10 Aralık 2016 Cumartesi

7 Gün dergisi


70'lerdeki, 80'lerdeki önce 7 Gün olan, daha sonra TV'de 7 olan, en son da aynı yayın grubunun müzik dergisi Gong ile birleşip TV'de 7 Gong olan dergi benim için çok şey demektir. İnternetin olmadığı dönemlerde sanatçılara tek ulaşım yolu olan dergiler, benim tek hayal dünyam, bu tarafımı gerçekleştirdiğim en büyük noktadır. Facebook sayfama falan bakarsanız, bu yaşıma rağmen en büyük zevkimdir sanatçıları takip etmek, sanatçı paylaşımı yapmak. Sanatçı demek benim için, en başta şarkıcı demektir. Yaşam kaynağımdır benim müzik ve o yüzden sanatçı dünyasını takip etmem ölünceye kadar devam edecektir. Maddi manevi her şeyden üstündür benim için müzik ve sanatçılar.

Onca derginin arasında neden 7 Gün dergisi derseniz... Bilmiyorum... Belki de Televizyonu da içerdiği, bir TV rehberi olduğu içindir. Şimdi internet sayesinde TV bakmıyorum, buna ihtiyaç kalmıyor ama o dönem için televizyon, müzik ve sanatın tek kaynağı idi. Yaşım 15'lere geldiğinde tabiki de Hey dergisi de önem kazanmaya başladı, ara ara Ses dergisi de aldım, sonra Hey'den bağımsızlaşan Tele Magazin, sonra Gong dergisi, sonra en büyük tutkum Blue Jean... 80'lerden bahsediyorum... Ama 7 Gün hep öncelikli dergimdi. Şimdilerde bu derginin tüm sayılarına ulaşmayı o kadar çok isterdim ki... Aslında geçtiğimiz yıllarda Gitti Gidiyor'da ciltlenmiş şekilde tüm sayılarıyla karşılaşmıştım ama ihmal etmiştim. Şimdiki aklım olsa alırdım.

İnsan geçmişe özlem duyuyor inanın. Ne büyük heyecandı bilir misiniz her hafta başı köyden 7 Gün dergisi siparişi vermek şehire ve ikindiye kadar şehirden minibüsün gelmesini beklemek... Bazen minibüsçü dergiyi almayı unutunca falan ne çok üzülürdüm biliyor musunuz. Buradan bana dergiyi getiren tüm minibüsçülere çok teşekkür etmek istiyorum. Ünal abi, Galip abi, kaptan Ali, sonra Halil, Hüseyin abi ve oğlu, sonra kısa süreliğine sipariş verdiğim Mehmet abi... TV demişken, eskiden her evde TV mi vardı? TV izlemek için rahatsız ettiğim herkese de teşekkür ederim.

O dergileri okumak, sonra sanatçıların resimlerini kesmek, onları albüm haline getirmek, kapaklarını, posterlerini biriktirmek veya duvara asmak... Çok özlüyorum o günleri, çok... 7 Gün dergisi demek, hayatımın en heyecanlı günleri demek... 7 Gün demek çok şey demek benim için. Hayatları Roman dizisi ünlü sanatçıların hayatlarının anlatıldığı... TV dizi yıldızlarının fotoğrafları demek, posterleri demek... Gazete dergi kokusu en güzel kokudur benim için. Elime aldığımıda doya doya içime çekerdim kokusunu. Çünkü koku sanat dünyasının kokusuydu benim için.

Yeteneğim olsaydı belki sanatçı olurdum, ortamında yaşasaydım İstanbul gibi belki gazeteci olurdum ama olup olamamak da o kadar önemli değil... O dünyayı takip etmek bile çok önemli, değerli benim için. Çocukluğumdan beri sanatçıları takip eden biriydim, hala da öyleyim ve bu hevesimde hiçbir azalma olmadı. Buna belki magazin diyebiliriz ama ben dedikodu bölümüyle ilgilenmiyorum bu dünyanın; üretim bölümüyle ilgileniyorum. Müzik albümleri, sanatçıların fotoğrafları, şovları...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder