27 Aralık 2016 Salı

Bana transfobik diyenlere cevabım: çüşünüz!

Pembe Hayat'taki bir kişinin yazıma verdiği manasız cevaba satrı satır düzeltmemdir bu yazı...

Benim öteki olarak tanımlanmama transseksüellik sebep oluyor. Çünkü eşcinselilk denilince seks işçiliği yapan transvestiler akla geliyor... Lafı uzatmayacağım burada, devamını herkes kendi getirsin artık...
Sen hangi metalaşmadan ve tanımlamadan bahsediyorsun ki..? Sen hangi ve kimin yazısını okudun? Bu yazıyı şu anda okuyorum ve "Bu ne, ya, bu ne ya, of bu ne ya?" oluyorum ve yazıyı paylaşan bazı kişilerin de bana olan nefretleri yüzünden yazıyı okumadan paylaştıklarını anlamış bulunmaktayım. Devam edelim... Ben de gerçekten bu aktivistleri falan bir şey zannediyordum. Mantıktan uzak kişilermiş. bakınız mantık diyorum; MANTIK! Pardon bu yazıyı yazanın LGBTİ hareketiyle falan bir alakası var mı ki?
Aşağılamak mı; bu senin kendi aşağılık kompleksin olmasın? Ben, sadece cinsiyetçi LGBTİ anlayışına karşıyım. Yoksa kişinin psikolojisi nasıl mutlu olacaksa, tercihlerini o doğrultuda yapabilir. Buna karşı değil, hatta destekçisiyim. Şimdi tercih kelimesini kullanıyorum ya, hemen bazıları tercih değil diye karşı çıkacaktır. Evet kişinin operasyom seçimi bir tercihtir, eşcinsellikse bir cinsel yönelim...
Ben hiçbir zaman toplumun dışında kalmadım. Bu senin benimle ilgili bilgisizliğin. Asıl heteroseksist LGBTİ'lerin dışında kaldım bir eşcinsel olarak, ki bundan da şikayetçi değilim. Çünkü LGBTİ'lerin ayrımcılığı, kompleksli olmalarından dolayı çok daha feci bir şey!
Cinsiyetsizliğe inanan ve hayatını cinsiyetsiz bir şekilde yaşayan biri olarak hangi cinsiyet kimliği üzerinden tanımlama yapıyorum ben; hayatın içinde yaşarken den mi? Eğer cinsiyet kelimesini kullanırken yatak odasından bahsediyorsan, orada da belli bir cinsiyetim yok.
"Bedeniyle barışık olmamak" demek transfobi mi oluyor? Sen transfobi görmemişsin o zaman. Doğduğun bedenden kurtulmaya çalışmak, bedeniyle barışık olmamak değil midir? Gerçekten insan bir cümle kurarken biraz mantıklı olmaz mı? Bedeniyle barışık olan, bedenini muhafaza eder ve onu değiştirmeye çalışmaz. Bu kadar basit; anlayabiliyor musun-uz?
Bana transseksüelliğin cinsel yönelim olmadığını hatırlatan kişiye ben ancak cinsel kimlikler ansiklopedimle cevabımı verip, işini daha da kolaylaştırı mıyım, zorlaştırır mıyım bilmiyorum. Çünkü cinsel kimliğin kitabını istedikten sonra sayfa sayfa yazarım..! Zaten yazdım da... Cinsel Kimlikler Sözlüğü, bkz Halilkandok.blogspot, bkz Radikal Gazetesi, bkz sözlüğü alıntı yapan her yer...
Yani yanlış bedende doğdu derken, (bazı cümleleri ben bilmem kaçıncı baskı yaptığından dolayı lüzumsuz bulduğum için atlamak zorundayım pardon) doğa yanlış mı yaratmış demek istiyorsunuz? Doğa yanlış yaratmış yani?! Doğanının hiç işi gücü yoktu da milyonlarca farklı cinsel kimliği yanlış yaratmış ha? Yani heteroseksizmi, yani heteroseksizmin toplumsal cinsiyetine uygun cinsiyet kimliklerini normal buluyorsunuz, öyle mi? Yazının başındaki cümleyle bu cümle çelişmiyor mu o zaman? Hani heteroseksizmin kimlik tanımlamaları yanlıştı; transeksüellik neyi tanımlıyor? Yani doğa yanlış yaratmış ve heteroseksizme uymak doğru, öyle mi?! E o zaman erkek egemen yapının tanımlamalarına baştan yanlış demeyecektin. Bana çelişkili diyenlerin kafası karışık bence ve ne dediklerini bilmiyorlar.
Benim bedenim benim kararım, cümlesine gelirsek... Ben hiçbir zaman transseksüellerin bedensel değişimlerine karşı çıkmadım ki... Hatta destekledim onları. Benim bir çok transseksüel arkadaşım benim transseksüelliği bedenle barışık olamama olarak tanımladığımı bilir ama kendilerine, kendi seçimlerine karşı olmadığımı da çok iyi bilirler. Hatta bana transfobik diyenler bile bunu çok iyi bilir ama bu onların homofobisinden başka bir şey değil.
Gerçekten böyle laf olsun diye yazılan yazıları yayınlamak da bazı örgütlerin cidiyetine leke(gölgeden daha iyi durdu) düşürüyor gerçekten. Koskoca Pink Life!, veya ben koskoca sanarak yanılmışım sanırım, sırf benim transseksüellik anlayışıma karşıtlık olsun diye, böyle tutarsız bir yazıyı yayınlıyorsa, gerçekten bu ülkeden LGBTİ hareketi çıkmaz. Bu yazıyı okuyorum da gerçekten bu ne ya diyorum. Hayatımda bu kadar tutarsız ve laf olsun diye yazılmış bir yazı okumadım. Kaos GL de yayınlar mı acaba? Yazıyı paylaşanlar falan içeriğine bakmamış sanırım. Yoksa tutarsız bir yazıyı sırf Halil Kandok'a karşı olduğunu göstermek için beğenmek, o kişilerin de ne olduğunu göstermez mi? Bunlar bir de LGBTİ örgütü falan olacaklar.
Eveett... Biyolojik anlamda translık yapay kadınlık ve erkekliktir ki, bana cinsiyet kimliklerini üretiyor diyene bu vesileyle tekrar cevap vermiş de olayım; biyoloji dışındaki cinsyet kimliğine ben ben inanmıyorum ki zaten. Toplumsal cinsiyete endeksli ve biyolojik cinisyetle örtüştürülen erkek egemen rollerdir cinsiyet. Bana toplumsal cinsiyet rollerinden bağımsız cinsiyet kimliği tanımlaması yapabilir misiniz? Bkz. iyi okuyunuz şu anki cümlelerimi. Ben cinsiyetsizliğe inanan biriyim; erkekliğe ve kadınlığa karşı biriyken nasıl erkekliği ve kadınlığı yeniden üretmiş olabilirim ki..? Gerçekten erkeklik nedir, kadınlık nedir; toplumsal cinsiyetten bağımsız erkeklik ve kadınlık var mıdır? Anladın mı erkekliği ve kadınlığı üreten bir düşüncemin ve ifademin olmadığını? Sanırım sen erkekliği ve kadınlığı üretmeye bir şekilde takılmışsın ve her okuduğunu o şekilde anlıyorsun.
Gerçekler ileri gitmek değildir canım. Bütün transvestilerin takıldığı nokta orası zaten. Evet, bir kadın ne kadar erkek olursa olsun, eşcinselliğin biyolojik bir durum olduğuna inanan biri olarak trans bir erkeğin biyolojik kadınlığını anlar ve itilirim, beraber olamam. Aynı şekilde trans bir kadınla beraber olan da ancak cinsel yönelimiyle barışamamış bir eşcinel olabilir. Trans kadınların irrite oldukları şey de, beraber oldukları erkeklerin eşcinsel olduğunun söylenmesidir. Hayat tecrübesi devreye giriyor burada. Bir transla bereber olan kişi eşcinselden başka bir şey olamaz. Bu 2+2=4 kadar nettir. Buna karşı çıkanlar da homofobiktir zaten.
Bana ne senin erkekliğinden kardeşim! Erkekliğinden şüphen varsa da bilemem. Ben genel anlamda yazarken, seni ve senin gibileri tanımıyorken, üzerine alınıyorsan, ne diyebilirim ki..? Keşfin zamanı yoktur diyebilirim ancak!
Sen bana yavaş dersen, ben sana çüş! derim. Ben de aynı şeyi anlatıyorum be bebeğim..! İşte bedensel dönüşüme gerek olmayabilir illa ki transseksüellik diyorsan. Zaten transların asıl rahatsız oldukları konu bu; sakallı kadın olamaz, penisli kadın olamaz, vajinalı erkek olamaz, çocuk doğuran erkek olamaz..! Sanırım birisi sana, hadi bu kişiyi transfobiklikle itham eden bir yazı yaz demiş, sen de tutarsız tutarsız yazmışsın. Gerçekten ne denilebilir ki benim karşı olmadığım şeylere, hatta savunduğum şeylere karşıymış gibi ithamda bulunmak. halilkandok.blogspot'a gir ve benim transseksüellik, LGBTİ'lik anlayışıma bak derim. Biz kanki bile olabiliriz seninle! Çünkü transseksüelliğin bedenselliğine takılmaması gerektiği konusunda aynı fikirdeniz.
Raks..! Kurduğum cümleyi sildim burada...
Öz nedir? Bak şimdi çelişkiye..! Hani penisli kadınlar, vajinalı erkekler vardı? N'oldu, ameliyat mı oldular da şimdi öz denilen şey vajinalı kadınlar ve penisli erkeklere dönüştü?
Gerçekten transseksüelliğin bedeniyle barışamamış eşcinsellik olduğunu yazmam, Türkiye'deki LGBTİ anlayışını ve homofobinin LGBTİ'ler arasında daha yaygın olduğunu anlamama vesile olan sosyolojik bir veri oldu benim için.
Yazımın binlerce defa okunması konusunda mutluyum; çünkü umarım birilerine tek tip bir transesküellik, yani cinsiyetçi bir transseksüellk anlayışının olmadığını ifade edebilmişimdir.
Bir gün anlaşılacağımı umut ediyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder