22 Ekim 2014 Çarşamba

LGBTİ'lerin başkenti Denizli


Futbolda ırkçılığa dikkat çekmek amacıyla FARE (Football Against Racism in Europe)'nin futbol haftası kapsamında, İranlı mülteci LGBTİ'ler ve Denizlili LGBTİ'lerin katılımıyla Kaos GL'nin düzenlediği geçen yıl birincisi yapılan dostluk ve dayanışma maçının Halil İbrahim Dinçdağ hakemliğinde 40'ın üzerinde katılımla ikincisi gerçekleştirildi.

Maçtan sonra da Denizlili ve İranlı LGBTİ'ler ve Kaos GL ekibinin yanı sıra EMEP, Fenerbahçe Taşra grubu ve Evrensel gazetesinden kalabalık bir katılımın olduğu sohbet ortamında geçen yemek programı gerçekleştirildi.

Kaos GL avukatı Hayriye Kara ve İranlı LGBTİ'lerden öğrendiğim kadarıyla Denizli'de şu anda 400'ün üzerinde İranlı LGBTİ yaşamaktaymış. Denizli'nin yerleşim yeri olarak belirlenmesinin sebebi, Birleşmiş Milletler'in bazı kıstasları göz önünde bulundurması ve İranlı LGBTİ'lerin önceden gelen LGBTİ'leri de baz alarak burayı tercih etmeleriymiş. Avukat Hayriye Kara da bu durumu, Denizli'de LGBTİ'lerin diğer şehirlere göre daha az homofobi ve transfobiyle karşılaşmasına bağlıyor ve Denizli'yi şu anda İranlı mülteci LGBTİ'lerin başkenti olarak adlandırıyor.

İki gün süren programda İranlı LGBTİ'lerin sorunları da dinlendi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder