21 Kasım 2015 Cumartesi

TRT bu yıl da yok Eurovision'da


Haberiniz var mı; Eurovision'a bu yıl da katılmıyormuşuz. Gerekçe; Eurovision yetkilileirnin puan sistemini TRT'nin istediği gibi değiştirmemesiymiş. Niye TRT'nin istediği gibi oluyor puan sitemi anlayabilmiş değilim. Gerçekten sadace halkın oylamasıyla yapılan yarışma sonucu ne kadar sağlıklı olur? Jüri sitemine de bütün ülkelerin jürisi katıldığına göre sorun nerde? Oylamada ülkeler politik davranıyorsa da yapılacak bir şey yok. Sanki Türkiye poltik davranmıyor; o yüzden her yıl Azerbaycan'a 12 puan patlatıyor sanırım! Aynı şekilde Bosna Hersek'e de... Hem amaç birlik, beraberlik değil mi; Avrupa Yayın Birliği'nin bir gala gecesi değil mi Eurovision Şarkı Yarışması? Kazanınca ne geçiyor ele, kazanmayınca ne kaybediliyor? Bence asıl katılmayınca kaybediliyor... Türkiye tamamen yok konumda olmuyor mu katılmayınca? Ben TRT'nin muhafazakar yapısıyla alakalı olduğuna inanıyorum yarışmaya katılınmama sebebinin. 1. TRT'ye göre Eurovision eşcinsellerin yarışmas. 2. Eurovision'da baldırı çıplak kadın şarkıcılar yarışıyor! Oy sistemi, yarışmanın raiting yapmaması gibi gerekçeler bahane.

Wikipedia,  "Türkiye — Yetkili kişiler bu yılda TRT'nin yarışmaya katılmaya olumsuz baktığını ama yinede EBU'dan ek süre isteyerek nihayi kararı kasımda duyurucaklarını açıklamıştır.
3 Kasım 2015 tarihinde TRT kanalı 2016'da yarışmaya katılmayacağını açıklamıştır. Gerekçe olarak EBU'nun oylamada herhangi bir değişiklik yapmamasından dolayı bu kararı aldıklarını belirtti." şeklinde açıklıyor Türkiye'nin Eurovision 2016'daki durumunu.

Ne ilginç değil mi? Almanya, şarkısında homofobik tavır sergiliyor diye yarışmacısını çekiyor, Türkye de yarışmadaki eşcinselliğe takıyor kafayı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder