27 Aralık 2016 Salı

Kronik homofobik Seyhan Arman'a cevabım!

Seyhan Arman isimli bir trans-vestinin "Transseksüellik bedeniyle barışamamış bir eşcinselliktir" yazıma gösterdiği homofobik tepkisine, ben de onun kapasitesi ölçüsünde cevap vermeye çalıştım... Önce Seyhan Arman'ın homofobisini paylaşıyorum...

Seyhan Arman: Yaşadığım şeyi ben bilmiyorum ama sen dışardan bakarak şak diye çözdün olayı öyle mi? Yazıda o kadar çok kendinle çelişiyorsun ki. Transseksüellik fiziksel bir değişim değil önce bunu algıla ve transseksüellikle ilgili aç bir kaç makale oku. Kendi fikrini elbette yaz; beğenen okur beğenmeyen engeli basar. Fakat bu kadar kesin konuşup herkesi salak ama kendini zeki sanmam problem bence. Bedenime hiç küsmedim, nefret de etmedim ama transseksüelim ve bedensel bir geçiş sağladım. Üstelik heteroseksüelim. Ve ayyyyy yok vaz geçtim cidden yazdığıma değecek bir durum değil; yazım çok okundu demek ki doğru söylüyorum tezi ortadayken kime neyi anlatmaya çalışıyorum ki. Tek söyleyeceğim şey: senden çok var. Transfobi de tedavi edilebilir. Yazık!


Madde madde cevabım...
1. Ben de transseksüelim ama senin gibi cinsiyetçi transseksüellerden değil, daha doğal, daha evrensel geleceğin transseksüellerindenim ve ben bunu transseksüellik olarak tanımlamıyorum senin-sizlerin gibi heteroseksist olmadığım, anti heteroseksist olduğum için. 2. Asıl ilk kelimenle bile çelişen kendinsin.... Translık bedensel değilse adama niye bedenini değiştirdin demezler mi? Ben de onu anlatıyorum ama anlamıyorsunuz; evet transseksüellik bedensel bir şey değildir ve değiştirilmesine gerek yok. Ben söyleyince transfobik oluyorum ama sen ve senin gibilerin ağzılarından çıkanı kulakları duymuyor. 4. Ben zaten kitabım, daha çok okunmam gerekiyor! Biraz aklın olsaydı, yazdıklarımdan feyz alırdın. 4. Sen niye engeli basmadın; sanırım rahatsız etse de ayna oldu yazdıklarım ve kaçamadın gerçeklerden. 5. Translar başlı başına problem ama problem oldukları için problemlerinin bile farkında değiller. 6. Bedenine küsmedin de, o yüzden mi değiştirdin? Burası İran değil ki; kimse mecbur etmemştir sanırım seni ameliyata. 7. Heteroseksüelsen, heteroseksüelliğin altını çiziyorsan LGBTİ hareketinde ne işin var; kendine olan nefretini etrafındaki geylere kusmak için mi varsın? Çoğunluğa dahil olmuşsun ve o yüzden homofobin daha bir pekişmiş görüldüğü üzere. 8. Hala çelişkilisin, her kelimen çelişki... Cevap verilecek biri değilsem niye veriyorsun ki? 9. Çok okundum demek, bedenleriyle barışamamış trans geçinen eşcinsellerin yaralarından dolayı gocunması demektir. 10. Evet benden çok var ve o yüzden LGBTİ hareketi demek eşcinsel hareketi demektir. 11. Homofobi de tedavi edilebilir ama sizler kronik homofobik olduğunuz için artık iş işten geçmiştir; dönüşünüz yok ne yazık ki!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder