16 Eylül 2014 Salı

Cünüplük üzerinden toplum mühendisliği

Dindar kesim kafayı cinsellikle bozmuş. Bir kusurları var da yaşayamadıkları veya yaşamalarına engeller olduğu için mi böyle, yoksa alasını yaşıyorlar da ikiyüzlülük mü yapıyorlar bilmiyorum. Bir parti başkanı yardımcısı üniversiteli gençlerin % 60'nın cünüp gezdiğini, yani ilişki yaşadıktan veya boşaldıktan sonra boy abdesti almadıklarını söylemiş. Evet Müslüman toplumlarda bu çok önemli. Yani ilişki veya boşalmadan sonra boy abdesti almak, (yıkanmak da diyebiliriz buna ki, belki de boy abdestinin görevi bir anlamda sağlık amacıyla temizlik) o kadar önemli ki, bu görev yerine getirilmediği zaman başımıza bir felaket gelecek diye yola bile çıkılmıyor. Herhangi bir şekilde bu görev yerine getirilemezse, psikolojik olarak zarar bile verebiliyor kişiye. Temizlik için banyo güzeldir. Çünkü seviştikten sonra terlersin, şu olur, bu olur ama bunu sırf meni boşalması için yapmak...

"Üniversitelilerin % 60'ı cenabet geziyor" diyen muhafazakar politikacı, büyük ihtimal erkeklerden bahsediyordur. Cenabetlik kadınlar için de geçerlidir ama genellikle erkekler üzerinden tanımlanır. Belki bu, erkeklerin cinsel özgürlüğü konusunda toleranslı olunmasından, belki de erkek oldukları için bu konu hakkında konuşulmasının ayıp karşılanmamasından. Çünkü kadının cinselliği konuşulmuyor bile kapalı toplumlarda. Onlar erkeğin ihtiyaçlarını gideren konumunda ne yazık ki sadece. Çünkü cinsel özgürlük kadınlara da verilirse, heteroseksistçe hesaplar alt üst olabilir!

Her neyse konumuza dönecek olursak... Konuştuklarım da herkesin manevi duygularını rencide etmek olarak algılanmasın. Ben de kendi inanç sistemime göre ifade özgürlüğü hakkımı kullanıyorum. Birileri benim vücut ifrazatlarımı sanki zararlı bir maddeymiş de, mutlak ve mutlak temizlenilmesi gerek diye ifade de bulunuyorsa, hatta dinimiz böyle emretse bile, ben de bu durumun hiç de kötü bir şey olmadığını söyleyebilmeliyim. Yani idrar nasıl kan süzüntüsüyse ve vücudumdan atıldıktan sonra boy abdesti gerektirmiyorsa, meni de vücudumuzun bir sıvısı. Tek farkı cinselliği çağrıştırması. Zaten sorun da orda ya. Eğer meninin cinsellikle bağlantısı olmasaydı, hiç de boy abdesti gerektirmeyebilirdi. Bu bir anlamda da cinselliğin kirli bir şey olduğu anlamına da geliyor. Yani meni bahanesi. Yani cinselliğin bitiş noktasında olmasaydı meni boşalması, kirmiş gibi muamele görüp, boy abdesti kuralı olmayabilirdi.

Batı toplumlarıyla Doğu toplumlarını karşılaştırırsak, cinselliğin normal karşılandığı ve özgürce yaşandığı ülkelerde hiç de cinselliğe kirlilik gözüyle bakılmadığı için, cünüplük, cenabetlik nedir bilinmiyor bile. Banyo gerçek anlamda temizlik amacıyla yapılıyor; cinsellik kirlilik gibi düşünüldüğü için değil. Çünkü cinsellik kirlilik olmadığı gibi, ruhsal anlamda da bir boşalma, bir arınmadır. Eğer boy abdesti mahiyetinde yıkanılacaksa, bunu cinsellikten önce yapmalısın ki, sağlık açısından bir işe yarasın. Cinsellikten sonra da yaparsan o senin tercihine bağlı olmalı. Bunu ister manevi anlamda gerçekleştirirsin, ister temizlik anlamında ama insanları suçluluk psikolojisine sokmanın hiçbir anlamı yok.

Gerçekten insanlar cinselliklerini banyo yapabilme imkanlarının olup olmamasına göre bile ayarlıyor veya iptal edebiliyorlar. Yani o kadar önemli kapalı toplumlarda bu cenabetlik meselesi. İşler tersine gitmeyecekse bile, o bozuk psikolojiyle tersine gidebilir ve sonra da o olumsuzluk cenabetliğe verilir. Peki bu durumu kafaya takmayanların cinsellikten sonra olumsuzluk yaşamamasını nasıl açıklayacağız, hatta çok mutlu oldukları için işlerinin çok daha iyi gittiğini?

Yalnız şunu akıldan çıkarmamak gerekiyor. Gerçekten sağlıklı kalmak adına temizlik mahiyetinde bir yıkanma söz konusuysa cinsellik sonrası, bu gerçekten gerçekleştirilmeli. Sağlıklı olmak adına temizliğe kim itiraz edebilir ki? Ama bunu cinsellik kirlilikmiş gibi suçluluk psikolojisine taşımak bana göre doğru değil. Çünkü insan ihtiyaç duyduğu her an her yerde kendini cinsel anlamda gerçekleştirilebilmeli. Gerçekleştirememenin sakıncaları çok daha fazla. Adına taciz, tecavüz dediğimiz, sonrasında da niye böyle oldu, diye sorguladığımız olaylarla karşılaşabiliyoruz.

Ben cinselliğin kirlilikmiş gibi muamele görüp ve mutlaka boy abdesti alınmalı durumunu, bir anlamda cinselliğin frenlenmesi amacıyla kullanıldığına da inanıyorum. Çünkü geleneksel ve dinin etkili olduğu toplumlarda, evlilik öncesi ve evlilik dışı cinsellik doğru bulunmaz, hatta masturbasyon bile sakıncalı olarak görülür. Oysa cenabet gezmek, abaza gezmekten iyidir. Tamam, insanlar cenabet dolaşmayabilirler ama cünüplüğü toplumsal bir felaketmiş gibi hayatı bunun üzerinden inşa etmek, artık günümüzde çok lüzumsuz, çok ilkel, çok zaman kaybedici... Hele bu durumu siyasi çıkarlara alet etmek çok yakışıksız. Çünkü o zaman gerçek ahlakı unutup, ahlakçı bir toplum olmaktan kurtulamayız. Cinsellik ve cinselliğe dair şeyler ötekileştirilip nefret ettirilirse, bunu sonucu nefret veya namus cinayetlerine kadar gidebilir, gidiyor da zaten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder