10 Ağustos 2016 Çarşamba

Gerçek vatan aşkı benimkisidir!

Bir eşcinsel olarak homofobiye ve muhafazakarlığa rağmen inatla bu üllkede yaşamak istiyorsam, gerçek vatan aşkı benimkisidir. 


Aslında bazen konuşmayı, düşüncelerimi ifade etmeyi, bazı konulara değinmeyi sevmiyorum. Çünkü karşında seni ne yaparsan yap, yani istediğin kadar en açık ve anlaşılabilir bir dille iafede et kendini, karşındaki örneğin 2+2'ye 3 veya 5 demeye devam ediyor. Korkumdan değil anlaşılmayacak olmama rağmen düşüncelerimi ifade etmemin sebebiyse, ne olduğumun bilinmesi, tarafımın veya tarafsızlığımın belli olması, doğruluğum-dürüstlüğüm ve şeffaflığımdandır. Ve de düşüncelerime inanmam, arkasında duracak kadar düşüncelerimin sağlamlığındandır. İnandıklarımı yaparım, yaptıklarıma inanırım veya düşüncelerim inandığım şeylere dairdir, inanmadığım şeylerin de savunuculuğunu yapmam. Tabi insan belli bir tecrübe ve olgunluğa erişinceye kadar çeşitli yollardan geçecektir, deneme yanılmalara maruz kalacaktır ama akıl ve mantık çerçevevesinde belli bir hayat tecrübesinden sonra bir duruşunun olması gerekir. Rüzgar nereden eserse o tarafa yönelirsen, birgün arada kalıp inandırıcılığın kalmayabilir. İşte ben bu tür politikayı, yani çıkar üzerine kurulu taraftarlığı gerçek anlamda politika olarak görmüyorum. Politika denilen şey eşit ve özgür şekilde insan, canlı, çevre haklarına dair şeydir; belli bir ideolojinin üzerine kurulu bir şey olmamalıdır. Çünkü o ideoloji herkesi, her şeyi kapsamayabilir. Girişi daha fazla uzatmadan...

Darbe girişiminden sonra her gün mitingler yapıldı bilindiği üzere... Son büyük mitinge de sanatçılar falan da katıldı. Sıla Gençoğlu isimli müzisyenimiz de, bu etkinlikte yer almayacağını söyledi. Vay sen misin bunu söyleyen. Hemen Sabah gazetesi tarafından hedef haline getirildi, okurları tarafından da eleştiri yağmurunu tutturuldu. Ne oldu; güzel mi oldu? Sıla şimdi vatanını sevmeyen bir kişi mi? Sıla mitinge katılmadı diye darbe taraftarı bir kişi mi? Sıla'nın vatanını ne kadar sevdiğini belirleyen veya neci olduğunu belirleyen şeyler yapılan bir mitinge katılmak istemediğini dile getirmesi midir? Ben Sıla'nın vatanını çok sevdiğine inanıyorum. Bu mitinglere katılmayanlar da mı vatan haini şimdi? Ben de bu mitinglerin hiçbirine katılmadım? Ben vatan haini veya darbe taraftarı mıyım? Tabiki hayata dair belli görüşlerim var şu anki iktidarla taban taban zıt, tam anlamıyla ters düşen ama bu beni vatanımı sevmeyen bir insan asla ve asla yapmaz. Benim vatan aşkım poltikalar üstüdür, siyasi görüşler üstüdür ve vatan aşkımı hiçbir ideolojiye alet ettirmem. Herkesin vatan sevgisini ifade edişi farklıdır ve benimki bazılarınkine uymak zorunda değildir.

İsterseniz benim vatan aşkımın ne olduğundan bahsedelim de bir şeyler daha bir netleşsin. Benim vatan aşkım en başta laiktir, Atatürkçüdür, eşitlikçidir, özgürlükçüdür, çevrecidir... Yani benim vatan aşkım bu topraklarda yaşayan her din, dil, ırk, cinsiyet, CİNSEL YÖNELİM, renk, milliyet, vesaire farklılığını kapsar. Benim vatan aşkım çoğunluğa benzemek zorunda değildir. Benim vatan aşkım karıncayı veya sivrisineği sevmeyi de kapsar, birilerinin sevmediklerini de kapsar. Sıla'nın mitinge katılmaması ve birilerinin hedefi haline gelmesi, Sıla'yı benim vatan aşkı kapsamından asla çıkartmaz öleceğimi bilsem bile...

Birileri sosyal medya sayfamda Sıla ilgili paylaşımlarımdan doayı Sıla'yı aşağılayıcı laflar sarfetmiş ve onu savunuyorsam ben de aynısıymışım. Böyle zihniyetlere laf yetiştirmek tabiki de kendini bataklığa atmak gibidir ama başta da dediğim gibi amacım birilerine laf yetiştirmek değil, sadece şeffaf yapımdan dolayı düşüncelerimin bilinmesini istemekle alakalı bir şey. Benim için vatan demek Atatürk demektir. Atatürk'e olan hayranlığımı ise bilen bilir. Vatanıma sevdamsa şehrinden köyüne kadardır. kürdünden Türküne kadardır. Vatanına aşık olan biri olmasaydım bir eşcinsel olarak bu ülkeden yıllar yıllar önceden vazgeçerdim ve daha hala "Eşcinseller Batı'ya" nidalarıyla karşılaşıyorum. Homofobiye ve muhafazakarlığa rağmen bu üllkede yaşamak istiyorsam, gerçek vatan aşkı benimkidir. Kimse öyle karalama kampanyası başlatmasın, birilerini taraftar yapamadıkları için hedef haline getirmesin. Daha durun, bırakın Batı'ya gitmeyi daha köyümde "Onur Yürüyüşü" yapmadan ölmeyeceğim...

Aklıma gelmişken, mitinglere katılmayan insanlar, uzaktan yakından alakası olmadığı halde cemaatçi olabilirler mi? Şimdi ben hiçbir mitinge katılmadım diye ateist biri olarak falan cemaatçi olmakla ne alakam olabilir ki... Atatürk diyorum, başka bir şey demiyorum. Biliyorum sosyalist olup da Atatürk'e karşı olanlar da var ama onların da Atatürk'e evrensel bir pencereden baktıklarına inanmıyorum. Daha geçenlerde milyonları peşinden sürükleyen bir gazeteci bile Atatürk'ü yanlış anladığını yeni farkederek özür diledi... Gerçekten özgürlükeri getiren bir insana din düşmanı gözüyle bakılmasının mantıklı bir açıklaması olablir mi? Her neyse...

Leman Sam da hayvan eziyetlerine karşı olduğu için hedef haline getirilmişti. Leman Sam'ı da çok sevdiğimi bir kez daha hatırlatayım.

Not: 11 Ağustos 2016 itibariyle... Lafının arkasında durabilmek, düşüncelerini ifade edebilmekten daha cesurca bir davranıştır. H. K.

“Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” diyen Sıla Gençoğlu: “Bu konuyla ilgili izahat vermek istemiyorum. Yanlış tarafa çekmek isteyen, tabii ki yanlış tarafa çekti. Ama ben sözümün arkasındayım. Demokrasi demiyor muyuz? Ben de fikrimi, düşündüğümü söyledim işte.” şeklinde konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/sila-sozlerimin-arkasindayim-40188362?_sgm_source=40188362&_sgm_campaign=scn_a0046116293a0000&_sgm_action=click

Son gelişme... 11 Ağustos 2016

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı'ndan yapılan açıklamada ise Sıla'nın 28 Eylül'de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyartosunda gerçekleşmesi planlanan konserinin iptal edildiği belirtildi.
Açıklamada, konserin iptaline ilişkin "Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu’nun 28 Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir." gerekçesi aktarıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/sila-gencoglunun-istanbul-ve-bursa-konserleri-iptal-edildi-40189567

Şarkıcı Sıla'ya baskılar başladı... Konserleri peş peşe iptal

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/582912/Sarkici_Sila_ya_baskilar_basladi..._Konserleri_pes_pese_iptal.html

Sıla'dan açıklama

Demokrasiye sığınarak söylediklerim, demokrasi mitingine katılmama gerekçemin geldiği noktayı şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle izlemekteyim. Gündemi acılarla dolu bir ülkede sizleri bu meseleyle ilgili meşgul ediyor olmaktan da hicap duyuyorum.
Demokrasi farklılıkları saygı duymanın, o renkli farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır. Söz konusu demecimde şehitlerimizi ya da demokrasi nöbeti tutan yurttaşlarımızı kast etmediğimi açıklamak zorunda kalmış olmayı ve kelimelerimin hoyratça çarpıtılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim. Hakkımdaki tartışmaları bu ruh hali ve yangını ile takip etmekteyim. Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan her türlü yorum, eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir. Saygı, sevgi, iyi niyetle…


Sıla'ya şimdi de suç duyursu

Bursalı bir vatandaş 'darbeye karşıyım ama Yenikapı'daki şova katılmayacağım' şeklinde açıklamada bulunan şarkıcı Sıla hakkında suç duyurusunda bulundu.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/583001/Sila_ya_simdi_de_suc_duyursu.html

Sıla TT oldu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder