7 Şubat 2015 Cumartesi

Eurovision'da TRT'yi temsil edecek şarkıcı kriterleri!


2016'da yeni bir aksilik olmazsa Eurovision'a katılacakmışız ya... Eurovision'a katılacak şarkıcıların kriterlerini hatırlatayım dedim...
En başta erkek olması TRT'nin tercih meselesidir.
AHLAKLI  olmaldır. Tabi bu ahlak meselesini açmak gerekir. Mesela ateist bir şarkıcıyı tercih eder mi TRT? Duygusal anlamda çok özgür bir şarkıcıyı mesela..? Hayata muhafazakar bir bakış açısı da arar mı acaba TRT?
Milliyetçilik konusunda hayata daha evrensel bakarsa o şarkıcı? Çok barışçılsa?
Asıl mesele CİNSEL TERCİHLERİ! Eşcinsel bir şarkıcıyı Eurovision'a göndermesi düşünülemez bile değil mi? Çünkü sonuçta içinde yaşadığı coğrafyayı temsil etmektedir VE eşcinsellik DOĞU KÜLTÜRÜne TERStir. Zaten Eourovision'dan çekilme sebebimiz de TRT yetkilisinin açıkladığı gibi ahlak meselesi değil mi? PUANLAMA SİTEMİ BAHANE ÜZGÜNÜM!
O zaman ben sormak istiyorum; eşcinsel karşıtı bir kurumun, eşcinsel haklarına saygı duyan bir organizasyonda ne işi var? EBU'nun yerine ben olsam, homofobik ülkeleri yarıştırmam bile bu yarışmada. Hem insan haklarından bahsedeceksin, hem evrensel değerlerden bahsedeceksin, hem de eşcinsellik karşıtı olup eşcinseller gerekçesiyle Eurovion'u protesto edip 2 yıl yarışmaya katılmayacaksın... Bu zihniyetteki TRT ve benzeri devlet televizyonları bence homofobilerini yenmeden yarışmadan diskalifiye bile edilmeliler.
Olura kazaren 2016'da ülkemizi Eurovision'da kadın şarkıcı temsil etti diyelim...
En başta Hadise veya Sertab Erener gibi birincilikleri garanti olsa bile başına buyruk şarkıcıları seçmeyecektir TRT. Söz dinlemelidir bir şarkıcı! Ne o öyle şovla puan kazanacağım diye baldırı çıplak şekilde bir görsellik falan? Belki bu sefer sımsıkı bir şekilde kapatılabilir bile kadın şarkıcımız; eğer kadın şarkıcı seçilirse tabi.
Bir de ucuza getirilmelidir eğer TRT'nin belirleyeceği bir şarkıcı temsil edecekse bizi. Hani Tarkan'a teklif etmişlerdi de, Tarkan'ın bütçesi tuzlu gelmişti ya TRT'ye... O zaman isimsiz kişileri gönderecek TRT. Nasıl olsa derece yapmak, birinci olmak değilmiş ya gayeleri... Bence halka açık bir yarışma yapsınlar eski usül; o zaman hiç popüler isim başvurmayacak ve de TRT'nin kuralları çerçevesinde bir temsiliyet olacak, kimse de huzursuz olmayacaktır. Katıldık mı katıldık!
Muhafazakar iktidar yandaşı erkek bir şarkıcının bizi temsil etmesi kuvvetle muhtemel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder