6 Şubat 2017 Pazartesi

Eşcinsellik hiçbir siyasi ideolojiyle yan yana değerlendirilemez!

Eşcinsellik sevmek gibi, çiçek gibi doğal bir şeydir. Bunu kirletmeye çalışmayalım lütfen ideolojilerimizle; sadece yaşayalım eşcinselliğimizi..! Benim yeterince yüküm var zaten; bir de siyasi kambur oluşturmayın sırtımda!


LGBTİ+'lar veya benim tabirimle kısaca eşcinsel arkadaşlar... Bir şeyi netleştirmeye çalışalım... Ama darılmaca gücenmece yok. Açıkçası ben durumdan rahatsız oluyorum eşcinseller olarak bu yüzden zarar gördüğümüze inandığım için...

Mesela bir kişi tutuklandığı zaman, eğer açık eşcinselse veya kıyısından bucağından eşcinsel haklarıyla temasta bulunduysa, ne bileyim eşcinsel derneklere falan uğradıysa, "LGBTİ aktivisti bilmem kim tutuklandı" deniyor. Tutuklandı da, bu kişi LGBTİ aktivisti olduğu için mi tutuklandı? Haberin altında da tutuklanma sebebinin eşcinsellikle alakasının olmadığı anlaşılıyor.

Peki tutuklanma sebebi neden eşcinselliğiyle ilintilenmeye çalışılıyor? Bir taşla iki kuş vurma düşüncesiyle homofobi de mi kusuluyor, yoksa "bak tutuklandı ama eşcinsel hakları için de mücadele ediyor" diye, başka suçlanmaları eşcinsellik üzerinden yumuşatılmaya mı çalışılıyor? Bu sorumun cevabı, haber kaynağının kimliğidir elbet. Kötü niyetliyse homofobi de vardır mesajda, eğer suçlanma sebebinin ideolojisini savunuyorsa, o da eşcinsellik üzerinden savunusunu pekiştirmeye çalışıyordur.

Ben eşcinsel bir dernek falan olsaydım, başka bir suçlama üzerinden tutuklanıyorsa bir kişi, konuya eşcinselliği bulaştırmazdım. Neden mi? Çünkü halkın, sanki eşcinsellik mesela br kürtÇÜLÜKmüş gibi algısı mevcut hali hazırda. HDP'nin eşcinsellere desteği bile kürtçülükle birleştirilmedi mi?

Şunu diyebilirsiniz? Ayrımcılığa maruz kalanların birlikte hareket etmesinin ne mahsuru var? Var elbette güzel kardeşim. Benim eşcinselliğim kültürel bir kimlik değil, kültürler üstü doğuştan getirdiğim ve vazgeçilmez yapısal bir durumum. Her zaman diyorum, bir kez daha altını çizerek hatırlatayım. Ben, Türk olarak yaşamışım, Amerikalı olarak yaşamışım, şu dili konuşmuşum, bu dili konuşmuşum farketmez; hangi dinsel veya dilsel veya milliyetsel kimlikle olursa olsun hayata adapte olabilirim, herkes de olabilir ama bir eşcinsel hayatını heteroseksüel olarak yaşayamaz. Doğuştan gelen genetiksel özelliklerle, sonradan edinilen kültürel özelliklerin aynı potada halledilmeye çalışılması, elmalarla armutların aynı kategoride değerlendirmesi bile sayılmaz. Bu bir düşünceyle bir nesneyi karşılaştırmak gibi bir şeydir. Bilmem anlamak isteyecek misiniz?

Hal böyel olunca ne oluyor; ahlakçı bir toplumda lanetlenen eşcinsellik gibi doğal bir cinsel yönelime, siyasi bir kimlik de giydirilmeye çalışılmış oluyor. (Eşcinsellik de politik bir kimlik diye sazan gibi atlamayın hemen. Her şey savunulduğu ölçüde politiktir. Son dönemlerde cinsel yönelim ile cinsiyet kimliğini karıştırdığımı bile söyleyen oluyor daha düne kadar kendisinin bile ne olduğunu bilmeyen ve hala da kendini doğru dürüst tanımlayamayan cahillerden. Cinsel yönelimle cinsiyet kimliğini kategorize edebilmeyi öğrenmiş de sanki heteroseksistlikten ve ahlakçılıktan kendini kurtarabilmiş gibi.) Giyidirilmeye çalışılınca ne olmuş diyebilirsiniz? Bakınız güzel kardeşim; eşcinsel haklarını savunun veya savunanların yanında durun ama eşcinsellik üzerinden kendi ideolojilerinize prim yapmaya çalışmayın. Ben geri zekalı mıyım savunduğun ideolojinin hali hazırdaki muhafazarlıktan bile daha homofobik olduğunu anlayamayacak kadar? Bunları düşünebilmek için de IQ'nuzun 200 falan olması gerekmiyor; birazcık pratik akıl yetiyor! Lafa bakılmaz aynası iştir kişinin diye bir sözü buraya uyarlayabiliriz mesela. Sen daha kadınları bile insan olarak görmezken, eşcinselleri çatır çatır öldürürken, senin siyasi ideolojinle, benim genetiksel özelliğim yan yana eğreti durmuyor mu? Ben en çok cinsiyetçiliğe ve ahlakçılığa karşıyım ama solun en solunun bile düşüncelerini benim üzerimden idealize etmeye çalışmasına şiddetle karşıyım. Bırakınız beni ahlaksız, sapık, dinsiz veya hasta olarak etiketlesinler. Ben o sorunu halledebilirim. Zaten halledilecek bir şey de yok. Heteroseksizm kendi kendine homofobik oluyor. Hasta diyen kendi hastadır, sapık diyen kendi sapıktır. Akıl var, mantık var; böyle diyeni kim kaale alır ayol! Ama ben şimdi bu saçma sapan etiketlenmelerle uğraşırken, bir de her kültürün ideolojisinin yükünü çekemem eşcinsel olarak. Eşcinseller, özgürlük mücadelesi vereninden en özgürüne kadar bile % 90 küsurunun ötekileştirdikleri değil mi? Bu % 90 küsur oran, hem bizi savunanların samimiyetsizliğini gösteriyor, hem de % 90 küsur ötekileştirilme oranını durduk yerde % 100'e çıkarmanın hiç lüzumu yok. Benim yeterince yüküm var zaten; bir de siyasi kambur oluşturmayın sırtımda!

Bu düşüncelerimi, iyi niyetli düşüncelerimi umarım bazı eşcinseller ayrımcı olarak anlamaz. Gerçekten ben dünya üzerindeki hiçbir şeye karşı öteki gözüyle bakmayan birisiyim. Sadece samimiyetsizliklerden rahatsız oluyorum. Eşcinsellik sevmek gibi, çiçek gibi doğal bir şeydir. Bunu kirletmeye çalışmayalım lütfen ideolojilerimizle; sadece yaşayalım eşcinselliğimizi..!

Pardon unutmuşum yaa! Lütfen eşcinselliği seks işçiliği ile de yan yana getirmeyin. Seks işçiliği toplumsal fayda sağlayan bir sanayi söktörü falan değildir. Bazıları için kolaycılık, toplumun da ahlakçılığını pekiştiren bir ikiyüzlülüktür. Tüccari mi desek, çıkarcı mı desek benim güzelim seksimi de kirletti bu anlayış..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder