17 Mart 2015 Salı

Eşcinsellerin heteroseksüel evliliği bir suçtur!

"Alman mahkemesi, eşcinsel oğlunu zorla bir kadınla evlendirmek isteyen babayı ve 18 yaşındaki gencin iki amcasını para cezasına çarptırdı."

Haber cümlesi bu. Lübnan asıllı Alman bir genç, eşcinsel olduğu için babası ve amcaları tarafından öldürülmekle tehdit ediliyor ve zorla heteroseksüel evlilik gerçekleştirmesi için baskı yapılıyor ama mahkeme babaya ve iki amcaya ceza veriyor. Olması gereken de bu. Çünkü burada bir zorlama var, bir tehdit var. Burada insanın yapısına uymayan bir durum zorla gerçekleştirilmek isteniyor...

Peki bizde nasıl oluyor..? Bizde de eşcinseller evlendirilmek için zorlanıyor, evlendiriliyorlar da. Çünkü evlenmezlerse, evlatlıktan reddedilme durumu söz konusu oluyor. Çünkü evlilik bir erkeğin erkekliğinin ispatıdır erkek egemen toplumlarda. Ya onurunu, şerefini kurtaracaktır, ya da kara bir leke olacaktır ailesinin başını öne eğdiren. Aile belki de gerçekten çocuklarını zorlamak istemeyebilir. Sonuçta evlattır, candır, kandır ama gel gelelim toplumsal baskı aileleri bile insanlıktan çıkarabilmektedir. Toplum kabul etse, ailenin çok da umrunda olmayabilir çocuklarının karşı cinsle evlilik yapıp yapmamaları.

Hadi toplum homofobik, peki ya devlet... Neden bütün bireylerini eşit şekilde düşünmez, korumaz, dahası ayrımcılık yapar? Çünkü devlet de toplum kafasındandır. Çünkü daha eşcinselleri tanımamaktadır devlet. Gerekçesi örf-adet, gelenek-görenek ve din! Bunların hepsi de heteroseksizme hizmet etmiyor mu?

Devlet burada suç işliyor eşcinsel vatandaşlarına yapılan baskılara sessiz kalarak. Demiyor ki herkes hür iradesine göre davranma ve yaşama hakkına sahiptir diye. Daha evliliğe teşvik ediyor. Daha devletin, milletin vekilleri eşcinsellik hastalık diyor. Daha devlet eşcinselliği tedavi etmeye çalışan şarlatan psikologlara sessiz kalarak zemin hazırlıyor bu zorlamaya. Daha da önemlisi devlet, eşcinselliği yok sayarak mutsuz kadınlar, mutsuz aileler, mutsuz çocuklar yaratıyor... Bunun vebalini nasıl ödeyecek devlet acaba?!

Düşünün ben ailemin sözünü dinleyip evlenseydim ne olacaktı; diğer heteroseksüel evlilik yapan eşcinsellerden ne farkım olacaktı? Karımı sevemeyecektim, karımı mutlu edemeyecektim VE ONU ALDATACAKTIM BİR ERKEKLE. ÇOCUKLARIMA EŞCİNSEL OLDUĞUMU ANLATMAM O KADAR KOLAY OLMAYACAKTI. Çünkü heteroseksist bir toplumda yaşıyoruz. Bir süre sonra kopacaktım eşimden, ayrılacaktım. Çünkü ben herkes gibi istemediğim bir yaşama katlanamam. Ne diğer eşcinseller gibi saman altından su yürütebilirdim, ne de kendimden vazgeçebilirdim...

Devlet, eşcinselleri yok sayarak, yok edilmelerine sessiz kalarak, mutsuz bireylerden oluşan mutsuz bir toplum yaratıyor. Gerçi devlet(ler)in, bireylerin veya toplumun mutluluğuyla çok ilgilendiğini hiç zannetmiyorum. O ancak heteroseksist sistemi pekiştirmekle meşgul. Ben direndim ve kendim gibi yaşıyorum ama bu ülkede milyonlarca heteroseksüel yaşam süren eşcinsel var.

Eşcinselleri direkt zorlamak dışında, evliliğe mecbur bırakmak da bir suçtur. Çünkü eşcinsel birey heteroseksüel evlilik gerçekleştirmezse, toplumsal anlamda varolamayacağı için, psikolojik olarak baskı altında yaşayacaktır daimi olarak.

O yüzden her ne şekilde olursa olsun eşcinsellerin heteroseksüel evlilik yapmaları, hukuki ve vicdani olarak hem karşı cinse, hem de kendilerine karşı yapılan bir haksızlıktır ve bu duruma yasal olarak dur denilmelidir. Hatta bir erkek kendisiyle barışamayıp heteroseksüel evlilik gerçekleştirse bile karşı cinse yaptığı saygısızlıktan dolayı cezalandırılmalıdır. Çünkü kadınlar kamuflaj veya deneme tahtası değildir.

Devletin yargısı eşcinselliği, çiftlerin boşanması için bir gerekçe olarak kullanıyor olabilir ama buna niye en baştan dur denilmez ki? Kim nereden mi bilecek? Sen eşcinselleri yok sayarsan, evliliği erkekliğin tescil edilmesi olarak görürsen, eşcinseller de evliliği bir fırsat olarak değerlendirecektir kendilerini kamufle edebilmek için. Heteroseksist devletin kadına karşı duyarsızlığı, heteroseksist eşcinseller de yaratmaktadır kadına karşı duyarsız davranan. Bir çok eşcinselin umrunda değildir kadınların kendileri yüzünden mutsuz olmaları. Çünkü onlar da heteroseksistçe bakmaktadır kadınlara karşı.

Burada toplum da suçlu, devlet de suçlu, direnmeyen eşcinseller de suçlu... Tabi eşcinseller toplum baskısı diye kendilerini savunacak, aileler heteroseksist değerlere sığınacak, devlet de aynı şekilde heteroseksist değerleri gerekçe olarak gösterecek ve kabak sadece eşcinsellerin başında patlayacak gene.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder