19 Kasım 2014 Çarşamba

Genetik eşcinselleri kurtaracak mı, eşcinsellerin felaketi mi olacak?


Eşcinseller eşcinselliğin niye tercih değil de genetiksel olduğunu anlatmaya çalışıyor; dışlanmamak için, ayrımcılığa maruz kalmamak için, insanca yaşamak için... Yoksa bizim arzularımızın, isteklerimizin, içimizden nasıl geliyorsa öyle yaşamanın neden kaynaklandığını merak etme gibi bir durumumuz yok. Heteroseksüeller neden heteroseksüel olduğunu merak ediyorlar mı, bunun ırsi veya çevresel bir şey olduğunu öğrenmeye çalışıyorlar mı? Hayır. Neden hayır? Çünkü egemen olan onlar ve cinsel yönelimlerinin hesabını soran bir merci yok.

Heteroseksüelliğin doğruluğunu dair en büyük iddia insan soyunu devam ettirmesi. Oysa eşcinselliğin cinsiyet kimliğiyle, erkeklik-kadınlıkla alakasının olmadığını bir anlasalar. Yani eşcinseller de erkek veya kadındırlar ve üreme yetileri vardır... İkinci en büyük iddiaları dinin eşcinselliği lanetlemesi; kendileri söylüyorlar, kendileri inanıyorlar! Bir yaratıcı varsa, yarattığı şeyi inkar eder mi, lanetler mi? İddialar çelişkili ve de heteroseksistçe.

Hadi diyelim ki eşcinselliğin artık bilimsel olarak genetiksel olduğu ispatlandı. Ne olacak? Eşcinsellik kabul edilecek mi? Din varolduğu sürece, insanlar dinsel yaşamdan kurtulamadıkları sürece, tabusal dayanaklara göre bir şeyleri yargılamaya, bunun üzerinden ayrımcılık yapmaya, nefret kusmaya devam edecektir. Bir de din sevgi derler. Ayrımcılık mı sizin sevgi anlayışınız?

Bir bakmışsınız ki eşcinsellik genetiksel olarak ispat edildikten sonra heteroseksizmle bilim dalı olarak tıp el ele vermiş ve anne karnındayken eşcinsel bebeklere müdahale ediyorlar. Şimdi hetero kürtaja günah falan diyorlar ya, eşcinsel kürtaja günah değil sevap derler hiç kuşkusuz. Günahı-sevabı da unuturlar hepten. Yeter ki çocukları eşcinsel doğmasın! Eşcinelleri yaşarken katledenler, ceninken müdahale etmezler mi hiç?

Gerçekten biz eşcinsellerin eşcinselliğin kabul edilmesinden başka hiçbir gayesi yok eşcinsellik genetiksel derken. Ayrımcılığa maruz kalmasak, dışlanmasak, nefret cinayetine kurban gitmesek, niye böyle bir ispata kalkışalım ki? Çünkü heteroseksist bir dünyada öldürülmek için eşcinselliği tercih etmeyeceğimizi başka türlü anlatamıyoruz ki. Biz sadece insanca yaşamak istiyoruz, homofobikler de karşıt olmak için asılsız her türü bahaneyi yaratıyorlar. Hastalık diyorlar, günah diyorlar...  Hastalık tedavi edilen bir şeydir, günahsa herkesin kendi boynuna. Eşcinsellik dün çıkmış bir şey değil ki... canlı tarihinden beri, dinler yaratılmadan önce de varmış. Eşcinselleri hedef haline getiren de heteroseksistler, eşcinselliği hastalık diyip tedavi etmeye çalışanlar da... Oysa biz sadece yaşamak istiyoruz yapımıza uygun içimizden geldiği şekilde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder