22 Ekim 2016 Cumartesi

Bugün güzel bir gün negatif insanlara rağmen güzel insanlar sayesinde


Güzel şeyler yapmak, güzel şeyler yaşamak güzel ama bunları pozitif bir enerjiyle yaşamak önemli olan. Mesela ben çok başarılı olayaım, çok mükemmel bir hayat yaşayayım, her şeye sahip olayım ama bütün bunları pozitif bir enerji ortamında gerçekleştireyim. Buna huzur mu deniyordu? Evet hayatımı huzurlu yaşayayım ben. Yoksa gerçekten hiçbir şey istemiyorum; hepsi sizin olsun huzursuz olacaksam. O yüzden lüzumsuz kıskançlıkları, hazımsızlıkları, yıkıcıkları, negatif enerjiyi, egoyu sevmiyorum ve istemiyorum. Ortamda huzur olmayacaksa hatta beni yalnız bırakın, olmadı başımı alıp dağlara gideyim falan. Gerçekten insanların negatif enerjilerinden, yıkıcıklarından, hazımsızlıklarından irrite oluyorum. O negatif ortamda geriliyorum ve hiçbir şey yapmak istemediğimden yapamıyorum zaten; uzaklaşmak istiyorum bir an evvel o ortamdan. Çünkü anlamsız ve lüzumsuz tartışmaların beni foseptiğe çekmesine izin vermek istemiyorum. Suratlara bakınca bile anlaşılıyor kimin ne olduğu; bakıştan bakışa fark oluyor; birine bakıyorsun çiçek açıyor, birine bakıyorsun resmen küfür ediyor içinden... O yüzden güzel insan bulursam kaçırmıyorum, sahip çıkıyorum ona. Gerçekten güzel kalp çok önemli; kalbi güzel olduktan sonra ben insanın konumuna kesinlikle bakmam. Hangi din, hangi ırk, hangi dil, hangi cinisyet ve cinsel yönelim, güzellik-çirkinlik hiç önemli değildir benim için. Kalbi güzel mi, anlayışlı mı, yapıcı mı, güler yüzlü mü, hayatı paylaşırkn eğlenceli mi, nefretsiz kinsiz mi, art niyetsiz mi, çıkarsız mı, vesaire bunlara bakarım. İyi insan olmalı bir şeyler paylaşacağım insan.

Karşımdaki kişinin ruh hali beni çok etkiler hassas bir yapıya sahip olduğum için. O iyiyse ben mükemmel olurum. O bana bir verirse ben ona bin veririm.Yani evrene ne gönderirsen aynısı geri dönermiş misali, bana nasıl davranırsan fazlasıyla alırsın. Kötü niyetlilere karşı başta alttan alabilirim, olgun davranabilirm, boşverebilirim ama beni enayi yerine koymaya başlarsa, hiç tahmin edemeyecekleri yüzümü gösteririm insanlara. Ben deliyimdir damarıma basılırsa, dünyanın en desilsiyimdir. Kaybedecekmişim, dayak yiyecekmişim, öldürülecekmişim hiç umrumda değldir artık. Beni zıvanadan çıkarırlarsa, dönüşü yoktur artık. Sessiz yapımın arkasında deli bir kimlik de gizlidir. O yüzden bana haksızlık yapmayacaksın, akıl ve mantık dışı davranmayacaksın, iyi niyetimi suistimal etmeyeceksin, hele kendini bir bok falan zannetmeyeceksin, haddini bileceksin. Sen önceden var mıydın da benim hayatımda, bir değerin olacak da seni kaybetmek falan istemeyeceğim. Defol git! Hayatımdan çıkarmak istemeyeceğim insanın iyi niyetli olaması gerekiyor; onun dışında hiçbir artısı beni ırgılamıyor. Çünkü milyarlarca insanın arasında kötü niyetli olduktan sonra artı değerinin ne önemi olabilir ki; böyle insanlara çarpı koyabilirim ancak! Doktorsan doktorsun maaşını almıyor musun? Avukatsan benim için mi avukatlık yapıyorsun? Herkes eşittir benim gözümde hayatın içinde. Ancak herkes artısının kullanılacağı yerde, faydalı olabileceğiyerde devreye sokabilir donanımını; birilerine üstünlük kurmak için değil. Çünkü bir alandaki uzmanlık ne her şeyi bildiğini gösterir, ne de sana ekstra bir saygıyı hak ettirir. Mevkisini konuşturan insnaların ortalıkta cirit attığı bir coğrafyada yaşıyoruz ne yazık ki. Kariyerini konuşturamayanlar da kaba kuvvetini konuşturuyor ne yazık ki; bunlardan daha fazla var ülkemizde. Aslında iki kesim de aynı kafadan ve birbirilerini var ediyorlar çıkarsal emelleri için. Birbirlerini tamamlıyorlar iktidarsal ortamlarda, iktidarları oldukları ortamlarda birbirlerine muhtaç oldukları için. Adalette kalmıyor böyle olunca. Çünkü doğru tarafı değil, çıkarı için yanlış tarafı tutabiliyor insanlar.

İşim olmayacağı için böyle adaletsiz, eşitliksiz, çıkarcı, yakıcı-yıkıcı zihniyetlerle, hiç sevilmem böyle insanlar tarafından. Kendilerini doğru, haklı falan görüyorlar ya; çok komik oluyorlar. Ama bu coğrafyada, bu kültürde doğmuşuz ve haklarımızın bilinci ve savunusuyla yaşamak zorundayız. Ama koskoca bir sıfır böyle insanlar gözümde. Bu kötü insanlara sessiz kalacağımı mı düşünüyorlar; verdikleri kötü pozu elbette mümkün olduğunca yayıyorum. Beni dövmek için üzerime gelen bir insan hakkında susmamı falan mı bekliyorsunuz; elbette herkese anlatacağım onun kötü taraflarını ki, herkes ona göre davransın. O yüzden ikili ilişkilerde herkes verdiği poza dikkat etsin. Bu sadece benim yaptığım bir şey değl ki; kötü olan herkesin kötü tarafını yayar herkes. Kötüler de kötülüğü marifet sanır ayrı mesele ... Ben şeffaf bir insanım ve bildiğimi esirgemem kimseden. Yalan söylemiyorum, iftira atmıyroum ki; gerçekleri dile geitiryorum.

Bugün güzel bir gün negatif insanlar rağmen güzel insanlar sayesinde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder