21 Kasım 2015 Cumartesi

İftira da şiddet kadar kötü bir şey


Aktör Saruhan Hünel, iddia edildiği üzere gazeteci kadına şiddet uygulamadığı ve komploye kurban gittiğine dair uzun bir açıklama yapmış. Kadın gazetecinin derdi Ayşe Arman gibi şöhretli bir gazeteci olmakmış. Gözdeki morartı da makyaj hilesiymiş.

Şiddet olayı varsa gerçekten, bu kadın, gazeteci olmasına rağmen neden hiç röportaj falan vermiyor? Yoksa hiç kimse inanmadı mı?

Peki çok defa şiddete maruz kaldığını söylemesine rağmen hiç doktor raporu falan var mı acaba bu kadının; yoksa tek kanıt medyada paylaşılan fotoğraf mı? Bakalım yargı nasıl karar verecek?

Neden bu konuya 3. defa değiniyorum; çünkü şiddet kadar iftira da çok kötü bir şey. Gerçekten bu gazeteci kadın çok defa şiddete maruz kalıp da karakola falan gitmediyse, rapor almadıysa, belli bir konum ve kariyeri olamyan kadınların şiddete maruz kalınca resmi makamlara başvurmamasını normal mi karşılamamız gerekiyor?

Saruhan Hünel niye bu kadar geç açıklama yaptı acaba; polemiğe girip de kadının reklam oyununa alet olmamak için gündem oluşmasın diye mi? Kadının derdi de reklam olmadığı için mi fotoğraf paylaşımı dışında yargıyla halletmeye çalışıyor durumu diyeceğim ama o fotoğraf niye paylaşıldı öyleyse?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder