22 Mayıs 2015 Cuma

Ahlaksız olan eşcinsellik değil, eşcinsellik karşıtlığıdır


HDP adayı Barış Sulu'nun toplum içersinde kullanıldığı şekilde kendini tanımlamasını yandaş medya, eşcinsellere hakaret olarak ifade etmiş. İnsanın cinsel kimliğini aşağılayan tanımlar mıdır, o kimliğe bakış açısı mıdır? Kişinin kendini argo dilde tanılaması, kimliğini normalleştirmek adına ve de kimliğiyle barışık olduğunun ifadesi olarak homofobik toplumun eşcinselliğe bakış açısına bir baş kaldırıdır. Toplumun kabul edeceği şekilde eşcinselleri tanımlayan bir tanım var mıdır? Hangi kelimeyle tanımlarlarsa eşcinseller normal karşılanıyor? Bir eşcinsele eşcinsel, gay veya t*p, i*ne denmesi arasında algıda fark var mıdır? Eğer toplumun eşcinselliği normal karşıladığı bir tanılama varsa, biz de onu kullanırız. Eşcinselliği dine aykırı bulan, eşcinsellerin Tanrı katında yeri olmadığını söyleyenlerin, hatta onları Lut Kavmi hikayesiyle karalayan, lanetleyen, sapık ilan eden ve bu hedef göstermelerle onların katledilmesine sebep olan homofobiklerin, sanki eşcinselleri düşünüyormuş gibi eşcinselliğin argo tanımına kafayı takması, hatta bu şekilde tanım kullanan eşcinselleri, eşcinsellere hakaret etmekle suçlaması çok çelişkili.

Barış Sulu doğru söylemiş; iki erkeğin birbirini sevmesi ve birbiriyle sevişmesine kadar sorgulanacak o kadar çok ahlaksızlık var ki; bir kere sen kabul etsen de etmesen de, insan, yapısında olmayan bir şey gerçekleştirmek istemez. Senin kafan almıyorsa eşcinselliği, oturup susacaksın. İnsan hakları, demokrasi bunu gerektirir. Eğer eşitliği, özgürlüğü bünyen kaldıramıyorsa, insan haklarının olmadığı, demokrasinin olmadığı ülkelere gideceksin. Bu ülkede, dünyanın her köşesinde eşcinseller vardır; çünkü doğanın bir parçasıdır eşcinsellik. Gerçekten dini gerekçelerle insanları nefrete hedef göstermek cahilliktir. Din sadece bir inanç şeklidir; insanların yaşam şekli dine göre düzenlenemez. Sen inancını özgürce gerçekleştirebiliyorsan bu ülkede, başkalarının da her türlü inancını veya inançsızlığını, cinsel kimliğini gerçekleştirebilme hakkı vardır. Özgürlük, eşitlik, demokrasi ve insan hakları, sadece birilerinin isteğine göre olamaz, bağnazların isteğine göre hele hiç olmaz.

İçinde farklılıkların olmadığı hiçbir parti, hiçbir Anayasa, hiçbir yaşam şekli kabul edilebilir bir şey deiğildir. Bu demokrasiye, insan haklarına aykırıdır. İçinde yaşanılan toplum ve unsurları herkesi kapsayacak şekilde olmazsa, kargaşa olur. Çünkü farklılıkları çeşitli bahanelerle reddetmek, diktatörlüktür. Dayatılan sisteme uymayanları ötekileştirmenin insanlıkla da alakası yoktur. Ben sana uymuyorsam, sen de bana uymuyorsun; benim de seni mi ötekileştirmem gerekiyor bana uymuyorsun diye? Senin heteroseksist ideolojinin, benim doğal ideolojimden akıl-mantık ve bilim çerçevesinde tutarlı hiçbir dayanağı yok ki. Evrensel bazda insan hakları ve demokrasi dine dayandırılamaz. Sen kalkmışsın, din yasaklıyor diye eşcinselliğe karşı çıkıyorsun veya hala cahil cahil eşcinselliğe günah, hastalık falan diyorsun. Bunu diyen bağnazlar var da, bu bağnazlığı medyada kitlesel hale dönüştüren gazeteler de var. Hangileri mi; şu anki muhafazakar iktidarın sözcülüğünü yapan medya takımı. İsim vermeme gerek var mı; açın bakın Barış Sulu ile ilgili haberlere; görürsünüz.

Ayrıca kafanıza şunu iyice sokun; eşcinseller eşcinselliğin propagandasını yapmıyor; insanca yaşamanın derdindeler. Bizler sırf cinsel yönelimlerimizden dolayı öldürülüyoruz. Bizi ötekileştiren de sizlersiniz, öteki olarak tanımlayan da, lanetleyip sapık ve ahlaksız ilan eden de, hasta ve günahkar ilan eden de, nefrete hedef gösterip nefret cinayetlerine kurban gitmemize sebep olan da... Biz sizin tarafınızdan hedef gösterilip nefretinizin mağduru ve kurbanı olmasak, niye eşcinseliz diye ortaya çıkalım ki? İnsanca yaşayıp da daha fazlasını mı istiyoruz? Eşcinselleri kabul etmekten başka hiçbir yol yok. Çünkü demokrasi ve insan hakları, eşitlik, özgürlük bunu gerektirir. Herkesin dini kendine. Demokrasiyle yönetilen laik bir cumhuriyette de dine dayanılarak kararlar alınamaz. Anayasa'da "Din, Lut Kavmi mitolojisi gerekçesiyle eşcinselliği kabul etmiyor" diye bir madde mi var da, eşcinseller seçimlerde boy göstermesin. Rezalet diye bir şey varsa, o eşcinsellik değil, insan haklarına saygı duymamaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder