16 Kasım 2014 Pazar

Sarı Melekler Lig'de yenilgisiz yoluna devam ediyor


Bugün Kadınlar Voleybol Ligi'mizde Fenerbahçe-Eczacıbaşı derbisi vardı. Ben kendi maçım (badminton) olduğu için ilk setleri izlemedim. Zaten söz konusu Fenerbahçe olunca heyecana fazla gelemediğimden, banttan izlerim diye düşünmüştüm. İzlemeye başladığımda birinci setini Fener'in aldığı maçın ikinci setinin sonuydu ve Eczacıbaşı 2. seti aldı ama Fenerbahçenin 18. sayıya kadar önde götürdüğü bir seti almış Eczacı. 3. seti de Eczacı aldı. Çekişmeli bir maçtı ve Fenerbahçe bir türlü dengeyi sağlayıp ağırlığını koyamıyordu. 4. setin 2. teknik molasına kadar Eczacı maçı önde götürdüğü için de doğrusu pek umutlu değildim Fener'in kazanacağından. Antrenör Abbondanza sürekli oyuncu değiştiriyordu her başarısızlıkta.

Aslında tam benim düşünceme göre bir güzel bir stildi bu. Yani sürekli 6 as oyuncu ile oynamaktansa, herkesle şans denenmeli, herkese şans verilmeliydi. Çok güvendiğin oyuncu belki o gün formunda olmayabilir ve diğer oyuncular daha iyi performans sergileyebilirdi. Hatta bu tarzda bir oyun şekli, dışarda kalmayıp kendini kötü hissettirmeyeceği için oyuncuların motivasyonunu yüksek tutabilir. Tamam, çok iyi standart üstü oyuncular olabilir Kim gibi ama Fenerbahçe gibi kulübe gelen her bir oyuncunun da çok da kötü olacağı düşünülemez. Ve oyuncularımıza bakıyorum, hepsi de A sınıf oyuncu. Gerçekten o anda küçük bir konstrasyon bozukluğu bile oyuncuyu performanstan düşürebilir; işte bu noktada sık sık oyuncu değişikliği işe yarayacaktır.

Ama spikerler Montano'nun kötü performans sergileyince oyundan alınmasına, "Ben olsam Montano'nun yerinde olmak istemezdim" dediler. Evet Montano gibi oyuncuların oyundan alınmaları oyun güçlerine olumsuz yansıyabilir ama voleybol bir takım oyunu olduğuna göre, tek bir oyuncuya güvenmektense, takımı riske etmemek bence de en doğrusu. Milli Takım'da çok sık karşılaşıyoruz bu oyuncu değiştirMEme inadına. Oyuncu değişikliğini bir deneyin ama oyunun sonuna gelmeden. Düşünce tutmazsa, tekrar eski kadroya dönersin. Bugün yabancı kontenjanına takılanlar dışında bütün Fenerbahçeli oyuncular sahaya çıktı. Blok için Gökçen oyuna dahil edildi, Christine manşette aksayınca Meliha dahil oldu, Monatno ile Polen değişikliği oldu, pasörler değişti...

Maçın kaderini belirleyecek noktadaysa, tie-break setinde Fener 13-12 öndeyken yüksek blok için yerine uzun boylu oyuncu alınarak oyuna pasörsüz devam edildi ama Eda elleri terli olduğu için top elinden kaydı ve pası atamadı smaçöre. Ama bu Eda'ya hırs kazandırdı ve Eda'nın blok out ve bloğuyla sonuca gitti Fenerbahçe.

Fenerbahçe'nin performansına bakılıp, beklentilerin altında kaldığı düşünülebilir ama Eczacıbaşı da, Vakıfbank da dünyanın en iyi takımları. Fenerbahçe'den daha kötü bir kadroya sahip değiller ki. O yüzden 3-2 de olsa maçın kazanılması çok önemli. Önümüzdeki hafta Vakıfbank'la maçı var Fener'in. Şampiyonlar ligi de devam ediyor.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder