24 Ekim 2016 Pazartesi

Demir Neslihan ve KoSHEleva!

10. Dünya Kulüpler Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Eczacıbaşı'na ikinci defa üst üste şampiyonluğu tie-break setinde kullandığı öldürücü smaçlarıyla Neslihan Demir getirerek daha bitmediğini de ispatladı. Son sette İtalyan ekibi önde giderken Kosheleva'nın yerine dahil olan Neslihan Demir, sert servisleriyle hem ace yaptı hem de rakip ekibin manşet almasını zorlaştırarak takımına sayılar kazandırdı ve Eczacıbaşın'a şampiyonluğu getiren isim oldu. Voleybol bir takım oyunu ve sadece son dakikalardaki servise bağlı sayılmayabilir şampiyonluk ama eşit güçteki takımlarda neticeyi belirleyen Neslihan Demir gibi dünyaya 1 defa gelen ve bir daha gelmeyecek olan kilit isimler, özel isimler, evrenin mucize şahsiyetleridir. Ayrıca 32 yaşına rağmen spor aşkı da takdir edilesidir.

Eczacıbaşı herhalde gelmiş geçmiş dünyanın en iyi kadrosunu oluşturmuştur dünyanın en büyük kadın voleybol starlarını bünyesine dahil ederek. İsimsiz tek bir oyuncu bile yok kadroda. Ama o kadar yıldız arasında Kosheleva kendini öyle hissettiriyor ki... Sadece yıldız bir oyuncu değil Koshelava, takımı sırtlayan kişi. Zor anlarda öyle bir devreye giriyor ki; o sayı alınacak diyor ve alıyor. Knıyla-canıyla, ruhuyla oynuyor. Takım arkadaşları sayı alınca bile öyle bir derin nefes alışı var ki... Hayran oldum gerçekten bu kıza. Ödül sırasında tebrikleri alırken herkesi çok samimi bir şekilde öpüp kucaklaması bile ne kadar insani, ne kadar sıcak bir kişilik olduğunu göstetiryor.

Hoş geldin ülkemize Kosheleva, nice başarılara... Sana da çok teşekkürler Neslihan Demir ülkemize 4. Dünya şampiyonluğu kazandırdığın için.

Kadınlar dünya şampiyonu oldu ama bırakın futbolu bir basket maçı kadar bile değeri yok ki, ödül törenini bile yarım ekran verdiler zaman zaman.

Bir not daha düşelim. Bu yılki şampiyonada aslında ikinciliği Vakıfbank hak ediyordu. Çünkü gruplarda yenildiği takımı 3.lük maçında çok rahat yendi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder