6 Ağustos 2014 Çarşamba

Eşcinsel erkeklerin heteroseksüel erkeklere ilişki teklif etmesi

Eşcinsel erkek şarkıcı, heteroseksüel bir erkeğe ilişki teklif ederse...


O bir şarkıcı. Eşcinsel erkek bir şarkıcı. Evet bir insan hem erkek olup, hem de kendi cinsine ilgi duyabilir. Lütfen cinsiyet kimliğiyle, transseksüellikle karıştırmayalım cinsel yönelim olan eşcinselliği. İşte bu meşhur eşcinel erkek şarkıcı heteroseksüel bie erkeğe ilişki teklif ediyor...

Konu teklifin kabul edilip edilmemesi değil, bu teklife gösterilen medeni yaklaşım. Kişi eşcinsel değilse, bu teklifi hakaret olarak algılayacağına ve sert bir tepki göstereceğine kibarca geri çevirebilir. Hatta eşcinsel ilişki teklifini iltifat olarak algılamaları gerekir heteroseksüellerin. Yani karşı cins dışında kendi cinsiniz tarafından da beğeniliyorsunuz, daha ne istiyorsunuz. Ama bizim gibi geleneksel doğu toplumlarında erkeklik hala şiddetli bir şekilde onur meselesi. Cinayet sebebi de olabiliyor erkek erkeğe ilişki teklifi, mahkeme tarafından tahrik unsuru da sayılabiliyor.

Eşcinseller ne yapsın peki? Cinsel veya duygusal olarak mutlaka kendilerini gerçekleştirecekler ve teklif etseler de, teklif alsalar da bu erkek erkeğe olacak veya kadın kadına olacak. İlgi duyulan kişinin alnında yazmıyor ya heteroseksüel olduğu. Haa tabi feminen değilse, eşcinsel değildir diye yanlış bir yargı var değil mi? Heteroseksüeller eşcinselliğin, cinsiyet kimliğinin ne demek olduğunu öğrensinler ve eşcinsel yaklaşımlardan rahatsız oluyorlarsa, heteroseksüel olduklarını belirten bir işaret yapsınlar üzerlerine. Biz de ona göre davranırız ve bu kargaşanın önüne geçilmiş olur.

Çok şey mi istiyorum? Burası heteroseksist bir dünya ve düzenlemeler heteroseksüellere göre mi yapılır? İşte heteroseksistlik böyle bir şey; demokrasiden nasibini almamış bir şey. Ben eşcinsel olarak heteroseksüel ilişki tekliflerini sert tepki göstermek yerine kibarca geri çevirebiliyorsam, insanlık gereği heteroseksüellerin de insanca davranması gerekmez mi?

Pardon... Eşcinsellerin heteroseksüellere ilişki teklif etmelerinin güzel bir tarafı da var heteroseksüeller açısından. Eğer heteroseksist koşullanmadan dolayı kendini heteroseksüel zanneden kişi eşcinselliğiyle barışamamışsa, bu teklif sayesinde gerçek kimliğini de keşfedebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder