19 Eylül 2014 Cuma

Lezbiyenlik erkek eşcinselliğine göre daha estetikmiş


Daha önce, “Sloganımız sevginin kime karşı hissedildiğinin değil, sevginin kendisinin önemli olduğu. Bir erkek erkeğe, bir kadın da bir kadına aşık olabilir” açıklamasıyla LGBTİ bireylere desteğini dile getiren müzik grubu t.A.T.u üyesi Volkova, “Oğlum eşcinsel olsa onu kınardım, çünkü gerçek bir erkek, gerçek bir erkek olmalıdır” diye açıklama yapmış ve “Tanrı erkekleri üremek için yarattı, doğal olan budur. Eşcinsel bir oğul kabul etmem” diye devam etmiş. Homofobik olmadığını ve eşcinsel arkadaşları olduğunu söyleyen Volkova, “Lezbiyenlik, estetik olduğu için gay'liğe göre daha kabul edilebilir bir cinsel tercih.” demiş.

Gerçekten bu cahillik mi, şöhretlilerin gündemde kalmak için saçmalamaları mı? Saçmalasalar, bu kadar homofobik net cümleler kurmazlar. Bir de lezbiyenliği aynı bizim toplumdaki gibi ucu erkekliğe dokunmadığı için estetik bulması, cahilliğini de gösteriyor ama. Hani bizim toplumumuzda erkeklerin fantazisidir ya lezbiyenlik... Bu da homofbinin çifte standartı olsa gerek. Demek ki cahillik Doğulu veya eğitimsiz olmakla alakalı değilmiş. Nefretin zaten statüsü yok. Önceden eşcinselliği normal karşılayıp, sonradan dönüş yapmasıysa, erkek çocuk sahibi olmasıyla alakalı olabilir. Mesela muhafazakar toplumlarda, en yakın örnek bizim ülkemiz, herkes eşcinsel dostudur neredeyse, herkes birilerinin cinsel TERCİHine saygı duyar ama iş kendi yakınından birisinin eşcinsel olmasına gelince, özellikle kadınlar, evet yanlış duymadınız kadınlar, en homofobik kesilirler. Asla kabul edemezler kocalarının, çocuklarının eşcinselliğini.

Uzaktan kim olsa her şeyi normal karşılar. Önemli olan kendi parçandan birinin farklılığını hoş görebilmektir. Şunu da söyleyebilirim rahatlıkla. Gerçek anne-babalık, çocuğunu her ne olursa olsun aynı seviyede sevebilmektir. Eğer toplumsal cinsiyete uymadığı için sevmiyorsan, ben senin, sizin evlat sevginize asla inanmam. Siz o zaman heterosekssit toplumun bir parçası olarak, heteroseksizmi devam ettrimek adına proje bir çocuk yapmışsınız demektir.

Bazı anne-babalar, "biz onun iyiliğini, geleceğini düşündüğümüz için eşcinsel olmasını istemiyoruz" diye saçmalıyorlar. Çocuğun iyiliği, yapısına uygun yaşaması mıdır, kendine ihanet etmesi midir? Eşcinsel bir çocuk heteroseksüel olarak mutlu bir şekilde yaşayamaz ki. Tabi bu kimin umrunda ki. Önemli olan kendinizsiniz, Topluma karşı başınız dik durmalı ve mahçup olmamalısınız. Zaten değiştirmeyince bir kalemde silmiyor musunuz, hatta daha muhafazakar bölgelerde kendi evlatlarınızı nefretle kendiniz öldürmüyor musunuz, yasalar da, toplum da sizi onaylamıyor mu? Ne oldu Ahmet Yıldız'ı öldüren babasının akıbeti? Neden devlet gereken önemi göstermiyor? Giden canın cinsel yönelimine göre muamele yapılabilir mi? Niye umrunda değil devletin eşcinseller; çünkü ailelerin de umrunda değil ki.

Ve "Tanrı erkekleri üremek için yarattı" lafı. Evet erkeklerin üremeyi sağlayan sperm hayvancıkları var ama eşcinsel erkekler de biyolojik olarak erkek; onların da sperm hayvancıkları var döllemeyi sağlayabilen. Eşcinseller de bir şekilde üreyebilirler. Cahillik değil de, sakın homofobinize bahane olmasın bu üreme meselesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder