10 Ocak 2015 Cumartesi

Çift cinsiyetli kelebeğe de ŞAŞIRDIK!


Doğanın bir düzeni, bir mekanizması var sürekliliği için... İdeal mükemmelllik, ideal doğruluk diye bir şey olamaz; ideal mükemmelliğin başladığı noktada, doğanın düzeninde bir aksaklık başlayabilir.

Olması gereken doğru noktayı kafaya takan sadece insan türü. Bu da doğanın düzenini bozan aklı kötü amaçlı kullanma durumundan başka bir şey değil. Siz hiç kelebeğin, kendi yapısını sorguladığını gördünüz mü? Düşünen bir varlık olsaydı gene sorgulamazdı. Çünkü canlı hayatından memnunsa yapısını değiştirmek için niye kendini zorlasın ki? Çift cinsiyetli de olabilir, çift yönelimli de olabilir, rengarenk de olabilir, şeffaf da olabilir, vesaire, vesaire...

İnsan olmak canlı türlerinin ileri bir noktasıysa, zekasını akıl dışı kullandığı için, dur denilmesi gereken bir noktada bence şu anda. Yani müdahale ediyor doğal yaşama; bozuyor. Mesela manevi tatmin sağlamak için bir şeyler icat ediyor ve bunu tüm doğaya dayatıyor. Sadece bi' yaşa ya! Bırak kim ne olursa olsun, kim nasıl yaşarsa yaşasın.

Bir tarafta doğa kendini gerçekleştiriyor çift cinsiyetli kelebekle, bir tarafta "benim maneviyatım tek gerçek ve sen de buna inanmak zorundasın, karşı çıkarsan seni öldürürüm" noktası. Bu mu insan türünün gelişmişliği veya ideal noktası.

Dünkü haberlere bir bakar mısınız; 17 yıl önceki faili meçhul bir kadın cinayetinin failleri eşi ve oğlu çıkıyor. Ne için, doğanın bir madeni olan altın için. 6 aylık ve 1 yaşında çocukları olan bir kadın, kocası tarafından bıçaklanarak öldürülüyor. Ne için; kocasına uyuşturucu parası temin etmediği için. Bu örnekler çoğaltılabilir ve her gün benzeri cinayetler işleniyor. Gelişmişlik bu mu? Gelişmişlik heteroseksizm mi?

Şimdi kelebekler cinsiyetlerinden veya renklerinden dolayı birbirlerini dışlayacaklar mı? Siz hiç karısını altın madeni için öldüren kelebek gördünüz mü veya git bana bilmem ne parası getir diyen? Sonra da hayvanlar, bu çevre, bu dünya insanlar için yaratılmış diyoruz? Gerçekten mi?

Kelebeğin cinsiyetiyle şaşırttığı şeklinde haberin manşeti. Şaşırdığımız şeye bak. Dahası müdahale bile ediyoruz farklılıklara. Ama kelebek zararsız olduğu için sadece şaşırmakla yetiniyoruz. Zaten güç bizde olduğu için, onları öldürmek yerine şaşırmak daha tatmin edici. İşimize gelmedi mi, işlerini bitiririz. Çift cinsiyetli doğan insanların hali ortada. Daha küçücükken heteroseksizmin yapısına uygun müdahale! Tabi doğal hale getiriyorlardır; HİÇ ŞÜPHEM YOK!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder