8 Mayıs 2015 Cuma

Bakalım eşcinsel beni nasıl iptal edeceksiniz?!


Önce Bilge Kadın Merkezi'nin, nasıl bir bilgelikse doğanın gerçeklerine yabancı kalmak, inanç değerlerimize ve ahlak kurallarına uymuyor ve toplum yapımızı tehdit ediyor diye, Boston Eşcinsel Erkek Korosu'nun ülkemizde vereceği konsere tepkisini okumuştum.

Sonra Yeni Akit gazetesinin "Sapkınlar Koroso Türkiye'ye geliyor" nefretine şahit oldum. Orkestranın amacı, eşcinselliği meşrulaştırıp, yaygınlaştırmakmış! O zaman çok zor homofobiklerin işi; her an eşcinsel olabilirler; eğer olunan bir şeyse onların dediğine göre.

Sonra Diriliş Postası diye bir yerde gene bu konser örneği de verilerek, eşcinselliğin normalleştirilmeye çalışıldığı iddia edilmiş.

Bugün de Kaos GL'de homofobik medyanın konsere baskısı ve konser mekanına yönelik boykot çağrısı üzerine konser biletlerinin satışının iptal edildiğine dair bir haber okudum.

Kampanya sitesi Change Org'un ise böyle bir kampanyaya yer vermesi, sitenin ilkeleriyle hiç uyuşmuyor. Çünkü Change Org.da kabul ediyor cinsel yönelim ayrımcılığının nefret suçu olduğunu.

Ülkemizde (adına eşcinsel sanatçı denilemiyor ne yazık ki) feminen sanatçılar da son yıllarda, yani muhafazakar iktidarla birlikte televizyon ekranlarından ve sahne dünyasından uzaklaştırıldılar dolaylı da olsa, bahanelerle de olsa...

Eğer yaşamak istiyorsan, eşcinsel olarak varolmayacaksın. Eşcinsel olduğunu bildiğimiz nice sanatçı var piyasada ama cinsel kimliklerini dile getiremiyorlar. Çünkü piyasadan silinirler ve aç kalabilirler. En azından homofobikleri ürkütmeyeceksin varolmak istiyorsun. Yoksa açık eşcinsel kimliğinle toplumu eşcinselliğe özendirip, onların ahlaki değerlerini, toplumsal yapısını tehdit etmiş olursun. Çünkü eşcinselilk bir hastalık, bir sapıklık, bir ahlaksızlık, vesaire! O zaman beni de yasaklayın. Ben açık bir eşcinselim. Tehdit ediyorumdur toplumsal yapıyı. İran gibi davranabilirsiniz mesela. İRAN GİBİ; BİLGİ TOPLUMUNDAN UZAK BİR TOPLUM; TOPLUMUN AHLAKÇILIKLA VE MANEVİ UNSURLARLA YÖNETİLDİĞİ BİR TOPLUM...

Anlamayacaksınız değil mi insanların farklı yapılara sahip olabileceğini... Vicdan sadece kendi çıkarlarınıza hizmet edecek. İnsanlık sadece sizin tanımınıza göre olacak. Cehalete karşı ne söylesen de boş. Moral bozmaktan, kafa yormaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

Konserleri iptal edebilirsiniz ama eşcinselliği, eşcinselliğine sonuna kadar inananları nasıl iptal edeceksiniz merak ediyorum. Son yıllarda LGBTİ'lere karşı işlenenen nefret cinayetlerinin sayısı hızla arttı. Daha geçenlerde 4 transseksüele silahla saldırıldı... Sanırım işi katliam boyutuna getireceksiniz.

Muhafazakarlığın eşitlik, özgürlük anlayışı işte böyle; sadece kendilerine benzeyenlere karşı var eşitlik, özgürlük...

Toplum yapısından falan bahsediyorlar. O toplumda sadace siz yoksunuz, o toplum sadece siz değilsiniz, o toplum sadece size ait bir şey değil... Onu biz de şekillendireceğiz. O toplumda eşcinsellik de olacak. Beğenmiyorsanız GİDECEKSİNİZ! Çünkü ben bu topraklarda doğdum ve beni leylekler getirmedi; beni siz doğurdunuz ve ben de sizin Tanrı'nızın kuluyum. Ama siz eşcinsellik inanç değerlerimizi tehdit ediyor ve toplum bünyemize uygun değil diyerek kendi inancınızla, kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz; siz eşcinselliğe karşı çıkarak kendinize karşı çıkıyorsunuz; çünkü eşcinsellik bütünün bir parçası; icat edilen bir şey olsaydı, şimdiye kadar slinir giderdi. Karşı çıktığınız eşcinselliğin kendi parçanız olduğunu ÖĞRENİN artık.

Homofobiklerin nefret suçu ifade özgürlüğüyse, benim doğuştan getirdiğim cinsel yönelim hakkımı hayata geçirmem insan hakkından başka bir şey değildir.

Bu haberi niye kişiselleştirdim; çünkü bu bir konser karşıtlığı değil, eşcinsel karşıtlığıdır ve her eşcinsel karşıtlığının ucu eşcinsele dokunmaktadır. Eşcinsel hakları için, her karşıtlığa karşı bireysel olarak bile olsa, varolmaktan başka çare yoktur.

Unutmadan... Konser mekanların rüzgara göre yön değiştirmesiniyse kınıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder