5 Eylül 2014 Cuma

Denizli'de LGBTİ buluşmaları büyük heyecanla devam ediyor

"Denizli LGBTİ ve Aileleri"nin haftalık buluşmaları LGBTİ dostlarının iştirakiyle bana göre çok heyecanlı bir şekilde devam ediyor. Bu heyecanımı çoğalmamıza da verebilirsiniz, umuduma da verebilirsiniz, buluşmalarımızın nitelikli olmasına da verebilirsiniz. Her hafta cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği farketmeksizin yeni yeni arkadaşlarımız katılıyor aramıza ve katılımlardan hayatı tanıyoruz, birbirimizi tanıyoruz ve yeni yeni tanıklıklara şahit oluyoruz. Hedeflerimizden biri olan aileye veya çevreye açılım örnekleri çok mutlu ediyor bizi özellikle. Bu buluşmalar, uzun vadeli planlarımızın çatısını oluşturacak ve biz LGBTİ'lere faydası olacak farklı meslek gruplarından, farklı siyasi görüşlerden katılımlara da sahne oluyor. Birbirimize faydalı olabilecek şekilde tecrübelere dayalı etkileşimlerde bulunuyoruz.

Bu buluşmalar sadece hayal kurdurtmuyor artık, hayallerimizin büyük olmasına da vesile oluyor. Daha tam olarak bir yol haritası çizemedik ama oluşumumuzun yıkılmayacak bir şekilde temelini attık diyebilirim. LGBTİ takvimini oluşturmak için belki sayısal çoğunluğu da garantilemek gerekebilir ama bu takvimi hayata geçirerek de LGBTİ'ye dair bir hayatı sosyal yaşama monte edebiliriz. Evet, varolmalıyız bir şekilde hayatın içinde LGBTİ dostlarıyla işbirliği yaparak, hayatı paylaşarak. Onların bize elinin uzatmasının yanı sıra biz de onlara elimizi uzatmalıyız çekinmeden. Hayatın bize nasıl davranacağını biz LGBTİ'lerin belirleme hakkı ve şansı her zaman var. Yeter ki bizim bu hakkı kullanma zihniyetimiz olsun.

İlk büyük adımımız, önümüzdeki haftalarda diğer örgütler ve ortamlar babında dışarıya açılıp korkularımızı yenmek, LGBTİ'leri onların da istediği şekilde bu açılıma dahil ederek kendi içimizdeki önyargıları ve zincirleri kırarak birbirimiz anlamaya çalışmak olacak. Daha anlaşılabilir bir dilde söylemek gerekirse, hayatı yaşayarak hayata karışmak istiyoruz. Şimdiden Denizli'de LGBTİ dünyasının mucizevi güzelliklere gebe olduğunu söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder