15 Eylül 2014 Pazartesi

Kimin namusu; heteroseksist devletin mi, erkeğin mi?

Namus-mamus hikaye. Eşcinsel, transseksüel öldürürler, "ilişki teklif etti", kadın öldürürler, "namus meselesi" derler. Oysa hepsi yalan, hepsi hikaye. Erkekliğin umrunda bile değil ar, namus. Zorda kalınca paçayı yırtma çabası ar, namus.

Soruyorum size; cinsellik mi namussuzluktur, insan öldürmek mi? Tabi erkekliğe göre cinsellik namustur. Çünkü işlerine öyle gelmektedir. Çünkü gücü elinde tutmanın en geçerli bahanesi erkekliğin gururu, onuru, namusudur. O yüzden basıyorlar namus etiketini kadına; kadın da biraz karşı geliverdi mi haksızlıklara, sesini yükseltiverdi mi, hele ki terk ediverdi mi, namus meselesi devreye giriyor.

Hayır, sana kim veriyor kadının sahibi olma hakkını? Biliyorum heteroseksist devlet veriyor da, kadınlığın teslimiyetini de biliyorum şartlanmışlıktan veya mecburiyetten dolayı ama... İnsan bir düşünmez mi? İnsan insanlığını, vicdanını, empatisini hiç devreye sokmaz mı, yoksa bile geliştirmez mi bu erdemleri, aklını-fikrini hiç kullanmaz mı?

İnsan, "erkeklik nedir" diye sormadan edemiyor? Nedir erkeklik? Zorda kalınca gözü dönüp acımasız olan bir şey mi? Herhalde bir çocuk gibi kaybetmeye tahammülü olmayan bir şey. "Hayır" demeyi anlamayan bir şey. Diktatörce bir şey. İktidarı elden bırakmaya asla tahammülü olmayan bir şey.

Bana devletle aynı geliyor erkeklik. Birbirini besliyor zaten devletle erkeklik. Devleti erkek şekillendiriyor, devlet de kuralları erkekleri koruyacak şekilde koyuyor ve uyguluyor.

Sadece erkekler için kuralları koysa iyi; kadına da kadınlığı öğretiyor erkeğin emrinden çıkmayacak şekilde. Onlar da heteroseksist devletin bir parçası oluyorlar ve yetiştirdikleri kadınlara heteroseksist kadınlığı, erkeklere de heteroseksist erkekliği öğretiyorlar.

Oysa yok doğada erkeklik veya kadınlık diye bir şey. Kadın cinsiyeti var, erkek cinsiyeti var ama "kadın erkeğin esiri olacak" diye bir doğa kanunu yok. Erkek, erkeklik çıkarına uygun bir düzen yaratıyor, kadın da bunu pekiştiriyor. Yani tek suçlu erkeklik değil, aynı ölçüde kadınlık da.

Gına geldi artık her cinayetten sonra bu mevzuları dile getirmekten. Her gün erkekler kadınları katlediyor; kadınlar da bir gün olsun bu durumu göz önünde bulundurarak bir savunma mekanizması geliştirmez mi? Nasıl olsa erkek devlet seni korumayacak. O devlete sen bir el at da kadınlaştır o devleti, insanlaştır.

Başını ört, din emrediyor, kahkaha atma iffetsiz zannederler, dondurma yeme fuhuşu meşrulaştırırsın..! Böyle mi tanımlanmak istiyorsunuz gerçekten? Heteroseksist unsurları savunurken, kendi mezarınızı kazıyorsunuz kadınlar. Oysa bu dünyanın erkekliğe ihtiyacı yok. Bakın erkek demiyorum, erkeklik diyorum. Bu dünyanın insana, insanlığa ihtiyacı var. Bırakın artık şu kadınlığı, erkekliği, her gün bıçak darbeleriyle delik deşik edilmek istemiyorsanız. Çocuklarınızı cinsiyetsiz yetiştirin ki, gelecek nesil kadınları aynı acıyı yaşamasın, erkekler de güce mahkum kalmasın.

Eskişehir de bir adam, ayrı yaşadığı eşini ve eski yengesini bıçaklıyor, karısı kurtarılamıyor. Polise teslim olduktan sonra da "namus meselesi" diyor. Namus dediğiniz ne? Cinsellik mi? Kadının, erkeğin malı olması, hiçbir surette de erkeğin sözünden çıkmaması durumu namus. Cinsellik direkt öldürülme sebebi zaten. Ve bana göre namussuz olan erkektir bir cana kasdettiği için. Bana göre erkekliği besleyen, büyüten, pekiştiren, onu koruyan, onu savunan her şeydir namussuzluk.

Ve erkek bir süre hapiste yatarak hayatına devam eder. Namus da temizlenmiştir, bedeli de ödenmiştir. Vicdanlar rahat mıdır? Evet, evet rahattır. Devletten iyi kim bilebilir ki? Koskoca devlet, bir insan öldürmenin bedeli 5-10 yıl dediyse, 5-10 yıldır. Bir de namus gibi tahrik meselesi söz konusuysa, yatmasa da olur ama yatmazsa ayıp olur! O zaman erkek devletin, erkekçi olduğu anlaşılır ve kadınlar BELKİ isyan edebilirler. Katiller azıcık da olsa yatsınlar ki, kadınlar sakin kalsınlar, düzen aynı şekilde devam etsin, erkeklik egemen olmaya devam etsin.

Tavsiye; namusu savunanlar, namusa inananlar; namus bir gün sizin canınızı da yakabilir. Evet namusa inanmıyorum; cinselliğin, erkeğe itaatsizliğin namusla ne alakası olabilir ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder