17 Eylül 2014 Çarşamba

Eşcinsellerden rahatsız oluyorsan, sen git Niran Ünsal!


Niran Ünsal'ın ahlakçılığı her geçen gün çıtasını yükseltiyor. Önce kliplerdeki çıplaklığı ve cinselliği diline dolamıştı, şimdi de Lady Gaga üzerinden eşcinselleri hedef aldı. Lady Gaga kılığına bürünen gençler için attığı tweetlerle annelere-babalara seslenerek, milli değerlerden bahsetmiş ve Türk gençliğinin bu olmadığını, gençlerimizi zehirleyenlere "dur denilmesi gerektiğini söylemiş. Eyvallah! Muhafazakar ve geleneksel yapıya sahip her kişinin ahlakçılığına uyacak cümleler bunlar. Niran Ünsal'ın da onlardan biri olduğunu anladık. Niran Ünsal'ın ahlakçılığıyla çelişen taraflarınaysa hiç girmeyeceğim; çünkü onun da özeli beni ilgilendirmez.

"Tanrı'ya binlerce şükürler olsun!" diyemeyeceğim, çünkü herkesin yaptığı kendini ilgilendirir, Lady Gaga'dan çok daha özgür bir yapıya sahip olmama ve dibine kadar eşcinsel olmama rağmen, ideal Türk Gençliği nasıl bir şey oluyorsa, ondan çok daha güveniyorum kendime. Bırakın uyuşturucuyu, ne sigara içmişliğim vardır, ne alkol almışlığım vardır, hatta sağlıklı olmak adına fazla kalori bile almamaya çalışırım, her gün 3-4 saat sporumu yaparım, okurum, yazarım, çizerim, fazla enerjimi sanatla boşaltırım, vesaire, vesaire... Bir vatandaş olarak da, bir insan olarak da yükümlülüklerimi yerine getirmeye çalışıyorum, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele veriyorum, tüm ötekileştirilmişlerin yanında yer alıyorum elimden geldiğince... Tekrar söylüyorum, herkesin ne yaptığı kendini ilgilendirir ve benim yapıma uymadığı için yapmadığım şeyleri yapanlara da kötü dediğim zannedilmesin.

Bütün bunlara rağmen benim eşcinselliğim mi seni rahatsız eden Niran Ünsal? Cahil bir şekilde eşcinselliği diline dolayamazsın. Bir kere cinsel tercih demeyeceksin. Bilmiyorsan da öğreneceksin. Sen bir sanatçıysan ayrımcı davranmayacak, ayrımcılığa karşı mücadele vereceksin. Hiç kimse cinsel yönelimini tercih etmemiştir. Sen heteroseksüelliği ne kadar tercih ettiysen, eşcinseller de eşcinselliği o kadar tercih etmiştir. Sen cinsel yönelimini değiştirip eşcinsel olabilir misin?

İnsanların aklına yanlış fikirler sokarak, eşcinselleri hedef haline getiremezsin. Bugünden sonra saldırıya uğrayan veya öldürülen her eşcinselin maruz kaldığı şiddette ve akan kanında senin de parmağın vardır. Çünkü her eşcinsele kalkan elin sorumlusu direkt homofobikler ve her nefret cinayetinin sorumlusu sadece bıçağı sallayan katiller değil, bu katilleri nefret cinayetine iten, katillere ve homofobiklere cesaret veren homofobik söylemlerdir. Ne demişsin attığın tweet'de; "Cinsel tercihlerinden bize ne git evinde yaşa! Evlatlarımıza böyle ŞARLATANLIKLAR yaparak örnek olamayacaksınız!". Eğer doğanın gerçeklerinden rahatsız oluyorsan, eşcinsellikten rahatsız oluyorsan senin gitmen çok daha mantıklı Niran Ünsal. Çünkü eşcinsellerin bu topluma zararı yok ama senin gibi zihniyetlerin eşcinellere öldüresiye zararı var.

Bu ülkede herkesin eşit bir şekilde yaşama hakkı vardır. Sen cinsel yönelimini özgürce yaşayabiliyorsan, benim de cinsel yönelimimi özgürce yaşama hakkım vardır. Sen nasıl heteroseksüel portre çizebiliyorsan toplum içinde, benim de eşcinsel portre çizebilme hakkım vardır toplum içinde. Çünkü eşcinsellik sen ve senin gibi cahillerin kabul etmemesine rağmen, hayatın, doğanın değiştirilemez bir gerçeğidir. Eşcinsellik dün çıkmış bir şey değil, canlı tarihinden beri vardır ve homofobiye rağmen yok edilememiştir. Biz eşcinsellerin kapalı kalması yerine, senin gibi homofobiklerin gidip evinde akıtması gerekiyor nefretini, Twitter'dan eşcinselleri nefrete hedef haline getirecek şekilde kusarak değil.

Hayatın gerçeklerini bilmeyecek ve kabul edemeyecek kadar dar bir kapasiteye sahip olduğunu Lady Gaga sayesinde öğrenmiş olduk. Ve pişman da olduk daha önceleri seni dinlediğimiz için, senin albümlerini aldığımız için. O senin ülkemize gelmesinden rahatsızlık duyduğun ve kılık-kıyafetini eleştirdiğin Lady Gaga, insana insan olduğu için değer verilmesi gerektiğini savunan ve her türlü ayrımcılığa karşı çıkan bir kişi.

Cinsel tercihlerini evde yaşa derken kendini ne kadar küçülttüğünün farkında değil misin Niran Ünsal? Sen bana doğuştan getirdiğim yapımdan dolayı "nasıl eve kapan" diyebilirsin. Sen benim kötü örnek olup-olamayacağıma nasıl karar verebilirsin? Dayanağın ne, referansın ne? Sadece geleneksel veya muhafazakar yapıyı baz alarak nasıl insanlar üzerinde değerlendirme yapabilirsin?

Nerde kaldı senin insanlığın? İnsan hakları mı önemlidir, geleneksel yapı üzerinden yapılan ahlakçılık mı? Senin ahlakçılığın insanları korumuyor, nefret ettiriyor. Sen şu anda insan hakları çerçevesinde nefret suçlususun. Özür dilemelisin eşcinsellerden. Çünkü homofobik biri kalkıp senin söylemlerinden cesaret alabilir. "Eşcinseller de birer insandır, onların da toplum içersinde varolma hakları vardır" diye yanlış cümlelerini düzeltmelisin. Eğer özür dilemiyor ve yanlış cümlelerini düzeltmiyorsan, tarihe homofobik olarak geçeceksin. Ahlakçılığını kimin üzerinden yapacaksan yap ama sana zararı olmayan kesimler üzerinden ahlakçılık yapma. Git primini nereden sağlayacaksan sağla ama benim eşcinselliğim üzerinden konuşma.

Eşcinseller hiçbir yere gitmeyecekler. Çünkü bu gezegende onların da herkes kadar yaşama hakları var. Senin geleneksel ahlakçılığın, benim doğuştan getirdiğim haklarımdan hiçbir şekilde daha önemli olamaz. Eşcinseller hayatın gerçekleridir; sadece sen ve senin gibi ahlakçıların, ahlakçılıklarının getirdiği nefret yüzünden sadece gizli olarak yaşamaktadır. Sen git desen de biz ne bu gezegenden, ne ruhumuzdan, ne de bedenimizden gidemeyiz Niran Ünsal. Sen ve senin gibi ahlakçılar yüzünden de dört duvar arasında kapalı kalamayız. Cinsel yönelimlerimizi biz tutmayacağız içimizde, sokağa taşıyacağız ama sen nefretini, ahlakçılığını içinde tutacaksın. Buna mecbursun. Çünkü bırakın yasaları, insanlık bunu gerektirir önce.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder