10 Ekim 2014 Cuma

Takvim gazetesinin transseksüellere bakış açısı; İt!


Saat 07:26. Uyuyamadım çeşitli sebeplerden dolayı ve facebook'taki paylaşımları tarıyorum...

Takvim gazetesinin nefret yüklü haberinin kupürüyle karşılaşıyorum. Eşcinsel misafirhanesine yardım amacıyla transseksüellerin podyuma çıkacağı ve İstanbul'da ilk defa yapılacak Trans Gay Moda Defilesini "Trans İt Geçiş" başlığıyla haber yapmış.

İçinde it kelimesi geçen veya kimliğinizin başına it kelimesinin konulduğu bir başlıkla haber yapılsaydınız ne düşünürdünüz? Şimdi burada birileri hakaret olarak algılayıp mahkemeye verir korkusuyla başka hiçbir kimlikle örnek veremiyorum.

İnsanların veya belli kesimlerin üzerinden nefret kusarak onları hedef göstermek insanlığa yakışır mı?

Ne geçiyor acaba bu nefret yüklü insanların eline transseksüellere it demekle? Kendilerini mi yükseltiyorlar birilerini aşağılayarak?

Transseksüellere it demekle, transseksüeller köpek mi oluyor şimdi?

Takvim gazetesi yaratıcı bir başlık kullandığını falan mı zannediyor "transİT geçiş!" imasıyla?

Çok büyük ihtimal transseksüel ve eşcinsel kesiminin tamamına yakını bu ifadeden alınacak, üzülecek, öfkelenecek, hayata küsecek, nefrete karşı nefretleri depreşecek... Sonuçta olumsuz bir duygu yoğunluğu oluşacak.

Amaç ne sahi? Transseksüelleri, eşcinselleri kırdırmak mı, halkı birbirine düşman etmek mi? Tabi transseksüelden, eşcinselden halk mı olur?! Hayvan desen değeri olmayan bir şeydir!

Sevgi nedir? Saygı nedir? Sen karşındakine göstermezsen, karşındaki sana ne gösterir?

Yoksa hep kargaşa, hep kavga mı isteniyor?

Yoksa biz gerçekten ne yaptığını bilemeyecek kadar bilinçsiz bir toplum mu olduk?

Hangi cesaretle kusulabiliyor bu nefret? Dine dayanarak mı, muhafazakar iktidarın yandaşlığına güvenerek mi?

Transseksüelliğin, eşcinselliğin ne demek olduğunu biliyor musunuz? Biliyorsunuz da gerçeklerden mi kaçıyorsunuz, bilmiyorsunuz da cahilliğinizi mi sergiliyorsunuz?

Nasıl bir çıkarınız var bu nefretten? Maddi mi, manevi mi? Egonuzu mu tatmin ediyorsunuz, egoları mı okşuyorsunuız?

Savaşlar, kavgalar nefretten olur, bunu bilmiyor musunuz gerçekten?

Ben, bana yapılan ve de yapılacak her türlü hakarete gülüp geçecek kadar sağduyuya sahibim ama herkes nefrete ne kadar tepkisiz kalabilir?

Belki de yasalarla, davranışlarla eşcinsellerin, transseksüellerin elini kolunu bağladığınız için bu kadar kolay nefretinizi kusabiliyorsunuz.

Yasalar işleyecek mi bu habere ve gazeteye? Bilmem. İşlerse sürpriz olur ama zannetmiyorum.

Aynı hakaret üst bir merciye yapılsaydı anında ceza kesilirdi ama.

Geri kalmış toplumlarda adalet denilen şey, işte böyle bir şey. Her şey iktidar tarafının lehine işliyor. Sonra da bunun adına eşitlik deniyor, özgürlük deniyor, demokrasi deniyor, vesaire deniyor.

Eşcinseller, transseksüeller mi nasıl tepki verecek bu habere? Topyekün bir tepki vermeyince neye yarar ki? Ötekilerin cılız sesi olmaktan öteye geçemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder