29 Eylül 2014 Pazartesi

Eşcinsellerin kadın arkadaşlarına heteroseksüel erkeklerin bakış açısı

Yazma sebebim ve ana yazı konum eşcinsellik ise, ister gerçek olsun isterse önyargı, hiçbir ayrıntıyı atlamam gerek değil mi? Diğer eşcinsellerin de mutlaka başına geliyordur ama ben eşcinsellik konusuna biraz da sosyolojik gözlüklerle baktığımdan, eşcinsellik yapısına ters gelen durumları direkt terslemek yerine, farklı yaklaşımları irdelemeyi de seviyorum. Bu konulara açıklığım tabiki de uygulama bazında değil; sadece karşı tarafın amacını ve bu amacın sebeplerini öğreninceye kadar.

Konuyu fazla uzatmayayım isterseniz. İnsanlar arasında veya toplumda, eşcinsellerin kadınsılığından, kadınlarla aralarının da hep iyi olduğu düşünülür ve bazı hetero fırsatçıların da kaçırmak istemediği bir durumdur bu kadın-eşcinsel arkadaşlığı. Hani sana eşcinsel anlaşılmayayım diye yolda görse selam vermeyen insanlar, seninle arkadaşlık kurmak isteyebilirler bu yüzden.

Eşcinsellerin kadın arkadaşlarından istifade etmek isteyen heteroseksüeller belli bir gruba mı aittir; yani karşı cinsel ilişkileri güçlü olmayanlardan falan mı oluşur; olabilir de, olmayabilir de. Çünkü fırsatçılık kategorisel bir şey değildir.

Tabiki heterolar açısından böyle bir beklenti haya kırıklığıyla sonuçlanacaktır. Çünkü eşcinsellerin kadınlarla arkadaşlığı sadece arkadaşlık bazındadır ve yatak odasıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Bir kere böyle bir hainlik insanlığa sığmaz. Bir de bu aracılık yaptırma durumu eşcinselliği küçümseyip, eşcinsellere hakarettir resmen.

Böyle bir teklifi eşcinseller yapsa nasıl olur acaba; yani lezbiyenler erkek arkadaşlarına kız arkadaş ayarlatsa... Veya erkek eşcinseller, hetero arkadaşlarına onların hetero arkadaşlarını ayarlatsa... Sanırım cinayet çıkabilir. Erkeke egemen toplumda belki lezbiyenlerin tekliflerine fantastik bakılabilir de, erkek eşcinsellerin teklifleri ters teper.

Biraz önce dediğim gibi eşcinselleri tam bir insan yerine koymamakla alakalı olabilir bu durum. İnsan yerine koymamak belki bazı heterolar için ağır bir tabir olabilir ama eşcinsellere karşı daha bir lakayıtlık söz konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder