17 Kasım 2014 Pazartesi

Nur Bozar hiyerarşiyi bozarsa...

Öykü Serter'in gözyaşları sel olur!


Hiç izlemediğim moda yarışması "Bu Tarz Benim"den yarışmacı Nur Bozar, jüri ve yarışmacı arkadaşlarının dışında yapım şirketinin de ayrımcılığına-aşağılamasına-hakaretlerine maruz kalınca, yarışmadan ayrılmak istemiş. Eğer jüri sıfır puan vermezse, yarışma konseptine aykırı giyinerek diskalifiye yoluna başvuracağını söylemiş. Şöhretini tırnaklarıyla kazıyarak kazandığını söyleyen konuk jüri üyesiyse, karaktersizlerin bırakın podyumda yürümesini, sokağa bile çıkamayacağını söyleyerek sıfır puanı vermiş Nur Bozar'a.

Tabi bunlar ekrana yansıyanlar. Salonda yer alan seyircilerden birisi gerçekleri açıklamış. Nur Bozar arkadaşları ve jüri dışında yapım şirketinin de ayrımcılığına maruz kaldığını ve yarışmadan ayrılmak istediğini söyleyince, hiyerarşik(!) sunucu Öykü Serter, Nur Bozar'a, "Sen kendini ne sanıyorsun..." diyerek zekasını da küçümsemiş. Seyirciler Nur Bozar'ın lehinde, Öykü Serter'in aleyhinde tezahürat yapınca çekime ara verilip, seyirciler dışarıya çıkarılmış.

Öykü Serter'in gözyaşlarının nedeni ne biliyor musunuz? Veya jüri üyelerinin tepkileri... Veya yapım şirketinin... Çünkü o hakaret ettikleri Nur Bozar raiting faktörü. Nur Bozar olmazsa, istedikleri elektriği yaratamayacaklar. Şimdi kimi aşağılayıp da istedikleri cevabı alacaklar acaba? Nur Bozar zaten o yarışmaya fazla bir kızdı. Zaten amacına da ulaştı. Bundan sonra düşünecek olan "Bu Tarz Benim" ekibi.

Daha önceki bir yazımda da jürinin kibirli tavrını ve yarışmacılara hakaretlerini eleştirmiştim. Hatta Öykü Serter'in "Burada bir hiyerarşi var; yapım şirketi, jüri, sunucu ve yarışmacılar" lafını trajikomik bulmuştum. Gerçi televizyona çıkanlar şöhret için baştan her koşulu kabul ediyorlar ama Nur Bozar gibiler de dik başlılık yapabiliyorlar. Televizyoncuların amacı raiting, yarışmacıların amacı şöhret ama bu durum insanların medya maymununa çevrilmesini gerektirmez. Jüriyse jüriliğini bilmeli, sunucuysa sunuculuğunu, televizyoncu da televizyonculuğunu... Kimse kimseyi küçümseyemez. Eğer televizyonculukta baş faktörler dışındaki yardımcı faktör olarak görülen kişiler olmasa tek başına ne yapılabilir? Yarışmacılar olmasa kimi yarıştıracak televizyoncular? Mesela Nur Yerlitaş, Nur Bozar'la atışmasından önce sadece bir modacıydı... Bu piyasada kumandayı elinde bulunduran var etmiyor bir şeyleri; unsurlar birbirlerini besleyerek varoluyorlar. "İpler benim elimde" diyenler istedikleri şekilde at oynatamazlar.

Bakalım Nur Bozar'dan sonra ne olacak bu yarışma programının akıbeti? İnsanlar sadece jürinin hakaretlerini ve sunucunun kibirli tavırlarını izlemek için geçmiyor ekran başına. Yarışmacılar olmasa ne seyirci olur, ne de yarışma zaten. Bunu idrak edemiyor mu televizyoncular?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder