14 Temmuz 2014 Pazartesi

Kadınların yüzüne bakacak yüzleri var mı erkeklerin?


Erkeklik konusunda havsalamın almadığı bir şey var. İnsan, hayatı paylaştığı insanlara hangi yüzle şiddet uygular, cinayet işledikten sonra İNSANLIĞA hangi yüzle bakar tekrar? Mesela evli erkekler karılarına şiddet uyguluyor ve tekrar onlarla konuşuyorlar, tekrar onlarla sevişiyorlar, yaşamlarını sürdürüyorlar. Hiç mi düşünmezler kadınların kendilerinin yaptıkları bu dengesizliklere karşı neler hissettiğini? İçimdeki cinsiyetsizlikten dolayı mı, bana şiddet uygulayan bir kişiyle bırakın tekrar yatağa girip sevişmeyi, aynı ortamda bulunmayı bile kaldıramıyorum ben. Görmek istemiyorum o kişiyi. O kişiden öğünüm gelse bile, bana şiddet uygulayan kişiyle aynı havayı solumaktansa inanın ölmeyi tercih ederim.

Bu düşüncemin onurlu olmakla falan alakası yok. Sadece yaşamak için insanın kendisine saygıyı elden bırakmaması gerektiği gibi, akıl-mantık çerçevesinde kendisini de korumak için gerekli önlemleri alması gerektiğine inanıyorum. İnsan şiddet gördüğü kişiye bir daha güvenebilir mi? Ben güvenemem. Çünkü yapısında şiddet olan birisi, gene uygular şiddeti. Uygulamak istemeyen bir kişi zaten tutar kendini. Tutamayan da bir şeyler istediği gibi olmayıp sinirlenince gene şiddet uygulayacaktır.

Kadınlık, erkekliğin elinden ölümü göze alarak mı paylaşıyor hayatı erkeklerle? Yoksa umudunu mu kaybetmek istemiyor hayatı erkeklerle paylaşmak konusunda? Hayat erkeklerle paylaşılabilir ama kozlar onların eline teslim edilmeden.

Irak'ta kim olduğu bilinmeyen kişiler, "Fuhuş yaparsanız cezası budur" diyerek bir genel evi basarak 29 kadını öldürmüş. Bu cinayeti işleyenler kadınlardan nefret edip hayatı onlarla paylaşmak istemeyenler mi, kadına bir eşya kadar değer vermeyen ahlakçılar mı; tabi ki de ikincisi. Konuyla ilgili olarak devletin polisi açıklama yapıyor. Sadece açıklama yapıyor. Doğu, muhafazakar devletlerin bu cinayeti işleyenlerden farklı bir zihniyeti var mı; YOK! Doğu'da kadının konumu, değeri bu kadar işte. Her şekilde tasarruf ediliyor, sonra işi bitiriliyor. Devletler kadına saygı duysa, bu cinayetler işlenmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder