30 Ağustos 2016 Salı

Denizli LGBTİ nedir, kimdir?

Denizli LGBTİ, resmi olarak olmasa da, eşcinsel hareketin 90'lı yıllarda ivme kazanmasıyla birlikte Ankara'daki Kaos GL'den aldığı enerjiyle vücut bulmuş bir eşcinsel hakları aktivizmidir.

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte 2009 yılında internet üzerinden Denizli Gay LBT olarak kendini göstermiş, oluşum olarak Denizli LGBTİ ve Aileleri'ne iştirak ettiği 2 yıllık bir macerası olmuştur.

Şu anda haber blog sitesi Denizli Gay LBT ismiyle internet üzerinden ve sosyal medya hesaplarıyla birlikte"oluşum" olarak da Denizli LGBTİ olarak yoluna devam etmekte ve haftalık toplantılarını gerçekleştirmektedir.

Bir süre sonra ikamet adresiyle birlikte LGBTİ kütüphane olarak da reelleşecektir.

Denizli Gay LGBTİ'nin misyonu sanal ve reel olarak cinsel kimlik anlamında farklılıklara dikkat çekmek, farklı kimlikler konusundaki bilgileri ihtiyacı olanlara ulaştırmak, ötekileştirilmişlerin yaşam dünyasıyla bir anlamda iletişim sağlamak, dolayısıyla eşcinsellik konusunda önyargıları yıkmak ve homofobiye karşı bir mücadele ve de en önemlisi eşcinselliğin sadece cinsellik olmadığını anlatmak, eşcinsellerin de hayatın bir parçası olduğunu sanatıyla, sporuyla, çalışma hayatıyla, eğitimiyle, politikasıyla, sosyal yaşamıyla, vesairesiyle göstermek diyebiliriz.

Denizli LGBTİ tüm ötekileştirilmişliğin, dışlanmışlığın yanında duran bir varoluştur. O yüzden eşitlik ve özgürlük için bir yan yana duruştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder