30 Ağustos 2016 Salı

Dünyada ne kadar eşcinsel vardır; bu sefer net olarak açıklıyorum!

Şu soruyla çok karşılaşırım... Denizli'de ne kadar eşcinsel var, Türkiye'de ne kadar eşcinsel var, dünyada ne kadar eşcinsel var..?
Niye merak edilir ki? Merak mıdır, homofobi midir, gizli eşcinsellik midir bunun arkasında yatan?

Ben de ikna edebilmek için bilimsel veriler olan % 15-20'ler üzerinden bir rakam veririm... 1 milyonluk bir şehirde 150-200 binlik eşcinsel tabiki de inandırıcı gelmez onlara. Haklılar tabi. Çünkü eşcinsel diyince akıllarına sadece içinde kadın ruhu barındıran erkek bedenindeki kadınsılar gelir. Yani eşcinselliği belli bir protipe oturttukları için, bunun gizlisini, kendini keşfedememişini, kendisiyle barışamayıp heteroseksüel geçinenini falan tahayyül edemezler. Mesela maço geçinen bir kişi eşcinselliğini örtbas etmeye çalışıyor olabilir, küpe, at kuruğu saç, düşük bel veya yırtık pantolonla dışarıya mesaj vermeye çalışıyor olabilir, kendini keşfedemeyip bodaslama heteroseksüel evlilik yapan eşcinseller olabilir, tabii eşcinselliğini örtbas etmek için bilerek eşcinsel evlilik yapanlar eşcinsel topluluğun en büyük kesimini oluşturur vesaire... Daha bunun travesti, transseksüel, biseksüel, interseksüel, aseksüel, panseksüel ve toplam 50'nin üzerindeki cinsel kimliği var... Pardon geriye ne kaldı; heteroseksüel mi, heteroseksizm mi?

Dünyadaki eşcinsel oranı, heteroseksizm yıkıldıktan sonra kalanı kadardır, insanlardaki bilinçsizlik ve homofobi giderilince kalan kadardır. Düşünün LGBTİ'ler bile homofobik. "Şu eşcinsel veya şu kadar eşcinsel var" dediğin zaman hemen köpürürler "sen de herkesi eşcinsel yapıyorsun" diye. Ne olur yani herkes eşcinsel olsa. Partnersiz mi kalırsınız a benim homofobik LGBTİ'lerim? Eşcinseller de bile bir heteroseksüelle beraber olma arzusu yok mudur? Homofobikler işte! Veya heteroseksüel özentileri! Hem homofobikler, hem de cinsiyetçiler..! Çocuklarının bile erkek ve heteroseküel olmasını ister eşcinseller, LGBTİ'ler. Toplum eşcinselliğe özenilmesinden korkar ama LGBTİ'ler bile heteroseksüelliğe özenirken, eşcinsellik nasıl özenilerek olunan bir şey olsun ki? Eğer bir şey özenilerek olunuyorsa, o zaman heteroseksist dünya da bütün heteroseksüeller özenerek heteroseksüel olmuş olabileceğinden, herkes potansiye eşcinsel. Gerçekten yıkın heteroseksizmi, geriye saf heteroseksüellik diye bir şey kalabilir mi? Yaa, en heteroseksüeli dahi, ortamını bulunca eşcinsel ilişkiye girebiliyorsa, daha neyi soruyorsunuz ki bana? Sanırım eşcinsel oranı yükseldikçe, içinde bastırılmış eşcinsellik olanlar fırsattan istifade kendileri de ilişkiye girecekler.

2008'den beri pek dışarıya çıkmıyor sayılırım. Bugünlerde mecburiyetten çıkmak zorunda kaldım bazı durumlar(ailevi) gereği. Gece veya gündüz farketmiyor. Gözüme bir erkek kestiryorum. hem de en maçosundan, en erkek gözükeninden. Üstelik 47 yaşındayım. Kimsenin dönüp bakmaması gerekir değil mi? Yanına oturuyorum. Ben karşı taraftan laf gelmeyince konuşmam... Konu konuyu açıyor ve cinselliğe getiriliyor. E eşcinselliğim anlaşılıyor yumuşak oluşumdan. Netice eşcinsellik gerçekleşiyor anlayacağınız. Daha hala bana ne kadar eşcinsel olduğunu mu soruyorsunuz? Ne kadar canlı varsa, o kadar potansiyel eşcinsellik vardır. İnanın heteoseksizmin etkisi olmasa, herkes eşcinsel ilişki yaşayabilir. Bir ilişkinin de eşcinsellik sayılması için illa ki cinsellikle sonuçlanması gerekmiyor. Duyusal bazda, hoşlanma bazında hem cinsler arasında o kadar çok ilişki yaşanıyorki dünyada.

Cevabım net cevap isteyenlere belki karışık veya politik gelmiş olabilir ama hayatta tam olarak net olan bir şey var mıdır zaten? Değişimin olmadığı bir şeyin sürekliliği olmaz ki zaten, hayat durur. O yüzden huzurlu bir dünya için relax olun!

Son bir not daha düşeyim. Geçenlerde yapılan bir araştırmada, bunun daha önce bloglarımda paylaşmıştım, dünyada kendini heteroseksüel olarak hissetmediğini ifade edenlerin oranı % 50'nin altına düşmüştü. Zamanla, medenileştikçe, bilgi toplumu olundukça, heteroseksizm etkisini yitirdikçe zaten "ben heteroseksüelim" kavramı ortadan kalkacak, belki de hiç kimse cinsel yönelimini tanımlama ihtiyacı bile hissetmeyecek. Zaten ben eşcinsel olarak, heteroseksizm beni eşcinsel diye işaret ettiği için homofobiye karşı varolabilmek adına cinsel yönelimime vurgu yapıyorum. Yoksa eşcinselliğimi niye dile getirme ihtiyacı hissedeyim ki. Cinsellik temel bir ihtiyaç, eşcinsellik bunun başka bir boyutu. Heteroseksüelce veya eşcinselce uyku şekli veya yeme-içme-dışkılama şekli mi var? Sevişmenin de niye A'sı, B'si olsun ki... Dileyen dilediği şekilde gerçekleştirsin kendini belli bir kalıba sokmadan. O günler de gelecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder