6 Ekim 2014 Pazartesi

Eşcinsellerden daha çok özür dileyeceksiniz


Facebook, bazı eşcinsellerin, transseksüellerin hesaplarını gerçek isimleriyle kullanmadıkları için kapatmasından dolayı LGBTİ'lerden gelen tepkiler üzerine özür dilemiş ve bu uygulamasına son vermiş. Aynı uygulamadan ben de muzdariptim ve ancak nüfus cüzdanımın kopyasını göndererek açtırabilmiştim sayfamı ve ben bu kapatma olayının sahte kimlikle alakalı değil, homofobiyle, transfobiyle alakalı olduğunu dile getirmiştim. Facebook'un bu çark etme hali de haklılığımın bir göstergesi. Ne oldu da sahte kimliklere izin verdi Facebook? Üstelik benim hesabımdaki ismim sahte de değildi. Halil Kandok diye sahte eşcinsel ismi mi olur? Daha popüler bir isim koymaz mıyım sahte olsa?

LGBTİ'ler zarar görmemek adına sahte isim kullanıyor olabilirler. Olaya biraz homofobi veya transfobi mağduriyeti açısından da bakmak gerekir. Siz, eşcinsellere, transseksüellere hak ve hukuk çerçevesinde yaşama hakkı verdiniz mi de internet sistesinde kendi kimlikleriyle varolsunlar? Yoksa Facebook gibi internet sisteleri de sözde eşcinsel dostu, gerçekte homofobik olup eşcinsellerin görünür olmasından rahatsız olan kuruluşlar mı? Facebook bir de cinsel kimlik hanesini, 50 parametreyle zenginleştirmiş. Sen önce eşcinsellere kapılarını kapatma da, ondan sonra ne kadar eşitlikçi olduğunu göster. Bizim kendimizi kağıt üzerinde nasıl tanımladığımızdan çok, hayatta insan olarak varolabilmemiz daha önemli.

Heteroseksist dünya daha eşcinsellerden, transseksüellerden çok özür dileyecek, dilemesi de gerekiyor; çünkü çok özür borcu var bu dünyanın biz LGBTİ'lere. Çünkü doğanın renklerini öldürdü bu cinsiyetçi dünya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder