19 Nisan 2016 Salı

Bi' tosbağanın bile eşcinsel olmasına tahammül edemeyen isnalar-ımız...

Bir Pet Shop, 3 gün, 8 kamera ve bir kamlumbağa...

Müşteriler kaplumbağalara karşı önce, "Ne kadar güzeller, ne kadar şirinler" söylemindeler...
Satıcı kaplumbağalar için gey diyince...

Müşteri 1: Ne, kaplumbağa gey... Gey kaplumbağa mı? Yok yok bize gelmez böyle şeyler, gey mey... Yok, normal, sen gey olmayan standart bir kaplumbağa ver... Gey olmayan, o, karıştırmayın, normal olanı...

Müşteri 2: Gey, haa..

Satıcı: Bu eşcinsel sıkıntı olmaz sizin için değil mi?
Bakışlar tuhaf tabi..
Müşteri 3: Bizim için sıkıntı yok, zaten hediye olacak...

Müşteri 4: Gey... Mmm... Yani bulaşır mı?
Satıcı: Hastalık değildir...

Müşterinin 5'in bakışları ve başı dudak bükerek hafif bir ters açı yapıyor...

Müşteri 6: Bunlarda da mı varmış böyle şeyler ya..? Peki bunun düzgünü yok mu?
S: Düzgün, o da düzgün, son derece sağlıklı...
M: Sağlıklı da, gey diyorsun... Yok, vazgeçtim...
S: Sizi rahatsız mı etti bu durum..?
M: Hadi bırak, rahatsız etti tabi...

Müşteri 7: Sen benimle testis mi geçiyorsun, yoksa harbiden..? Bu dedim, bu gey çıktı yani ha?

S: Sizin için sıkıntılı bir durum mu?
Müşteri 8: E herhalde yani...
S. Sadece erkeklerle birarada bulunuyor...
M: Tamam, istemem öyle şey..

Müşteri 9: Ben sizin konuşmalarınızı beğenmedim ama, yakışmıyor size... Yok ben vazgeçtim, bu konuşmalardan sonra..

Müşteri 10: Bırak kardeşim, sen bunu satmak istemiyorsun herhalde ya...

Müşteri 11: Bi konuşayım çocuklarla, ona göre karar vereceğim...

Müşteri 12: Hiç hoşlanmadım bu işten, hiçbirini almayacağım...

Şimdi bu derece homofobiden sonra ben ne diyebilirim? Bu cahilce örnekleri görünce insanın hiçbir şey anlatası gelmiyor zaman kaybından başka bir şey olmayacağı için. Ya çatır çatır, göstere eşcinsel olarak yaşayacaksın, ya da alıp başını kırlara gideceksin... Aslında homofobiyi yenmenin tek yolu ekonomik olarak gücü ele geçirmek. Kapitalist bir dünyada insanları doğruya inandıracak tek güç para. İnanmasalar bile, parayı görünce inanırlar inanın. Bir de ben ayrıca insanların homofobik değilim söylemlerine o kadar inanmıyorum. Samimi bulmuyorum bir çoğunun eşcinsel dostluğunu. Çocuklarının, yakınlarının eşcinsel olmasından öte bir hayvanın bile eşcinsel olmasını kabul etmeyenler, diğer eşcinsellerin cinsel yönelimlerine karşı hoşgörülerinde ne kadar samimidirler? Herkesin cinsel tercihine saygı duyuyorum diyenlere zerre kadar inanmıyorum. Yalnız gerçek eşcinsel dostları lütfen alınmasın söylediklerime.

Bu video'dan çıkarmamız gereken ders ne biliyor musunuz..? Cinsel kimliklerimiz bilinmeden önce bize-eşcinsellere normal davranılıp, öğrenildikten sonra hastaymış ve anormalmiş gibi davranılması. Eşcinsel olduğumuz bilinmeden önce de bizler aynı kişiydik; o zaman niye hastaymış veya anormalmişiz gibi davranmadınız? Çocuklarınız eşcinsel olduklarını açıklamadan önce hiç hastaymış gibi doktora götürmeye çalışmıyordunuz... Oysa eşcinsel çocuğun yapısında bir değişiklik olmadı ki; o hep aynıydı ve eşcinsel olduğu öğrenilince de bir şey değişmedi. Asıl değişenler eşcinselliği kabul edemeyenler ve asıl anormal olan her zamanki gibi aynı olan kişiye hasta veya anormalmiş gibi davranılması ve tedavi edilmesi gereken de aniden oluşan homofobi, yani farklılığa karşı oluşan anlayışsızlık, farklılığa karşı oluşan korkuya dayalı nefretttir. Eşcinsel olduğumuz anlaşılınca, biz eşcinsellerde nasıl bir değişiklik oluyor söyler misiniz bana? Yürüyüşümüz mü değişiyor, tavrımız davranışımız mı değişiyor, uyku veya yeme içme düzenimizde bir farklılık mı oluyor? Tabi ben kime neyi anlatıyorum değil mi? Olaya bu açıdan bakıldığında, yani anlamayana davul zurna az misali, boşuna çenemizi yormayalım. Anlayacak olan insan, hayata ahlakçı değil bilmsel, doğal bakar. Bakamayanlar dünyasında yaşıyorsak da, her şeye rağmen hayatımızı inadına eşcinsel yaşamalıyız.

Cinsel yönelimi söyleninceye kadar bir kaplumbağaya cici gözle bakana ama eşcinsel olduğu söylenince nefreti depreşen insanlar!; kaplumbağanın eşcinsel olmasının kime ne zararı var? Demek problem sizin kafanızda.

https://www.youtube.com/watch?v=8VY457e5Hgg&spfreload=5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder