19 Aralık 2014 Cuma

Birisi eşcinselliğin tedavi yöntemini bulmuş!!!

Gülmeceye bakar mısınız? Birisi eşcinselliğin nasıl tedavi edilebileceğini açıklamış. Diyor ki,

"Davranış tedavileri, ilaç ve hormon tedavileri ve hatta beyine yönelik cerrahi girişimler bu zamana kadar denenmiş ancak hiçbirinden kesin bir çözüm elde edilmemiştir. Üstelik bu yöntemlerin denendiği kişilerin ruh sağlığı daha da bozulmuştur. Eşcinsellik bir hastalık olarak kabul edilmediği için tıpta bu soruna yönelik bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Bu sorunun tedavisi için kişiler kendi kendilerini tedavi etmeye çalışmalıdır. Bir tür ruhsal bozukluk olarak kabul edilen bu durumun tedavisi psikolojik yöntemlerdir. Eşcinseller bu durumun üstesinden gelmek için bir uzmandan yine de yardım almalıdır. Duygularını açık bir ifadeyle psikoloji uzmanlarına anlatmalı ve yapması gerekenler hakkında tavsiyeler almalıdır. Cinsel duyguların ağır bastığı zamanlarda kişi karşı cinsini düşünmeye kendini zorlamalı ve yılmamalıdır. Bu sorunun üstesinden gelmek epey çaba ister. Yılmak ve olmayacak diye düşünmek sizi bir adım daha geriye götürür. Bu tür duygulardan kurtulmalı ve bu sorununuzu yeneceğinize kendinizi inandırmalısınız."

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!; Hem eşcinsellik bir hastalık değildir, tedavi edilmeye çalışılan eşcinsellerin ruh sağlığı bozulmuştur diyor, sonra da kişi eşcinselliğinden kurtulması için kendini karşı cinse eğilim için zorlamalıdır diyor. Yani bu bir anlamda kendinden vazgeç demektir. Gene ruh sağlığını bozmaya devam et demektir. E uzmanlar düzeltememişler, bari siz kendi kendinizi düzeltin de hepimiz rahatlayalım demek istiyorlar.

Ne mecburiyetim var bir eşcinsel olarak senin istediğin gibi olmaya, heteroseksüel olmaya? Niye zahmete gireyim ki senin için, sizin için, heteroseksistler için? Cinsel yönelimimin-eşcinselliğimin bana bir zararı olmadığı gibi, kendimi gerçekleştirmemi sağladığı için dahası mutlu oluyorum. Siz homofobikler için niye kendimden geçeyim? Git sen tedavi ol, git demokratik ol, git hoşgörülü ol, git insan ol, git nefretini boşaltıp sevgi ile şarj ol... Sana daha ben ne diyeyim? Daha ben ne diyeyim cahillere, doğanın gerçeklerini algılayamayan dar kapasitelere..? Daha ben ne diyeyim cahillikleriyle dünyayı heteroseksistleştirmeye çalışan işgüzarlara, kompleksli kahramanlara? Tabi heteroseksizme hizmet vererek bir şey başardım diyecek. Bu çabayı insan olmaya ayırsaydın, daha sevgi dolu ve barışın hakim olduğu bir dünya olurdu.

http://www.iskur.org/saglik/escinsellik-tedavisi-nasil-olur.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder