25 Ağustos 2014 Pazartesi

Miley Cyrus mı ahlaksız, ahlakçılar mı ahlaksız?


Eskiden  kim hangi ödülü almış, hangi şarkı veya albüm en iyi seçilmiş diye çok önem verirdim müzik ödül törenlerine. Artık medyaya yansıdığı kadarıyla takip ediyorum. Sanırım değişen müzik anlayışı, müzik ödüllerine ilgimi de azalttı. 2014 MTV Video Müzik Ödülleri sahiplerini bulmuş. Ödül alanlar hepsi günümüzün starları; Katy Perry, Beyonce, Miley Cyrus...

Miley Cyrus'ı bilmeyen yoktur sanırım kliplerinde çıplaklığı toplumsal sınırları zorlayacak şekilde kullandığı için. Aslında kimse de bir şey söyleyemez şarkıcılığına. Profesyonelce işini yapıyor, hatta bir çok isim yapmıştan kat be kat daha iyi şarkıcı. Çok dinlediğim için söylemiyorum. Olaya objektif bakarsak, Miley Cyrus'ın şarkıcılığına laf söylemek haksızlık olur.

Son MTV ödül töreninde Miley Cyrus'un sahneye ödülünü almaya Amerika'da yaşayan 1.6 milyon genç evsizlerden biri olan Jessie isimli adamı göndermesi, bu konuda farkındalık yaratmak adına çok anlamlı olmuş. "Wrecking Ball" kllibiyle bazı ülkelerde yasaklanan ve çıplaklığını kliplerinde ve konserlerde kullandığı için ahlaksız ilan edilen Miley Cyrus'ın bu davranışı, toplumun ahlak anlayışını, ahlakçılığını da sorgulatıyor insana. Muhtaç durumda olanların yardım projelerine dikkat çekmek mi ahlak, yoksa bir insanı cinselliği çağrıştırıyor diye çıplaklığı kullanmasından dolayı ahlaksız ilan etmek mi ahlak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder