26 Mart 2015 Perşembe

Facebook'ta benimle arkadaş olmak cesaret ister!

İsmime Facebook sayfamı oluşturuken, bir yakın çevremin dahil olduğu hesap açtım, bir de evrensel(!) bir sayfa hesabı... Yakın çevremin olduğu hesap kapatıldı, niye kapatıldı diye de sorgulamadım...

Çok özgür olduğum sayfamı, Facebook ahlak sınırlarını zorlamayacak şekilde paylaşımlarda bulunmak için ve de herkesin dahil olabileceği bir arkadaşlık eklentisi için açmıştım. Başlarda beğendiğim İtalyan erkeklere arkadaşlık teklifleri gönderdim; sağolsunlar neredeyse her arkadaşlık teklifim kabul edildi. Genellikle model tarzındaki seksi erkeklere gönderdim arkadaşlık tekliflerimi. Listeme bakıp da bunlar nasıl Halil'in arkadaşları olmuş diye düşünmeyin.

Yakın çevremin olduğu sayfam kapatılınca, Türk arkadaşlık teklifleri de bu sayfama gelmeye başladı. Gerçi bu sayfam da kapatıldı yetkililer tarafından bir ara ama kimliğimi göndererek açtırdım. Çünkü sayfada bayağı döküman vardı yüklediğim. Her neyse...

Bana kimler arkadaşlık teklifi gönderiyor; Genellikle... en başta homofobik olmayanlar gönderiyor. Çünkü açık bir eşcinselim. Çevresi "bu top da kim?" denilmesinden rahatsızlık duymayacak kadar özgüvenli insanlardan arkadaşlık teklifi geliyor.

Ha bu arada kibir olarak algılanmasın da, açık eşcinselim ya, kimseyi rahatsız etmemek için arkadaşlık teklifi göndermiyorum. Çünkü herkes benim gibi DELİ bir eşcinsel değil. Çünkü benim açık olmam LGBTİ'ler tarafından bile delilik olarak kabul ediliyor. Hele bir de yazılarımı paylaştığım bloğumun alt başlığında kendimi argo ve de herkesin anlayacağı terimlerle tanıtmam daha da ÜRKÜNÇ! olduğu için, arkadaşlık teklif etmemem normal karşılanmalı, hatta arkadaşlık teklifi almamam bile normal karşılanmalı. Alıyorsam da bana arkadaşlık teklif edenler az çok, öyle böyle benimle aynı kafadan sayılır. En azından samimiyetime güvenen insanlardır diyelim.

Başka kimler arkadaşlık tekli ediyor bana...? Açık LGBTİ'ler ve de eşcinselliğin ne olduğunu bilecek kadar bilinçli insanlar... Hatta bazıları paylaşımlarıyla bana ışık olan kişiler, sevgileriyle dostluklarını gösteren insanlar, yüreklerinin kapılarını bana koşulsuz açan kişiler...

Bende ekli sanatçılar ise, gerçekten zihinsel olarak uyuştuğum sanatçı kişiler. Yoksa amacım meşhur kişileri listeme dahil etmek olsaydı, bu zor olmazdı sanırım. Yürekleri sevgi ve barış için atan sanatçılar bunlar. Ayrımcılık, literatürlerinde yazmayan SANATÇILAR.

Zaten çok arkadaşım yok Facebook'ta. Çok olması gibi bir derdim de yok ama paylaşımlarımın daha çok kişiye ulaşması için, çok olmasının hiç de mahsuru olmazdı.

Bu yazıyı niye yazdım; hiiç... Öylesine. belki birilerinin içini rahatlatmak için olabilir. Mesela dışarıda görüştüğüm arkadaşlardan sayfamda ekli olanlar, kendilerinde ekli olduğu halde bazı ortak arkadaşlarımızın bende neden ekli olmadığını merak ediyorlar. E homofobiktir; ne diyebilirim ki?

Tabi bu homofobi benden nefret etme anlamında değil, çevrelerine bir şeyleri açıklama sıkıntısı çekme bakımından. E adam evli barklı, çoluk çocuğu var ve heteroseksüel; demezler mi "ne ayak" diye bende sayfasında ekli olduğu görülünce?

Tabi aynı şey gizli eşcinseller için de geçerli. Yalnız şu tarz kişileri zaten kaale bile almıyorum; şekilci eşcinselleri; facebook'u fantazileri için kullananları... Kullansınlar tabi ama herkesle yatağa girmeyeceğimize göre, ortak bir dava için mücadele ediyorsak, birbirimizden haberdar olmamızın ne gibi sakıncası olabilir değil mi? Sözlerimdem bazıları alınabilir ama son cümlem, alınacak olanlar için değil, daha neyin ne olduğunun farkında bile olmayan birebir ciddi anlamda kontakt bile kurmadığım şekilci bilinçsiz homofobik eşcinseller...

Facebook'un da amacı zaten uzaktaki arkadaşlarınıza ulaşmak için diyebilirsiniz ama artık temel amacı çoktan unutulmadı mı Facebook'un. Ben gerçekten sadece paylaşımlarımın birilerine de ulaşması için kullanıyorum Facebook'u. Yoksa uzaklarda öyle arayıp da bulamadığım arkadaşım falan yok.

Ay bir konuya daha değinmeden edemeyeceğim. Bir de ahlakçılar var paylaşımlardan falan rahatsızlık duyup arkadaşlıktan vazgeçen veya şikayette bulunan...

Yazımın başlığını çok iddialı bir biçimde(!) "Facebook'ta benimle arkadaş olmak cesaret ister!" yapıyorum. Çünkü eşcinsel bir arkadaşıma heteroseksüel kadın bir arkadaşı demiş ki, "Kendine top diyen bir eşcinselle niye arkadaş oluyorsun?" O da ağzının payını vermiş tabi. Herkesin aşağıladığı eşcinsellik terimlerini normalleştirmek, sıradanlaştırmak amacıyla kullandığımı ifade etmiş ama ikna edici olamamış tabi. Bi de böyle bir durum var sayın seyirciler. Kendisini eşcinsel dostu ilan edip ama eşcinsellik karşıtı olan, eşcinselliği aşağılık bir şey olarak gören samimiyetsizler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder