24 Ağustos 2014 Pazar

Teşekkürler Filenin Sultanları


Dünya Grand Prix'ini son maçta Belçika'yı 3-1 yenerek 4. olarak tamamladık. Oysa hakemlerin yanlış kararları olmasaydı, 3-2'lik maçlarımızdan birini kazanıp 3. olarak bitirebilirdik. Evet hakem kararları çok önemlidir; Rusya maçında tie-break setinde hakemlerin aleyhimizde verdiği kararda olduğu gibi. Maçlarda güç kadar moral de çok önemlidir çünkü.

Brezilya'yı 3-2 yenerek başladığımız turnuvada ne kadar umutlanmıştık gücümüzü göz önünde bulundurarak ama maç psikolojisi, şanssızlıklar, hakemlerin aleyhte tutumları gibi bir çok faktör de kıl payı da olsa sonucu etkiledi. Zaten Rusya'nın bizim önümüzde olması puan fazlalığından değil maç kazanma sayısı fazlalığından. Yani kaybettiğimiz Çin ve Rusya maçları kesinlikle kazanabileceğimiz maçlardı. Ama bugün Brezilya ile oynayacak ve kazanırsa ilk Dünya Grand Prix'inde şampiyon olacak Japonya yenilgisini hak etmiştik. Çünkü Japonya takımı resmen bir duvardı önümüzde ve Japonya defansının akıl almaz mükemmelliğinden dolayı çaresiz kalmıştık.

Keşke 3. olarak en azından kürsüye çıkabilseydik biraz daha mutlu olacaktık ama dünya devleriyle yarışır hale gelmek ve onları yenebilmek de bir başarıdır. Önümüzde Dünya Şampiyonası var ve sakat oyuncularımız da düzelirse, bu turnuvadan iyi bir başarıyla dönebiliriz.

Bu turnuvada voleybolcu kızlarımızın birer dünya yıldız olduğuna şahit olduk ve turnuvanın en iyi smaçörleri bana göre Neriman ve Gözde idi. Hele Neriman'ın bazı maçlarda 30-40 sayı üretmesi, onun ne kadar güçlü bir smaçör olduğunun göstergesiydi. Gözde de aynı şekilde bir pasör çaprazından daha fazla sayı üreterek bana göre turnuvanın 1 numaralı yıldızıydı. Bütün oyuncularımız birbirlerinin boşluğunu doldurarak görevlerini layığıyla yaptılar . Meliha servisiyle, defansıyla, bloğuyla, manşetiyle komple bir oyuncu olmanın avantajına rağmen top öldürmede sıkıntı çektiğinde, mesela bugün Seda'nın iyileşememesine rağmen sahada yerini aldığında, "Seda sakat olmasaydı her şey daha iyi gidebilirmiş" dedirtti.

Evet bu turnuvada şampiyon olamadık ama Kübra ve Meliha'yı kazandık, sakat oyuncularımıza rağmen en kötü ihtimalde bile dünya devlerine kafa tutabilecek, hatta onları yenebilecek bir seviyede voleybolumuz olduğunu gördük. Artık dünya arenasında kesin olarak ilk beşteyiz ve şans veya küçük bir dokunuşla da bir numara olmamamız için hiçbir sebep yok; yenmediğimiz bir dünya devi kaldı mı; hayır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder