15 Kasım 2014 Cumartesi

Ben cinsiyetsizim; eşcinselim

Bu erkek sevilmez de ne yapılır; bir erkeği sadece kadın sever diye bir saçmalık olur mu?

Brenton Thwaites

Yaa... ben he ne isem neyim! Görüntüde erkeğim ama içimdekini de sınıflandıramıyorum. Yani benim ne olduğumu belirleyen nedir? Biyolojik cinsiyetim-bedenim mi, kendimi ne hissettiğim mi? Kadınlık nedir, erkeklik nedir...? Toplumsal kadınlığa ve erkekliğe karşıyım zaten. İçimdekilerin de bir cinsiyeti olması şart mı?

Ben erkeklerden hoşlanıyorum duygusal olarak da, cinsel olarak da. Ve ben şahsıma münhasır yaşamak istiyorum. Ne biyolojik anlamda, ne cinsiyet kimliği anlamında bir sınıfa ait olmak istemiyorum. Hislerimin bir kalıbı yok benim, olmamalı da. İnsanların alışa geldiği toplumsal cinsiyet rolleri ve de cinsiyet kimlikleri benim beklentilerimi karşılamıyor, ayrıca bana ters düşüyor.

Bedenimi her ne şekilde olursa olsun, olduğu gibi seviyorum. Biyolojik olarak erkeğim, cinsiyet kimliği olarak da bilmiyorum; dediğim gibi bildiğim tek şey, sadece kendi cinsime ilgi duyduğum. Kadın isem de trans bir kadın olmak istemiyorum. Erkek bedeninde bir kadın olsun benim kadınlığım. Kadın olmam için mememin olması gerekmiyor. Yapay bir vajinadan da daha çok tatmin eder beni penisim; hatta işlevini tamamen yitirse bile.

Erkeklik nedir; güçlü olmak mı, egoist olmak mı, duyarsız olmak mı, acımasız olmak mı, hırslı olmak mı, mülkiyetçi olmak mı, savaşçı olmak mı..? Hiçbirisi bana uymuyor; öyleyse ben kesinlikle erkek değilim.

Ben bir insanım erkek bedenine ilgi duyan. Toplumsal anlamdaki heteroseksizmin dayattığı kadınlığa karşı olmama rağmen, kadınların ezilmelerine tahammül edemediğim için, belki feminist bir kadın olarak tanımlayabilirim kendimi. En yakınımda ezilen hayvanlar kediler olduğu için kedi olarak tanımlayabilirim kendimi. Ezilen tüm ötekilerin yerine koyabilirim kendimi ama ben kendimi cinsiyet olarak tanımlayamıyorum, tanımlamak da istemiyorum.

Ben kendimi eşcinsel olarak da tanımlamak istemedim ki hiç. Sadece "sen eşcinselsin" diye ötekileştirdikleri için, haklarımı savunmak, yapısal kimliği savunmak adına eşcinselim dedim. Eğer, heteroseksist olmayan erkek bedenlerini sevdiğim için eşcinsel sınıfına giriyorsam, haklarımı kazanıncaya kadar eşcinselim ama onun dışında bana kimliğimin sorulması çok anlamsız.

Feminen olabilirim, toplumsal erkeklikle örtüşmeyebilirim ama ben hiç kimsenin tarifine uymak istemiyorum; çünkü uymuyorum. Muck!

Not: Cinsiyetsizliğim, cinsiyetçiliğe karşı bir tepki de olabilir.

Not 2: Bir erkeği sadece kadın sevebilir diye saçmalık olur mu?

Not 3: Daha da başka nasıl anlatabilirim ki kendimi, eşcinselliğimi, cinsiyetsizliğimi...

Not 4: Durduk yerde niye anlattım gene kendimi; dünyada şu anda kimbilir kaç eşcinsel cinsel kimliği-eşcinselliği anlaşılmadığı için heteroseksüelleştirilmeye çalışılıyordur, ötekileştiriliyordur, ayrımcılığa maruz kalıyordur, şiddete maruz kalıyordur, cinayete kurban gidiyordur, haklarından mahrumdur, insanca yaşayamıyordur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder