11 Ocak 2015 Pazar

Biz eşcinseller neden femineniz?


İnkar etmeyelim. Kendimizi kasmadığımız sürece öyleyiz, femineniz. Başkalarını bilemem ama benim feminenliğimin hiçbir sebebi yok. Ben doğalım; içimden nasıl geliyorsa öyle davranıyorum. Yani abartılı değil feminenliğim. Yapımdan kaynaklanan bir yumuşak olma durumu diyelim. Hatta ben kadına değil yanlış anlaşılmasın, heteroseksizmin çizdiği kadınlığa karşı olduğum için öyle özentiliğim falan da yok. Hani diyorlar ya... Eşcinseller fizksel olarak kadın olamayınca, davranışlarıyla kadın olmaya çalıştıkları için feminenleşiyorlar. Hayır bende hiç öyle bir şey yok. İçimde erkek olmayan bir şey var ama adına ister kadın diyelim ister hiçbir şey demeyelim ama o şeyin bildiğmiz kadınlığa benzemek gibi bir arzusu hiç yok. Zaten dalga geçiliyor eşcinselliğin feminenliğiyle bilindiği üzere. Niye moralimi bozayım ki durduk yerde birilerine mazlzeme vererek.

Buna rağmen eşcinseller neden feminen öyleyse? Eşcinselliğin erkeklik dışında kadınlık kalıbına oturtulmak istenmesinden mi? Erkek değiliz ama erkek severiz ve erkeklerin de bizi sevmesi için böyle olmalıyız şartlanmasından mı? Arz talep meselesi mi? Heteroseksist kültürlerde erkek erkeğe temas kurmak o kadar kolay ve kabul edilebilir değil çünkü. Bir taraf kadın gibi olursa daha rahat olunuyor çünkü. Bunu bir çok eşcinsel arkadaşımda da gözlemliyorum, kendileri de itiraf ediyorlar zaten. Evet bir kontak kurma aracı feminenlik. "Ben eşcinselim" mesajı vermek, "Korkma benden zarar gelmez" demek... Yoksa cinsellik olarak koşulların eşit olduğu erkek erkeğe beraberlik o kadar mümkün değil. Çünkü eşcinseller bile erkek erkeğe beraberliği kabul edemiyorlar. Bu sadece kendisiyle çok küs olan erkek geçinen eşcinseller için geçerli değil, kendilerini kadın sınıfına sokan eşcinseler için de geçerli. Bir anlamda eşcinsel ilişkilerin eşcinseller arasında kabul edilebilirliği bile heteroseksist ölçütler içersinde. Yani eşcinsellerin feminenliği heteroseksizmin etkisinden kaynaklanıyor diyebiliriz.

Ama eşcinseller de farkında değiller mi ki eşcinselliği bu durum-feminenlik itici hale de getirebiliyor. Yani eşcinsel olmak için illa ki abartmak mı gerekiyor diye düşündürtüyor karşı tarafa. Dalga geçilmemizin en büyük sebebi de bu işte. Yani davranışlarımız üzerimizde sırıtıyor, eğreti duruyor. Aslında eşcinsellerin feminenliği tabiki de kadınlıkla alakalı. Doğal olsalar, heteroseksizmden bağımsız bir görüntü arzedecekeri için, dalga unsuru da olmayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder