2 Aralık 2014 Salı

Şükürler olsun ki erkek değilim!

Karı ile koca problem yaşıyorlar ve kadın kocasını aldatıyor. Kadın kocasını cinsel olarak niye aldatır? Her neyse, adam karısının sevgilisini korkutmak için, elinde bıçakla karısının sevgilisinin evine gider. Karısının, sevgilisiyle bir alış-veriş merkezinde buluşacağını öğrenince, yüzleşmeyi burada gerçekleştirir. Adam tam dönüp giderken, karısı, sevgilisinin kocasından daha iyi olduğunu, "Bunu kabul etmen lazım, yatakta senden daha iyi" lafını eder. Bu lafı kabul edemeyen adam, karısının sevgilisini bıçaklayarak hastanelik eder ve 4 yıl hapis cezası alır.

Burada sorgulanması gereken sadece erkeklik midir, kadınlık da sorgulanmalı mıdır? Belki de ilk aşamada erkeklik sorgulanmalıdır. Çünkü kadınlığa şekil veren de erkekliktir. Erkekliğin hükümranlığı olmasa, kadının da belki böyle durumlara-haykırışlara ihtiyacı kalmayacak. Belki de yılların tatminsiziliğinin, birikmişliğin bir öfke patlaması kocasının cinsel gücünü aşağılaması. Belki de aşağıladığı cinsel yönü değil, sadece canını acıtmak için belden aşağı vurmaya çalışmış da olabilir.

Erkekliğin izah edilecek bir tarafı yok sanırım. Bildiğimiz erkeklik! Her zaman 1 numaradır. Asla 2 numara olmayı kabul edemez. Erkekliğin penise indirgendiği bir dünyada da cinsel gücüne asla laf söylenemez. Söylenirse kan çıkar. Hapis yatmanın veya ölmenin önemi yoktur bu yüzden. Önemli olan erkekliği muhafaza edebilmektir. Kime karşı, neye karşı; erkekliğe karşı, diğer erkeklere karşı. Çünkü diğer erkeklere karşı ispat edilecek olan erkeklik seviyesi, kendi gücünün de bir ölçüsüdür.

Yatakta hep sorar erkekler; "nasıldım?" diye. Nasıl bir bekleyiştir ki bu? Birbirinden ne kadar iyi olabilir ki erkekler? Yani sadece cinsellik midir bir insanı mükemmel kılan? Saatte 60 kez orgazm olsan ne çıkar? Bu konuda dünyanın 1 numarası olsan ne yazar? Bu mudur bütün sorunların kaynağı? Bu mudur bütün sorunları halledecek olan? Erkeklerin en büyük kusuru bu işte; cinsel gücü varsa kendilerini mükemmel erkek zannetmeleri ve kimsenin kendilerine hayır diyemeyeceği beklentisi. Oysa hayat sadece yataktan ibaret değil ki.

Not: Tabi bizimki gibi geleneksel kültürlerde aldatılma olayları daha feci bir şekilde sonuçlanabiliyor. Bugün okuduğum bir habere göre, adam kendisini aldattığını düşündüğü karısını pompalı tüfekle öldürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder