7 Temmuz 2014 Pazartesi

Şıpsevdi


Rob Cantor isimli taklitçi bir şarkıcı bir yapımı dile getirmeme vesile oldu. Evet, ben her gördüğüm kişide beğendiğim özellikler olursa aşık oluyorum. Bunun adına bazıları sadece beğenme diyor ama beğeni de bir aşktır bana göre. Yani beğendiğim bir özelliğinden dolayı o kişiden elektrik alıyorum, etkileniyorum ondan.

Aşk dediğin zaten nedir ki? Hastalıklı, sahip olma halleri bana göre zaten aşk değil, tedavilik bir durum. Benim aşk anlayışımda da sınırsız özgürlük vardır. Tamam kıskanırsın ayrı mesele ama kimse, kimsenin malı değildir.

Belki de herkesin aşk anlayışı yapısına göre farklılık gösteriyor. Bazıları sahiplenilme ve sahiplenme şeklinde yaşar duygularını... bazıları da benim gibi başıboş; yani güzel bir duygu paylaşımı fırsatı varken, niye biriyle yaşıyorum diye diğeriyle de yaşanmasın ki?

Kime ne zararı var ki aşk, sevgi ve heyecanı özgürce paylaşmanın? Kendimizi sevgi konusunda tutunca ödüllendiriyorlar mı bizi? Ama güzel bir şey yaşayınca evrene pozitif enerji yayıyorsun, her yer çiçek çiçek aşk açıyor.

Evet, ben aşka inanmıyorum diyorum ama her gün defalarca aşk yaşayabiliyorum sosyalleştiğim ölçüde. Yani ben bağnaz aşka inanmıyorum, ölümcül aşka inanmıyorum; beğendikçe, sevdikçe içimdeki oksijeni çoğaltan aşka inanıyorum.

Seviyormuş gibi yapıp kupkuru heyecanı kalmamış, tedavülden kalkmış aşkları aşktan saymıyorum. Bu hatta bir özgüvensizliğidir kişinin kendisine. Oysa kör alıcının kör satıcısı vardır. Dünyanın en mükemmeline sahip olsan ne olacak o sana karşı heyecan duymadıktan sonra?

Tabi sen, seni beğenmeyeni "görmezlikten gel" demiyorum, beğenebilirsin, heyecan duyabilirsin, platonik bir şeyler de yaşayabilirsin, yani aşkın her halinde tasarruf edebilirsin kimseye zarar vermediğin, kimseyi zorlamadığın sürece. Mesela ben dün aşık oldum, bugün gene aşık oldum, yarın çok büyük ihtimal gene aşık oalacağım; yeter ki aşkla karşılaşayım.

Sanırım bir de ben yeteneğe ve espiriye aşık bir kişiyim nezaketle beraber. Bir de bu yetenek entellektüel bir bazdaysa, daha çok tamamlanıyorum karşımdaki kişiyle. Boy-pos ayrı mesele ama insan aklına daha çok aşığım. Bu taklitçi Rob Cantor'a da aşık oldum.

Listem o kadar kabarık ki aşk konusunda. Hepsini çok seviyorum. Hepsinin bendeki yeri ayrı çünkü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder