlemek zorunda kaldı düşüncelerinin yanlışlığından dolayı. Sadece kendini destekleyen tutarsız ve dayanaksız ifadelerle, kendisine yapılan hakaretleri falan bırakmış. Çünkü söylediği her şeyi çürütülmeye çalışılınca, "Homofobik olsam bile suç mu?" gibi dayanaksız kendi ifadeleriyle birlikte benim ona cevaplarımı kaldırdığı gibi facebook'tan falan da engelledi. Açık olarak onlarca ve de sahte bir hesapla bana yapılan hakaretleri es geçiyorum. Hiç umrumda bile olmaz. Demek istediğim, dünyanın en ücra köşesinden bile bilinçsizliği susturabilirsin, sesini duyurabilirsin... Bu paragraf da eşcinsellerin sosyal medyadan etkisini bir aç parantez olsun Bahar Candan ile alakası olmasa da.

Konumuza, Bahar Candan'a dönersek... Evet ben Bahar'ı TV'lere ilk çıktığı günden beri ilgiyle izliyorum samimiyetinden dolayı. Hani çocukların içi dışı bir olur ve çok gel-git arzederler duygu dünyalarında ve bunu gocunmadan sergilerler. Bahar'ın ilgi çekmesi de işte bununla ilgili. Başka bir sebep aranmasın. Çok zeki ama çocuk rolü yapıyor falan denmesin. Yapsa bile öyle bir yakışıyor ki ona; diğerleri yapınca ne kadar eğreti durduğunu farketmiyor musunuz? Ben bu tür yarışma programlarına asla bakmam; tek Bahar için baktım mesela. Al, Bahar'ı başka bir formata koy, orada da alır başını gider. Bazen jüri üyeleri veya sunucu falan tersliyor onu, hatta her hafta sonu elemeye kalıyor ama hiç elenmiyor. Neden; çünkü YouTube'deki videoları  bile milyonlarca tıklandığı için bir raiting unsuru. Ben olsan Bahar'ın yerine, bu fenomenliğimi artık kullanırım. Evet, Bahar Candan tüm zamanların en fenomen yarışmacısıdır. Hangisiyle kıyaslarsanız kıyaslayın sönük kalacaktır diğerleri onun yanında.

Eğlence programları sonunda işe yarar ve unutulmaz bir star çıkardı. Hani diyorlar ya, "Yarışmalardan hiç star çıkmıyor, hepsi de toz olup gidiyor..."; buyrun, buyrun-buyrun; işte Bahar candan! Ben Bahar Candan'ın görsel dünyda kalıcı olacağına inanıyorum. Çünkü ışıltısı ve aurası çok yüksek. Buna bir de zekasını ekleyin. Bir de samimiyetsiz bulunsa da bana göre öyle değil, çocuk samimiyetini ve masumluğunu ekleyin. Alın size number one!

Bu arada şarkıcı Göksel'i çok hatırlatıyor Bahar... Sesi küçük de şarkıcılıkta da iş yapacağına inanıyorum. Daha ne söyleyebilirim ki Bahar Candan'la ilgili olarak... Sıradışı-marjinal görebilirler ama klişe ortamın içinde doğallığıyla fark yaratıyor, sıradışı oluyor. Çok evrensel bir düşünce yapısı var; bana göre normal olan Bahar, diğerleri geride kalmış...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder