1 Ocak 2016 Cuma

Heteroflexible: esnek heteroseksüel-lik


Heteroflexible...
Cinsel kimliklerden biri...
Flexible'ın kelime anlamı esnek...
Heteroflexible da, arada kendi cinsiyle ilişki yaşayan veya yaşamak isteyen kişi demek...
Yani en az bir kere kendi cinsiyle sevişmiş veya sevişmeyi düşünen kişi...
Yani yani, cinsel yönelim konusunda esnek olan heteroseksüel demek.
Bu kişilere biseksüel denebilir mi..?
Veya kendi cinsiyle yattığı için eşcinsel?
Ağırlıklı olarak karşı cinsten holanıyorsa ve de kendini heteroseksüel olarak tanımlıyorsa, öyledir..!
Aslında cinsel yönelimlerde kişinin ne olduğunun ne önemi var ki...
Doğada eşcinsellik var mı; var...
Ne kadar yattığının veya hangi sayıda yattığının ne önemi olabilir ki...
Önemli olan, eşcinsellik gibi farklılıkların dışlanmaması için, doğallığının kabul edilmesi...
2008 ve 2009'da Kanada ve ABD'de yapılan bir araştırmada, lise öğrencilerinin 3/4'ü kendi cinsiyle deneyim yaşamak istiyormuş.
Bu da kişinin heteroseksizme çok koşullanmadan önce cinsel yönelim konusunda daha esnek, daha az homofobik olduğunu göstermiyor mu?
İçinde yaşanılan kültürün tutuculuğu baş faktör tabiki de heteroseksizmin ve homofobinin seviyesinin belirleyiciliği konusunda.
Yeni Zelenda, Norveç, Amerika ve Kanada'da yapılan bir araştırma da, erkeklein % 80'inin duygusal veya cinsel olarak kendi cinsiyle ilişki yaşadığını ortaya çıkarmış ama toplum baskısı yüzünden bu konuda açık olunamıyormuş...
Konuyu şuraya bağlamak gerekirse...
Kadınlarla ilgili yapılan bir araştırmaya göre her kadında lezbiyenliğin olabileceği gibi, bence heteroseksizm ve dolayısıyla homofobi olmasa, her erkekte de eşcinsellik vardır...
Yani doğada eşcinsellik vardır ve kişiden kişiye seviyesi farklı olsa da her erkekte de eşcinsel eğilim ortaya çıkabilir.
Bir röportajında Mehmet Günsür, eşcinsel ilişki yaşayabilir misiniz sorusuna, ben eşcinsel değlim demek yerine, "Beni etkileyen bir erkek henüz karşıma çıkmadı" şeklinde cevap vermişti.
İnsanların hayata ne kadar geniş veya ne kadar dar baktığıyla da alakalı esneklik veya homofobi...
Yani bir insanın homofobik olması için illaki heteroseksüel olması gerekmiyor...
Hatta bazı eşcinseller cinsel yönelimlerinin ortaya çıkmaması için heteroseksüellerden daha homofobik bile olabiliyor...
Bu konuda esnek olanlarsa, kendileriyle daha barışık olanlar bence...
Yani homofobi eşcinsellik veya heteroseksüel olmakla alakalı değil... Kişinin psikolojisiyle alakalı...
Çevresel faktörler özgürlük seviyesine göre, varolan yapısal unsurların ya serbest kalmasına sebep oluyor, ya da bastırılmasına...
Varolan bir şey de ya vardır ya da vardır...

Heteroflexible'ı homofobi olarak açıklayabilir miyiz; yani kişinin eşcinselliğini kabullenmeyiş ve bunu arada bir gerçekleştirerek tatmin olma durumu; neden olmasın; ama kişi kendisiyle barışıncaya kadar nasıl ifade ve tanımlamayla mutlu olacaksa, o şekilde davranabilir. Çünkü herkesin farklı psikolojik yapısı var ve o yapıya uygun davranmak da onun için daha sağlıklı olabilir.
Bi-curious, kişinin heteroseksüel ilişki dışında bir ilişkiden korkması şeklinde açıklanıyor. Bu kişiler bir iki kişiyle eşcinsel ilişki yaşayabilirlermiş ama ilişki yaşadıkları kişiye aşık olmaları gerekiyormuş. E bunun adı ne oluyor o zaman; eşcinsellik değil mi? Duygular fiziksel ilişkilerden daha belirleyici değil mi cinsel yönelimlerde? Heteroflexible kişiler kendisiyle barışmayıp homofobik olmadığını göstermeye çalışan kişiler mi? Biseksüeller de en azından eşcinsel taraflarıyla barışmış kişiler mi? Bütün bu tanımlar kişinin kendisiyle barışıncaya kadarki geçiş süreci neden olmasın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder