6 Şubat 2017 Pazartesi

Denizli LGBTİ'nin misyonu ve prensipleri vardır


Denizli LGBTİ olarak haftalık topalntılarımızdan bağımsız olarak ayda bir gün dışarıda eğlenmeye karar verdik ve ilk eğlencemizi, daha önce de toplantılarımızı gerçekleştirdiğimiz gay dostu mekanlardan birinin müzikli gününü tercih ettik. Müzikler güzeldi, katılımcılar farklı kesimlerdendi... Bizim grup dışın da LGBTİ bir grup vardı gecede; tesadüfen yan yana düştük masa olarak. Gecemizi eğlenceden sonra şehrin merkezinde çektiğimiz fotoğraflarla belgeleyerek, ertesi gün haftalık toplantımızda görüşmek dileğiyle noktaladık.

Denizli LGBTİ olarak bir açıklamayı gerekli görüyorum. Buluşmalarımız herkese açık ama bizim saygı, sevgi, nezaket kuralları ve LGBTİ mücadele ruhu sınırlarının dışına çıkılmaması gereken bir anlayışımız var. Zaten LGBTİ'ler dışarıdan yanlış anlaşılıyorlar ve bu önyargılı yanlış anlayışı pekiştirmemek adına, prensiplerimizi suistimal edecek yapıdaki insanlara oluşumumuzda yer vermiyoruz. Dediğim gibi herkese açığız ama konuyla ilgili bilinçlenmek dışında ve de mücadele ruhuna katkı sağlamayacak kişilere kapılarımız kapalı.

Denizli LGBTİ'nin anti heteroseksist ve anti ahlakçı queer bir oluşum olmakla birlikte kişileri LGBTİ+ kimlikler konusunda bilinçlendirmek ve de bunun savunuculuğunu yapmak gibi bir misyonu var. Kişilerin kişisel beklentileri ve hedefleri oluşumumuzun DNA'sına ters düşmektedir. Pratikte bir şeyleri değiştirebilmek adına da, öncelikle zihinlerde dönüşüm yaratmak gibi bir uygulamamız geçerlidir. Bilinçlenmek ve mücadele dışında beklentileri olanlar, bizi internet üzerinden takip ederek kendilerini mücadele ruhu aşamasına dönüştürebilirler...

Diğer önemli misyonumuz ise LGBTİ+ kimliklerin hakları konusunda bir şeyler yapmak isteyenlere bir danışma merkezi olmak ve de kaynak sunmaktır. İleride resmi kütüphaneye dönüşüp, konuyla ilgili kültür sanat merkezi olmak gibi çalışmalarımız vardır. Daha açık ve anlaşılır konuşmak gerekirse, biz yemek vermekten çok yemek yapmayı öğretmek istiyoruz. Yani LGBTİ+ kimlikler konusunda, doğru bilgilerle doğru bir LGBTİ anlayışı için mücadele ediyoruz.

Zaten LGBTİ'ler bilinçlendikten sonra açılımlarını da gerçekleştireceklerdir, kendilerini savunabilecekler, kendileriyle ilgili en doğru kararı alacaklardır. Çünkü biz LGBTİ'lerin yakın çevrelerinin konuyu bakış açısını tam olarak bilmediğimizden, açılımlarını nasıl yapacaklarına dair yönlendirmelerimiz geriye tepebilir. Ama bilinçlenen bir LGBTİ kimlik nasıl davranacağını duruma göre kendisi en iyi şekilde ayarlayacaktır kuşkusuz. Kişilerin kendileriyle barışma süreçlerini de doğru bilgiyi verdikten sonra kendilerine bırakıyoruz. Önemli olan kişinin kimliğini kendi içinde itiraf edebilmesidir çünkü.

O yüzden oluşumumuzun içeri çok önemli..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder