12 Ekim 2014 Pazar

Kadınlar kocalarının eşcinselliklerini neden anlayamaz?


Benzer örnekleri ne kadar çok vardır, ne kadar çok yaşanıyordur özellikle ülkemizde. Haberde, kadın kocasının eşcinsel olduğunu 10 yıl sonra öğreniyor ve büyük hayal kırıklığına uğruyor, büyük kızgınlık yaşıyor. 10 yıl boyunca kadının, kocasının sevgisinden şüphe etmemesi ve kocası tarafından bir erkek için terk edilince durumu anlaması, insana acaba aşk gerçekten insanın gözünü bu kadar kör edebilir mi, sorusunu sordurtuyor. Eşcinsel erkek mi çok profesyonel bir oyuncuydu, yoksa kadın gerçek sevginin ne demek olduğunu hiç mi bilmiyordu? Ülkemizde olsa anlarım; kadınların çoğunun sadece evlendiği erkeklerden erkekliğin ne demek olduğunu öğrendikleri için. Çünkü erkek ne kadar veriyorsa, erkekliğe dair şeyleri de o kadar zannediyordur kadın. Ama bizim ülkemizdeki kadınlar bile anlayabilir erkeğin sevgi konusundaki eksikliğini; en azından sinema, televizyon denilen bir şey var değil mi? Bizim ülkemizdeki kadınların toplumsal ve sosyo ekonomik nedenlerden dolayı eşcinsel kocayı boşayamama durumu söz konusu ama İngiliz kadının böyle bir bağımlılığı ne kadar vardır tartışılır. Yokmuş ki kocası onu bir erkek için terk ettikten sonra boşanma davası açmakta gecikmiyor.

Kadınların, eşcinsel olduklarını öğrendikten sonra kocalarına karşı tepkilerini çok normal karşılıyorum. Çünkü bir aldatılmışlık var sevgi konusunda. Bu tepkiyi homofobi bazında değerlendirmeyebiliriz. Çünkü kadın, evlenecek olduğu kişinin eşcinsel olduğunu en başta öğrense evlenir mi? Hayır evlenmez. Benim aklım hala kadınların, eşcinsel erkeklerin eşcinsel olduklarını anlayamamasına ve eşcinsel erkeklerin verdikleri sevgiyle yetinmesine takılı kaldı. Kadınların ilişkilere bakış açısı ne acaba? Erkeğin erkekliğini karşı cinse karşı kapasitesince gerçekleştirebilmesi kadın için yeterli midir? Çünkü eşcinsel bir erkek ne kadar profesyonelce eşcinselliğini saklasa da rolünde uzun vadeli başarılı olamaz, diye düşünüyorum. Yani o göstermelik sevgi bir gün gelir ve gösterilemez; zor gelir artık. Bunu anlamak için 10 yıllık süreci ben fazla fedakarca buluyorum. Deli divane aşık olmak gerek bu sevgisizliğe katlanmak için.

Ülkemizi baz alırsak... Erkeklerin en az % 20'sinin eşcinsel olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, milyonlarca kadın eşcinsel erkekle sevgisiz bir ilişki yaşıyor demektir. Yani göründüğü kadar 3-5 kişiden ibaret değildir eşcinseller ve çoğu da toplumsal baskılardan dolayı mecburiyetten evlilik yapmaktadırlar. Eşcinsel olduğunu bildiğim erkekleri karılarıyla görüyorum orda-burda... Ne diyebilirim ki... Heteroseksizmin kanunu mu bu? Benim vicdanımın sızlaması bir şeyleri değiştiremez ki... Kime ne söyleyeceksin ki. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Mağdur olana bile yaranamazsın dürüstlükle. Ben inanıyorum ki kadınlar bile eşcinsel kocalarının erkekliklerine toz kondurmayacaklardır.

Not: Yukarıdaki yazımdan biseksüelliği yok saydığım çıkarılmış. Heteroseksüellik dışında fiziksel olarak gerçekleştirilen her karşı cinsel beraberlik gerçek anlamda biseksüellik sayılabilir mi? Özellikle ülkemizdeki eşcinsel karşıtlığını göz önünde bulundurduğumuzda, heteroseksüellik dışındaki her karşı cinsel beraberliği nasıl biseksüellik olarak değerlendirebiliriz? Hadi diyelim ki heteroseksüellik dışındaki her karşı cinsel beraberlik biseksüellik olsun. Peki kadınlar biseksüel ilişkiyi ne derece normal karşılarlar? Ben inanıyorum ki bir kadın, bir erkekle aldatılmaktansa, bir kadınla aldatılmayı yeğler. Çünkü biseksüellik de olsa içinde eşcinsellik barındıran erkeği kaybetme yüzdesi yüksektir, duyguları da karşı cinse karşı bir heteroseksüel kadar tam değildir. Ayrıca biseksüelliğin, eşcinselliğiyle barışamayan eşcinsellerin bir geçiş evresi olduğunu ve homofobik dünyada bir kamuflaj olabileceğini de unutmamak gerek.

2 yorum:

  1. Siz sanırım biseksüelliğe inanmıyorsunuz yoksa böyle bir yazı yazmazdınız. Bir erkek karısını sevip bir erkekle de beraber olabilir. Nasıl başka kadınlarla tek gecelik ilişki yaşıyorsa bir erkekle de yaşanabilir. Hiçbir fark yok sorun varmı evet var aldatmak ama cinsiyetin hiçbir önemi yok.

    YanıtlaSil
  2. Her karşı cinsel beraberlik yaşayan biseksüel değildir. Cinsel yönelimleri belirleyen sadece fiziksel ilişki değildir.

    YanıtlaSil