1 Mayıs 2016 Pazar

Ahlaklı olacağıma dürüst bir eşcinsel olurum


Eğitim-Sen’li öğretmenlerin okullarda LGBTİ hakkında seminer ve eğitim vermelerine sert tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker “Ahlaksızlığın eğitimi olmaz” demiş...

Öyle bir olur ki, senin o ahlaksızlık dediğin şeyin hayatın en gerçeği olduğunu görürsün o zaman...

Cinsel yönelimin ahlaksızlık olmadığını bilmeyecek kadar bilgisiz misiniz?
Eşcinsellerin de senin benim gibi insan olduğunu gözardı edecek kadar vicdansız mısınız?

Ben eşcinsel olduğumu söylemeyip ahlaklı sayılacağıma, eşcinsel olduğumu söyleyip dürüst olmayı tercih ederim.

Bir insanın Eğitim başlığı altında kendisini ifade edebilmesi için, eşcinselliğin ne demek olduğunu ve doğanın ve bilimlerinin de ahlakçılıkla aynı kefede tartılmayacağını bilmesi gerekir.

LGBTİ haklarının özgürlük olmadığını söylemiş bir kişi kişi.
Özgürlük her canlının hakkıdır ne olduğuna bakılmadan. Çünkü her canlının doğuştan getirdiği yapısını gerçekleştirme hakkı sadece ahlakın dahil her şeyin üstündedir.

LGBTİ'liği cinsel tacize teşvik olarak düşünmek ise nasıl bir aklın ürünüdür merak ediyorum. Eşcinsellik bir cinsel yönelimdir. Eğer cinsel yönelim cinsel tacize teşvikse, o zaman neyin ahlaksızlık olduğuna heteroseksüellikten başlamak gerekmez mi?

Okullar dahil her yerde eşcinselliğin, transseksüelliğim, kısaca LGBTİ'liğin ve tüm kimliklerin anlatılması, öğretilmesi gerekir ki...
heteroseksüeller dışındaki tüm kimlikler de kendilerini tereddütsüz, özgür ve huzur içinde, mutlu bir şekilde gerçekleştirebilsin ki...
tek tip kimlik insanlara dayatılarak mutsuz heteroseksüel evlilikler de gerçekleşmesin.

Hadi eşcinseller feda edildi diyelim bu heteroseksüel dayatma evlilikleri yüzünden... Ya onlarla evlendirilip  mmutsuzluğa mahkum edilen karşı cinseller ne olacak..? Kim hesabını verecek aşksız, sevgisiz heba edilin bir ömrün? İnsanları sevgisiz yaşamaya ve birbirinden nefret ettirmeye kimin hakkı var?

Daha yenilerde 25 yıl bir eşcinselle aşksız, sevgisiz kupkuru geçen bir ömrün mağduru heteroseksüel bir kadının acısıyla tanıştım... Yıllarca aldatılmış olmak ve aşksız- sevgisiz yaşamanın ne demek olduğunu bilir misiniz? Bu mu insanlara verdiğiniz değer, hatta bırakın eşcinselleri heteroseksüellere bile verdiğiniz değer bu mu? Yaşanmamış bir hayatı mı layık görüyorsunuz insanlara? 60 yaşından sonra yeniden hayata başlamanın mümkün olabileceğini mi zannediyorsunuz aşksız sevgisiz yaşayan bir kadın için? Kim hesabını verecek bu elinden alınmış hayatların?

Pardon ahlak demiştiniz değil mi? Kim ahlaklı burada, kim ahlaksız? Ahlak nedir, ahlaksızlık nedir? Bir insanın yalan söyleyip iki yüzlü olması ve insanları kandırması, hayatlarına mal olması mıdır ahlak? İnsanın doğasının elinden alınması mıdır ahlak dediğiniz şey? Yoksa benim açık ve dürüst bir şekilde sevgimi, aşkımı, cinselliğimi yaşayıp, bu dünyaya faydalı bir birey olmam mıdır ahlaksızlık?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder