6 Temmuz 2014 Pazar

Türkiye'nin geldiği nokta: Ritmik kalça hareketi gençliğin gelişimini bozar


Bir önceki yazımda "nasıl bir Türkiye imajı arzedersiniz?" diye sormuştum Paris'teki moda fuarında Türkiye'nin Osmanlı Saray Yaşamı ile canlandırılmasından memnun kalınmadığı için. Yazımın sonunda da son 10 küsur yıla uygun olarak "türbanlı ve şeriatçı bir Türkiye mi arzu edersiniz?" diye sormuştum. Buyrun Türkiye'nin geldiği noktaya...

RTÜK Calvin Harris'in klibindeki açık sahneleri, gençliğin gelişimini bozar düşüncesiyle, klibi yayınlayan kanala ceza kesmiş. Muhalif kurul üyeleri müstehcen değil dese de, muhafazakar parti üyeleri kanala ceza vermekten vazgeçmemiş. Bu da neyi gösteriyor; ahlakçılığı, dayatmacılığı, doğruculuğu, kimseyi kaale almamayı, bildiğini okumayı, kendi kafalarına göre iş yapmayı...

Çıplaklık, ahlaksızlık mı oluyor da insanların gelişimini mi bozuyor? Banyo yaparken veya seks yaparken falan her insanın başına gelen bir şey değil mi bu çıplaklık? Her soyunduğumuzda gelişimimiz mi bozuluyor? Her çıplak gördüğümüzde tedavilik mi oluyoruz? Bu klibi veya buna benzer klip yayınlayan ülkelerin gençleri gelişim bozukluğu mu yaşıyorlar?

Asıl gelişim bozukluğuna sebep olan şey, çıplaklığı ahlaksızlık olarak gören zihniyetin, bu ahlakçılığı herkese dayatmasıdır. Kendine yabancı nesiller yetiştiriliyor bu ahlakçılıkla. Bu ahlakçılık yüzünden ne tokalaşır olduk, ne birbirimize bakar olduk, ne de yan yana durabiliyoruz artık; hepimiz mahrem olduk; göz ucuyla bile ancak devletin onayladığı şekilde temasımız var birbirimizle.

RTÜK uzmanlarının hazırladığı rapordaki ifadelere bir göz atalım: “Sırf kadın bedeninin çıplaklığının cinsellik dürtüleri uyandıracak biçimde, yatak, küvet ve yatak odası gibi cinsellik algısı uyandırabilecek mekanlarda cinsel dürtülere hitap edici kıyafet ve figürlerle sergilenmektedir.”

Ne olmuş yani kadın bedeni cinsel dürtüleri uyandırdıysa? Uyansın, iyi ya; körelsin mi cinsel dürtülerimiz? Çıplaklığa, cinselliğe dair yasaklarla, insanlar doğalarına dair varoluşlarını doğru bir şekilde nasıl gerçekleştirecekler? Cinsellik ailede konuşulmaz, okulda konuşulmaz... Yalan-yanlış öğrenilirse de cinsel fobisi olan ahlakçı bir nesil yetişir işte. Bu mu sizin gelişimi bozulmamış dediğiniz gençlik?

Tabi insanların birbirlerine yabancılığın ve ahlakçılığın hangi tür açlıklara ve hangi tür saldırganlıklara sebep olabileceğini düşünmek istemeyen bir zihniyet mevcut hali hazırda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder