20 Mart 2017 Pazartesi

Çevrem eşcinsel rolü yaptığımı düşünüyor ama ben sanırım eşcinselim!


Homofobik bir insanı eşcinselliğe inandıramazsın; çünkü farklılıklara kapalı bir beyin yapısına sahiptir. Açık bir beyine sahip olsaydı, zaten homofobik olmazdı. Homofobik bir insan ne kadar anlatırsan anlat, tam anlamıyla eşcinselliğe inanmaz; en fazla inanıyormuş gibi yapar.

Homofobik olmanın eşcinsel veya heteroseksüel olmakla da alakası yoktur. Tabi heteroseksüeller, heteroseksüel oldukları için eşcinselliğe karşı daha anlayışsız olacaklar, daha duyarszı kalacaklardır. Eşcinsellerin homofobiği ise farklı seviyelerden homofobiktir. Yapısı farklılıklara tam anlamıyla açık eşcinseller hiçbir zama eşcinselliklerini kafaya takmazlar, homofobiye rağmen bile. Hep eşcinsel olduklarını bilirler ve hiç rahatsızlık duymazlar bundan. Hiçbir zaman ben neden eşcinsel doğdum diye pişmanlık yaşamazlar. Hatta eşcinsellikleriyle guru duyarlar; çünkü hayatın tadına yapılarına uygun olan cinsel yönelimleriyle, eşcinsellikleriyle varırlar. Hiç kimseye ve kendilerine bir zararı yoktur ki eşcinselliğin, bundan rahatsızlık duysunlar.

Eğer bir kişi eşcinselliğinden rahatsızlık duyuyorsa, homofobiktir. Homofobiden dolayı eşcinsel olmasaydım demesi sadece homofobisine bahanedir. Bu kişiler hiçbir zaman kızgın kumlardan serin sulara çıkamazlar. Eşcinsellik normal karşılansa, homofobi kalmasa bile gene eşcinsellikleri onlara diken gibi batacaktır. Dediğim gibi zihinkeri farklılıklara tam anlamıyla açık olmadığı için çevresel faktörler, yani heteroseksizm onlara hep bir negatif anlamda uyaran olacaktır. Güçlü bir yapıya sahip değillerse de hep gel-git yaşayacaklardır eşcinsellik ve heteroseksüellik arasında kafalarındaki iç çatışma yüzünden.

Kimi zaman barışacaklardır cinsel yönelimleri olan eşcinsellikleriyle, kimi zaman küseceklerdir. Dediğim gibi eşcinseliklerini kabul edenlerin kafasında bile huzurlu bir eşcinselik olmayacaktır eğer eşcinselliklerini kendilerini bildikleri günden beri kabul etmedilerse. Kimisi gel-git şeklinde idare edecektir ama ileri boyutta olanların homofobisi trans tanımlılarda olduğu gibi bedenlerinde nefret boyutunda olacaktır.

Bana göre heteroseksüel tanımı dışında sadece eşcinsellik vardır. Onun da cinsiyet kimliğiyle falan alakası yoktur. "Somut" erkek ve kadın varsa, kendi cinsine ilgi duymak meselesi vardır sadece karşı cinsel yönelim dışında. Diğerleri kendileriyle barışma yetersizliğinden başka bir şey değildir. Ben kendimi ne hissedersem hissedeyim, ister doğuştan ister sonradan olsun (öyle bir şey yok da) doğamla sevebilirim kendi cinismi. Sevemiyorsam problemim var demektir. Bir örnekle açıklamak istiyorum eşcinsellerin bedeniyle barışamama sürecini...

Ben heteroseksüel eşcinsel dostu bir erkeğim diye tanıtıyor kendini. Son 10 yıl öncesine kadar heteroseksüelmiş. Sonra % 10 erkeklere ilgi duyduğunu anlamış. Ayrıca son 10 senedir LGBTİ dünyasına da ilgi duyuyormuş, internetteki dergi, dernek ve sohbet sitelerini falan takip ediyormuş. Bir ara travestilere ilgi duymuş, masturbasyon yaparken falan onları düşünmüş. Seks deneyimini bir kadınla yapmış ama başarısız olmuş. Ailesi biliyormuş karşı cinsle deneyiminin başarısızlığını. Keyfi yerindeyken karşı cinsle beraber olmak istiyormuş ama morali bozukken bir erkeğe pasif olmak istiyormuş. Ailesi hissediyormuş kendi cinsine olan eğilimini. Cisimlerle anal deneyim yaşıyormuş bir seviyede. 10-12 senedir düzelmek için doktorlara gidip ilaçlar kullanıyormuş. Gittiği doktorlar değişik tanılar koymuş eşcinselliğine ve kesinlikle eşcinselliği önermemişler. Doktorlar eşcinsel ilişkiyi denersen pişman olur, intihar edersin diyorlarmış. Ailesi, çevresi, hatta doktorlar bile eşcinselliğine inanmayıp eşcinsel rolü yaptığını sanıyorlarmış. Kendisi de hem heteroseksüelim diyor, sonra da bazı insanların dediği gibi sanırım kendimi kandırıyorum diyor... Ben eşcinsel veya biseksüelim diyerek bitiriyor... Bu arada güzel bir kadınla başarılı bir cinsel deneyimin, onun eşcinsel olmayabileceğini, heteroseksüel olabileceğini teyid edebileceğini düşünüyor... En azından biseksüel olabilirmiş..! Neden bu kadar ısrarla heteroseksüel olmak istiyorsun diye soruyorum... Cehenneme gitmek istemediğindenmiş... Dışlanmaktan korkuyormuş, pişman olmaktan korkuyormuş... Eşcinsel ilişki yaşarsam ya kendimden nefret edersem, ya intihar edersem, ya AIDS olursam, ya hemoroid olursam diyor... Dediğim gibi homofobiye bahane çok... Aha..! Beğendiği erkeklerin % 95'i heteroseksüelmiş. Eşcinsel erkekleri itici buluyormuş. Aynı trans tanımlılar gibi. Bir homofobiyle karşı kaşıyayız aslında... Kesinlikle aktif erkek istiyormuş. Bir erkeğe aktif olmayı pislik olarak düşünüyor..! Lavman yapıyormuş ama bunu hijyene önem vermeye bağlıyor. Ünlü bir erkeğin eşcinsel olarak düşünülmesini karalama olarak görüyor. Bir eşcinsel kadına ereksiyon olamazmış. Olabiliyorsa biseksüel olabilirmiş en fazla. Bir erkek Victoria Secret defilesini izliyorsa heteroseksüelmiş. Ben de tam aksini düşünüyorum. Erkek adamın modayla ne ilgisi olabilir ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder