14 Temmuz 2014 Pazartesi

Başbakan'ın vizyonunda eşcinseller de var mıymış?


Konuyu, yani Bülent Ersoy'un bir transseksüel olmasına rağmen cinsiyet değiştirmek için verdiği mücadeleyle bu konuda başlı başına bir devrim yaratmasına rağmen, gereken hassasiyeti diğer eşcinsel ve transseksüellere yapılan ayrımcılıklara göstermediğini dile getirmiştim daha önceki yazılarımda. Hatta bir çok eşcinsel ve transseksüelin Bülent Ersoy'un bu konuya duyarsızlığı konusunda aynı fikirde olduklarına dair söylemlere de şahit oluyoruz orda burda.

İnsan sormadan edemiyor; bu noktaya gelmiş transseksüel bir şarkıcı LGBTİ hakları konusunda neden bir şeyler yapmaya çalışmaz? Sanat olarak bir noktaya gelmiş olabilir, varlığıyla da transseksüelliğin gerçekliğini tescil ettirmiş olabilir ama LGBTİ'lerin mağduriyetlerini hiç mi görmüyor, bilmiyor? İnsan bir el vermez mi derneklere falan? Aktivistler Mecli'se gidiyorlar, milletvekilleriyle görüşüyorlar, neredeyse yırtıyorlar kendilerini LGBTİ'ler hakkındaki önyargıları yıkabilmek, haksızlıkları dile getirip bertaraf edebilmek için ama Diva'mızdan bu konuyla ilgili tek bir kelime bile duyamıyoruz. İnanın bazen "Bülent Ersoy homofobik veya transfobik mi? diye düşünmeden edemiyorum. Belki LGBTİ'lerle ilgili bir beyanatı olmuştur da ben duymamışımdır.

Ama aynı Bülent Ersoy, eşcinsel, transseksüel haklarıyla ilgili kılını kıpırdatmayan bir başbakanı sevdiğini söylüyor. Eşcinseller, transseksüeller şiddete maruz kalırlarken, nefret cinayetlerine kurban giderlerken, "nerede devlet?" diyeceğine, LGBTİ'leri yasal olarak tanımayan, LGBTİ'lerin başlarına gelen felaketleri nefret suçları kapsamında değerlendirmeyen bir devletin başbakanını seviyorum diyor. Bizi sevmiyor musunuz Bülent Ersoy?

Siz Başbakan'ın "Vizyon Belgesi" toplantısında arz-ı endam ederken Adana'da eşcinseller ölümle tehdit edilip şiddete maruz kalıyorlardı. Gazetelere, medyaya bir bakıp yaralı eşcinselleri gördünüz mü? Görseydiniz ne düşünürdünüz acaba? "Münferit bir olay" veya "gece yarısı sokakta ne işleri varmış" mı derdiniz?

Davet edildiği programda hangi sorunları dile getirdi Bülent Ersoy, merak ediyorum. "Tayyip bey, yıllar önce 'eşcinsellere de hakları verilmeli' dediniz; unuttunuz mu, yoksa ihmalkarlık mı söz konusu? Bir aktivisti, size karşı eşcinselliğin argosunu kullandı diye cezalandırdınız, eşcinsel olmak suç mu?" diye sormuş mudur?!

Güzel işler yaptı diye bir başbakanı sevebilirsiniz ama nefret cinayetlerine (hatta diyebiliriz sadece LGBTİ nefret cinayetlerine; çünkü eşcinseller ve transseksüeller dışında neredeyse herkes nefret cinayetleri kapsamına alındı), seyirci kalan bir başbakan ve devletine karşı tepkinizi neden göstermezsiniz? Gösteriyorsunuz da biz mi bilmiyoruz Bülent hanım? Başbakan'ın vizyonunda eşcinseller, transseksüeller de var mıymış acaba? Cumhurbaşkanı olunca bizi de vizyonuna dahil edecek miymiş?

Pardon unuttum... Bir çok kişi sanatçıların Başbakan'ın toplantısına katılmasını eleştirdi. İsteyen istediği yere katılır hangi gerekçeyle olursa olsun. Çünkü sanatçılara kadar % 50 kesim içindeki en yakınlarımız bile Başbakan'ın vizyonunu destekliyor. Sanatçıları eleştireceğimize kadar önce kendimize bakmalıyız "bizim onlardan farkımız var mı?" diye. Muhafazakarlıkla zerre kadar bile alakam olamaz ama 10 sanatçının bu programa katılmaMAsıyla mı laik olacak ülke?

Ben de Bülent Ersoy'u eleştirdim ama o toplantıya katılmasından dolayı değil, bizden biri olduğuna inanmamıza rağmen bizim adımıza bir şey yapmamasından dolayı? Tabi orada ayak üstü siyasi öncelikler varken eşcinselliğin, transseksüelliğin lafı mı olur değil mi? Ama...

Bülent hanım, her mikrofon uzatıldığında Kenan Evren'in sizi işsiz bıraktığını dile getirmeden edemiyorsunuz. Sizin gibi olanlar da şu anki hükümet döneminde bırakın işsiz kalmayı, nefret cinayetine kurban gidiyorlar. Bu sizce önemli bir sorun değil mi? Bence her fırsatta dile getirilmesi gereken bir konu. Hadi siz, belli sanat konumu veya ağırlığı falan olmayan birisi olsanız, "çekinmiş söyleyememiş" diyebiliriz ama siz mikrofonu elinize alınca dünyaya meydan okuyan birisiniz. Bir bizi mi dile getiremiyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder