12 Eylül 2014 Cuma

Eşcinsellik arkadan değil, kafadan tespit edilebilir ancak

Gerçekten insanlar cahiller mi, yoksa korkuya dayalı nefret mi yüklüler?

Mısır’da Youtube’da yayınlanan “Mısır’ın ilk eşcinsel evliliği” başlıklı videoda göründükleri için “ahlaksızlık” suçlaması ile tutuklanan yedi erkek “Yapılan fiziksel muayenelerde eşcinsel olmadıklarının tespit edildiği” belirtilerek serbest bırakıldı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, homofobinin yanı sıra insanların cinsel yönelim konusunda cahillikleri de var. Çünkü eşcinselliği sadece anal ilişkiden ibaret sanıyorlar. Özellikle pasif bir anal ilişki zannediyorlar eşcinselliği. İnsanın kendi cinsine ilgisi olmasa, cinsellik amacıyla bile olsa kendi cinsiyle beraber olması söz konusu olabilir mi? Eğer olabiliyorsa, cinsellik üzerinden herkesi eşcinsel sayabiliriz. Özellikle erkekler cinsel ihtiyaçları olduğu zaman, cinsiyet ayrımı yapmayabiliyorlar. Tabi pasif olmadıkları sürece eşcinsel sayılmıyorlar. Mısır'daki ahlaksızlık yaptıkları gerekçesiyle tutuklanıp anal yoldan muayene edilen erkeklere de o yüzden eşcinsel değil denmiştir. Peki eşcinseller niye karşı cinsle beraber olunca heteroseksüel sayılmıyorlar; orda duramam gerekiyor değil mi? Benimki de laf mı; tabiki de heteroseksüel sayılıyorlar. Hem toplum tarafından, hem de eşcinsellerin kendileri tarafından kandırmaca bir şekilde olsa da. O yüzden eşcinseller yok gibi görünüyorlar ya.

Eğer heteroseksüellik, karşı cinsle cinsel bir beraberlikse, o zaman çok yüzeysel bir şey. Orgazm oluyorsun ve karşı tarafın değeri gözünde bir anda sıfırlanıyor. Heteroseksüellik, orgazmlık bir şey mi o zaman? Mesela bir eşcinsel olarak eşcinsellik benim için, karşımdakiyle cinsellik dışında da bir şeyler ifade ediyor. Onunla bir arada olmak bile anlamlı ve değerli olabiliyor. Yani cinsellikten, hele hele anal ilişkiden çok daha fazla şey ifade ediyor cinsel yönelim olarak eşcinsellik benim için.

Peki eşcinsellik niye bilinmiyor? Cinselliğin tabu olduğu toplumlarda, tabiki de derme çatma tek tip bir cinsellik bilinecek, farklı olanlar da ötekileştirilecektir. Bazı konuların tartışıldığı ortamlarda bulunuyorum; ayrımcılığa maruz kalan herkesten bahsediliyor ama anlamsız bir şekilde lanetlenen eşcinsellerden hiç bahsedilmiyor. Yani eşcinsellik ayrımcılıktan da öte bir durum. Yani lanetli bir durum, nefrete hedef konumunda bir durum. Öyle olunca da konuşulması, tartışılması, dolayısıyla öğrenilmesi, bilinmesi söz konusu olmuyor. Eşcinselliğe cahillikten kaynaklanan bir nefret etme durumu diyebiliriz. Ama o cahillikten kurtulmak gibi bir istekleri de yok insanların. Çünkü heteroseksist değerlerle varoldukları için, heteroseksizmi karşılarına almak işlerine gelmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder